GEA komt met verbeterde DairyRobot R9500

GEA introduceert dit weekend de DairyRobot R9500 Limited Edition. Dat is de verbeterde versie van de in 2018 geïntroduceerde DairyRobot R9500. Daarbij hoort ook standaard een realtime celgetalmeting per kwartier. Dit kan bijdragen aan het verlagen van het antibioticagebruik, doordat ondernemers snel kunnen ingrijpen.

Deel dit topic

Reacties

ted9
Iemand ervaring met deze robot hoor er weinig van
cjw73
@ted9 hier in de buurt zijn er een paar. De boeren zijn er dik tevreden over.
david2
@cjw73 zijn er ook waar ze er al weer uitgeknikkerd zijn...
cjw73
@david2 dat soort Lely's zijn hier in de buurt ook genoeg. 10 jaar geleden molken er hier meer met de robot dan nu
+1
bio boer
@cjw73 het nadeel van robot is wat ik wat ondervind is dat naarmaate de robot ouder wordt het onderhoud toch wel op loopt naar 8.000/10.000 euro per robot in het begin heb je daar geen last van robot is nog nieuw je hebt nog geratie
De storingen vallen nog wel mee met de onderhouds beurten moet nu nog wel eens wat exstra dingen aangepakt worden wat buiten het onderhoudscontract valt toch bevalt mij het systeem wel goed de robot functioneert ook goed allen als je veel wil weiden is nog wel eens uitdaging vooral midden in de zomer als de gras kwaliteit wat minder word naar een hittegolf ofzo dan willen de koeien slecht naar buiten als je dan 3 robots heb kun je bijna net zo goed met regelmaat melkers inhuuren voor zelfde geld dus weet zelf nog niet zo goed wat ik wil in de toekomst om mijn 200 koeien temelken 3 nieuwe melkrobots of gewoon een 2x15 zij aan zij
Spuit11
@bio boer Het grote voordeel van robot melken vind ik toch wel de rust in de koppel. De hele dag door staan er een paar te vreten, melken, liggen etc. Ik melk nooit meer in de put.
Koeien boertje
@bio boer in de zomer als ze het gras met de robot niet willen vreten gaat dat met een melkstal ook niet.
Het enige verschil is dat ze met de robot naar binnen mogen en anders een halve dag voor de draad staan.
Dat zal nog niet meevallen als ze gewend zijn om naar binnen te mogen.
bertusdebeer
@bio boer melk hier 300 koeien in een 2x25 zij aan zij maar denk soms mischien hadden we toch robots moeten doen. Alles klaar en opgeruimt in 2 uur is wel lekker. 🤷🏻‍♂️😃
Elvis
@bertusdebeer dat hou je ook geen 10 jaar vol
+1
bio boer
@Elvis met die koppels moet je er gewoon daaglijks een melker hebben met 3 of 4 robot kun je het ook niet altijd alleen af dus heb je toch ook al wat personeel kosten heb je 100/120 kan robot weer interessant zijn dat kun je alleen doen met eventuel familie leden met een melkstal is het net wat een tezwaare belasting dus volgens mij heeft koppel grote zekker ook invloed wat financieel aantrekelijk is kwa systeem
+1
bertusdebeer
@Elvis gelukkig doe Ik het niet alleen meneer.
Melk self 5 of 6 keer per week met iemand anders
Bmmlwaard
@bio boer vind het vooral een nadeel dat wanneer je lage voerkosten naastreeft, de productie per koe meestal te laag is tegenover die hoge onderhoudskosten.
Mh12
@Bmmlwaard is dat met personeel dan niet zo. Als koeien veel geven melken ze meer per uur dan bij lage productie. Zit hier op 4.5 ton melk per robot. Is veel te laag. Maar scheelt mij enorm veel tijd tov oude melkput.
Geven hier jaar rond gemiddeld 25 met spreiding van 23 tot 27.
Ted6
@bio boer Als je met weiden zo veel mogelijk gras in de koe wilt krijgen, lijkt een melkstal me logischer. Veel uren en buiten en ook allemaal tegelijk.
Erco
@david2 dat is met elke kleur zo. Rood, blauw, groen, oranje etc
+1
bio boer
@Erco het licht ook niet altijd aan de robot somige boeren komen er gewoon achter dat ze het toch niet zo fijn vinden werken het werkt toch wel wat complexer om het goed tekrijgen melkstal is gewoon een simpeler systeem
fendt516plus
@bio boer Door de dealer wordt snel gezegt dat het aan de boer of aan andere dingen ligt (als het melken met een robot niet goed gaat) niet aan de dealer monteur of de robot. hier ook een robot gehad drama lag altijd aan jouw nooit aan hun, toen zelf deskundige bij gehaald( hier was de dealer niet blij die was kwaad )er was geen oplever raport gemaakt niet afgesteld afname laser niet afgesteld . Dingen waar een boer niets aan kan doen maar wel de schuld van krijgt.
Erco
@fendt516plus en nu draait ie als n zonnetje?
fendt516plus
@Erco OK melkingen ging van ongeveer 50 naar dik 94% nadat de laser afgestelt was .De robot was goed maar als je monteurs hebt zonder opleiding of cursus gehad en die menen dat ze zelf alles beter kunnen dan krijg je zoon dingen . Maar de vertrouwen was zover beschadigt dat de robot gelukkig eruit gekiept heb .
bio boer
@fendt516plus het kan ook aan de robot liggen natuurlijk is makkelijk voor de dealer om het prbleem afschuiven
Leo,s vriend
@fendt516plus Geld voor melkstal exact hetzelfde, ken ook bedrijven waar melkstal na oplevering drama was, dealer wist van niks, onafhankelijk persoon er bij, paar dingen aangepast(oa aarding) en probleem opgelost.
+1
fendt516plus
@Leo,s vriend Waarom kunnen dealers hier altijd mee wegkomen (onderuit komen). Door een deskundige bij te halen bleek dat de robot (moest elk half jaar doorgemeten worden van KOM ) totaal niet doorgemeten de doormeet punt zat muur vast . Wel was de papier die ingevult overgeschreven van een half jaar geleden, wat de deskundige meeten kwam totaal niet over wat op de meetrapport staat (14 dagen oud doormeetrapport).Hierover contact gehad met KOM, ze konden hier niets tegen doen want ze hadden geen regels gemaakt voor de dealers, want dealers waren eerlijke mensen , maar voor boeren hadden ze wel regels gemaakt en melkweigingen opgestelt ,want boeren waren geen eerlijke mensen.En wie zit ook in de bestuur van KOM onze lto.
+1
Leo,s vriend
@fendt516plus Helemaal met je eens, rare situatie, klopt van geen kant.

Maar om daar lto mede schuldig aan te verklaren is iets te makkelijk
Frans Z.
@fendt516plus Welke kleur had die robot?
+1
pietjepuk
@Frans Z. Ik gok fendt groen. 😁
sjoerd de melker
@david2 daarom komen ze nu met een verbeterde waarschijnlijk
Mh12
@ted9 yep. Ik kan er goed aan wennen. Draaien bijna 3 jaar
Daats
@ted9 slechte ervaringen... Koop maar een blauwe of een rooie
Erco
@Daats vraag me altijd af waarom kan de ene wel met dr blauwe, rode, groene overweg en bij de ander is het een drama... En als dat echt aan de robot zou liggen... Je zal maar net dat maandagochtend ding hebben gekocht 😬
+1
Daats
@Erco of een melkmachineman die er weinig van snapt. De vent maakt de tent. Das met elke erfbetreder zo
Hans van Bergen
En waar woon jij? Langs de Efteling?
+1
--Erik--
Super zo'n robot. Het leven wordt er een stuk relaxter van. Draaien hier nu 4 jaar. Wil nooit meer iets anders!!
pietjepuk
@--Erik-- bij Rfc worden er een paar aangeboden. Zijn nog niet oud als ik de fotos zie.
albert1
@pietjepuk zijn geen monoboxen maar het oude idee met een arm en meer boxen. dat word niet meer verkocht. was de MIone
+1
pietjepuk
@albert1 8 -11 geplaatst 2 x gea dairyrobot r 9500 3 jaar oud. zijn volgens mij gewoon mono boxen.
ted9
@albert1 Op marktplaats staat er nog een uit 2014 voor klein prijsje. Zal wel niet te verkopen zijn.
Elvis
@albert1 zijn monoboxen
mlkvhoudr
2e handsje te koop 3 jaar oud ziet er nog mooi uit👍

m.facebook.com/profile.php/?id=100013620575422#
pietjepuk
@mlkvhoudr is de zelfde als bij rfc op de site. stop met melken. Is hij een nieuw bedrijf gestart zonnepanelen reinigen?
mlkvhoudr
@pietjepuk lijkt t wel op
Taurus
@pietjepuk Zijn ze wel actief in geweest maar met panelen reinigen zijn ze ook al weer gestopt.
Om de beide robots rendabel te krijgen moesten ze 30 koeien uitbreiden met dito fosfaatrechten.
Gehuurde grond zouden ze in de nabije toekomst kwijt raken.Tel daarbij op de regelgeving die ze steeds meer tegen ging staan.
pietjepuk
Quote Reactie van @Taurus:
Om de beide robots rendabel te krijgen moesten ze 30 koeien uitbreiden met dito fosfaatrechten.Gehuurde grond zouden ze in de nabije toekomst kwijt raken.Tel daarbij op de regelgeving die ze steeds meer tegen ging staan.

Kan in het verhaal inkomen maar om dan 3 jaar terug in robots te investeren wetenede dat je voor 30 koeien fosfaat nodig hebt.
+1
The Hurminator
Werk nu 2 jaar met deze robot. Robot presteert heel goed, het managementprogramma(dairyplan) is wat onhandig, maar leer je snel mee werken.
+1
Keal
Het blijft exact dezelfde robot, alleen met een paar opties die met dit actiemodel standaard zijn. Zoals celgetal meting per kwartier, tocht/vreet-herkauw halsbanden en buffervat. Is ivm 5 jarig bestaan van de Monobox. Worden er hier op dit moment 2 geïnstalleerd, hopen december mee te melken. Kan niet wachten tot ze eindelijk draaien, 6 uur daags melken aardig zat...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
44
DEELNEMERS
25
WEERGAVES
0