Leden FrieslandCampina voelen weinig binding

Met de ledenbetrokkenheid en het vertrouwen binnen coöperatie FrieslandCampina zit het niet goed. De leden voelen weinig binding, morele verplichting om te blijven en hebben weinig vertrouwen in het bestuur.

Dit blijkt uit onderzoek door coöperatie-instituut de NCR, in opdracht van FrieslandCampina zelf. Bestuurslid Cor Hoogeveen, die het onderzoek begeleidde en reageert namens het bestuur, zegt ‘te balen van’ de uitkomsten, maar ook niet verrast te zijn. Voorzitter Frans Keurentjes reageert niet persoonlijk, maar laat via een woordvoerder weten dat Hoogeveen spreekt namens het bestuur. Het onderzoek is ingezet in het kader van de al lopende discussie over de ‘governance’ (de wijze waarop wordt bestuurd) binnen de coöperatie.

Deel dit topic

Reacties

amor
Tijd voor beurs gang
+1
koeiboer
Tijd voor eens serieus dat rendement te verbeteren... zowel bij Rfc als bij de boer.
verbi
@koeiboer Rendement is er al effe niet meer lijkt meer op interen.
+14
overstekend wild
Voorzitter Frans Keurentjes reageert niet persoonlijk, maar laat via een woordvoerder weten dat...
grondlozeboer
@overstekend wild zegt genoeg...
sorry
@overstekend wild is aan het ontbinden...
+3
kanniewaarzijn
Leden FC voelen weinig binding. Omgekeerd is dat net zo.
+1
kaas
En daarom zijn er de laatste jaren ook veel vertrokken niet om de melkprijs
+3
Marco de 1ste
Tijd om het vertrouwen te herstellen, daarom moeten de langst zittende bestuurders plaats maken voor mensen die wel de boerentaal spreken. En de directie durven aan te spreken als weer eens de doelstellingen niet of niet op de gewenste wijze wordt behaald.
Als men te lang in het bestuur zit heb je niet meer de feeling met het boerenerf. Ook wordt de pijn van een te lage melkprijs niet gevoeld Die wordt ruim gecompenseerd door de vergoedingen die met de functie komt.
Krijg ook het idee dat er veelal de zelfde soort mensen bij elkaar gezocht worden.
Melkboer16
@Marco de 1ste Heb je gelijk aan maar bestuurders besturen en men moet wel enige ervaring hebben.
De meeste RFC hoofdbestuurders die ik ken staan echter stijf van de bestuursfuncties zoals Forfarmers en Keurentjes is alleen op papier nog boer.
Ken ook niet zoveel boeren die alleen van de boerderij en de koeien moeten leven.
Nevenfuncties zoals AOW/ werkende partner etc etc😂😂😂
+1
verbi
@Melkboer16 Vindt het een rake opmerking. IWij moeten het bijna puur van de melkveehouderij hebben vrouwtje werk nog wel 20 uur uit en nog houden we niks over. Vraag me wel eens af waar we nog mee bezig zijn . Ben 55 jaar jong zonder opvolger dus ik kom er wel als ik er op tijd uit stap maar voor degene die doorwillen wordt het toch een zware dobber.
Boerbakje
@Marco de 1ste in de jongerenraad worden de mensen die tot een bruikbare bestuurder kunnen worden gekneed al gescout.
+2
Daats
@Boerbakje dat klopt, maar ik vindt dat de laatste tijd de jongerenraad hele nuttige aanbevelingen meedeelde aan zowel het bestuur en de onderneming
Nijhof
Jaap40
@Nijhof wat een rotzooi in het land. Het werken voor de bühne noemen we dit toch?!. Ideale manier om de tank nooit meer vol te melken.
Kost enkel de boer geld.
Jan-T
Verbazend wekkend.
Het is toch heel eenvoudig als je in gesprek gaat met elkaar en niemand van het bestuur en directie luistert. Dan heb je aan een gesprek niets.
En dan krijg je dit, geen binding met elkaar.
Hoe dom kan je als sector zijn.! die volgens een coöperatief model werkt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0