FutureMe: Rob wil meer duidelijkheid voor jonge boeren

Rob Heuvelink (23) uit Leeuwarden is onzeker over de toekomst als jonge boer. ,,Doordat de regels steeds veranderen, is investeren lastig. Ik wil wel, maar het wordt mij heel moeilijk gemaakt.”

Rob is van jongs af aan te vinden op een melkveehouderij in Suwâld en zit sinds drie jaar in de maatschap. Via zijn opleiding Dier- en Veehouderij bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden leert hij over allerlei nieuwe innovaties binnen de veehouderij. Daar praat hij graag over. ,,Ik barst van de ideeën om het bedrijf op een toekomstgerichte manier te veranderen”, vertelt Rob. ,,Maar door nieuwe regels over fosfaatrechten en onzekerheden rondom stikstofuitstoot en kringlooplandbouw, lijkt het net alsof we een stap terug doen. Dat verandert drastisch de toekomst die ik als boer voor ogen had.”

Bron

Het Friesch Dagblad maakt gebruik van cookies
toestemming.ndcmediagroep.nl

Deel dit topic

Reacties

Limburgs boertje
Hier in Limburg mag je inschrijven op landbouwgrond van de provincie en de voorkeur gaat naar nr1 bio boeren nr2 jonge boeren met een hoop eisen erbij van GLB
+3
weurding
@Limburgs boertje laat ze er in stikken, weten ze ook wat het kost om het bij te houden
+1
@weurding Laat ze naar de bliksem lopen.ratten zijn het.
Limburgs boertje
@weurding en toch gaan wij en ik ook als schapen op die grond bieden zit nu eenmaal in het aard van het beesje

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0