FrieslandCampina snijdt fors in de kosten

FrieslandCampina gaat de in 2018 ingezette reorganisatie versnellen. Dat betekent dat er flink in de kosten wordt gesneden. Er verdwijnen duizend banen. Ook wordt nog scherper dan nu ingestoken op het doorontwikkelen van de groeisegmenten.

Deel dit topic

Reacties

+2
verbi
Goede zaak , de herstructueringskosten van 175 miljoen zijn in 2 jaar terug verdient. De niet kern activiteiten worden afgestoten om het eigen vermogen op te krikken ik ben van mening dat goed renderende niet kern activiteiten behouden moeten blijven. De melkmarkt is toch zeer zwak al enkele jaren. We moeten toch al opletten dat we geen deense toestand krijgen(zie andere topic). Bovendien zal de corona wel invloed hebben op deze reorganisatie maar zeer zeker ook de vele stoppers en de stoppers die nog komen gaan de komende 3 jaar. Veel bedrijven zitten financieel op het randje of er al overheen daarbij het getreiter van de overheid maakt het compleet. Maar dat zal wel niet voor al die TOPPERS hier op prikbord gelden......
+2
Noorderling
@verbi
De vraag rest mij ook waarom je kostenbesparingen zou uitstellen. Als het niet rendeert moest je het gisteren al afschaffen.
Het ging dus te goed in China waardoor gaten gedicht werden en weerstand vermeden door geen keuzes te maken.
Hoeveel duizend euro is er over de balk gesmeten per lid vraag je je dan af..
Melkboer16
@Noorderling 1000 banen op 15000 leden dat is een slok op de borrel!
+2
Noorderling
@Melkboer16 dat is meer dan de interim uitkering en ook vast een hoger bedrag dan de nabetaling die we contant gaan ontvangen.

Juist die lakse houding dat kleingeld er niet toe doet, maar de posten als som over centen gaat heeft ons in de huidige situatie gebracht.
labella
@Melkboer16 175 miljoen kosten om 1000 banen te schrappen dat is 175000 per ontslagen medewerker. Ik heb er geen verstand van maar ik denk dat ik het wel met minder geld kan regelen als ik de rest zelf mag houden.
+1
Melkboer16
@labella klinkt makkelijker dan het is! Je kan een werknemer niet zomaar op straat zetten en vooral als ie er al langer werkt!
Zelf geen ervaring mee maar ken iemand die daar wel verstand van heeft!
Ik snap alleen niet dat er 1000 weg kunnen wat doen die nu dan en als je op zo’n aantal er 2 jaar niemand aanneemt dan ben je ook aan dat aantal! Kost niks😇
Huppel
@Melkboer16 Nou, in NL werken er een kleine 8000 bij RFC. België en Duitsland zal niet veel zijn. Dus dan hakt die 1000 er behoorlijk hard in!
kanniewaarzijn
@labella Klopt. En het grootste deel gaat dan nog via natuurlijk verloop.
albert1
@labella Herstructureren is meer dan alleen onslagen.
labella
@albert1 ja ook fabrieken verkopen maar dat moet geld opleveren in plaats van kosten en links en rechts een paar mannetjes op een andere plaats neer zetten maar dat hoeft ook geen vermogen te kosten.
verbi
@Noorderling Zullen we het maar niet over de fabriek in Rijkevoort hebben. Eerst dicht toen toch weer open en nu toch weer dicht. Tussendoor nog voor miljoenen aan vertimmert allemaal foetsie.
+5
robbies
Quote Reactie van @Noorderling:
Het ging dus te goed in China waardoor gaten gedicht werden en weerstand vermeden door geen keuzes te maken.

Daar gaat het al een paar jaar niet zo goed meer. Joosten zei een paar jaar geleden dat quotum boeren lui heeft gemaakt. Ik vraag me af wie er de afgelopen jaren nu echt lui geweest is.
+1
Frans1
@robbies Joosten is de man die ons gebracht heeft waar we nu staan
sorry
@Frans1 denk dat cees t hart ook al vervelend volk aangetrokken heeft
puntertje
@sorry Joosten harkte geld uit China binnen waar in Amersfoort mooi weer mee gespeeld kon worden. Toen hij zelf de baas werd begon China net op te drogen en kon niet meer arrogant feest gevierd worden.
+2
robbies
@Frans1 de RvC had gewoon op moeten letten
sorry
Quote Reactie van @verbi:
herstructueringskosten van 175 miljoen

zal het geen smoes wezen...?
puntertje
´De top ziet af van de lange termijn bonus´. Dan vraag je je af, hoe wordt zo´n bonus bepaald want gezien de resultaten van de afgelopen jaren zou het me verbazen als er überhaupt sprake geweest zou zijn van een bonus. Of ben ik nou heel onnozel?
verbi
@puntertje Optie: terug laten betalen......
jan w
@puntertje
Die "Top" zit er wel warmpjes bij. Die hebben zich toch eerst nog ff een loonsverhoging binnen gesleept van 15%.
Kunnen ze de bonus ook wel voor laten zitten.
+4
diekman
Kan Natuurmonumenten deze personen niet overnemen als blijk voor de goede samenwerking.
Albert Altena
Ik liep een paar jaar terug door het hoofdkantoor in Amersfoort.
Stond er versteld van hoeveel mensen werk hadden door iets speciaals.
albert1
@Albert Altena Denk dat er met iets speciaals meer te verdienen is dan met bulk.
+1
Noorderling
@albert1 10miljard kg melk in speciaal?
Leuk voor de bühne, mast de massa zal het toch moeten doen. Kunt beter op 9miljard één cent pakken dan op 1miljard 3cent. Als je het goed pak je beide en komen we op de ambitie van 15%nabetaling, ook daar schijnt het bestuur voor te staan...
Albert Altena
@albert1 Jij kent me denk ik niet.
Ik zeg altijd: Maak speciaal niet te groot want anders wordt het speciale de voorwaarde om te mogen leveren.
Lege Schappen in de super zijn en blijven scherprechter.
175000 euro per ontslag ,ik denk dat het meer kost als opbrengt,wettelijk is ontslag vergoeding 75000 euro maximaal,het is net hoe lang je er gewerkt heeft.Dat is nou het nadeel van een Cooperatie werknemers fungeren als werkgevers en kunnen hun eigen loon,ontslag vergoeding invullen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
2.276