Celgetal in melk blijft verder dalen

Zuivellaboratorium Qlip in Zutphen analyseert dagelijks ruim 50.000 melkmonsters. Opvallend is dat het celgetal verder blijft dalen.

Deel dit topic

Reacties

JappieJo
Hier ook, van een paar keer tegen de 400 nu naar 240 👍😆
Erco
@JappieJo hier geregeld de bsk hoger dan celgetal. Nu wel hoger 73(000)
+1
JappieJo
@Erco cel boven de BSK is veel makkelijker te halen. 😎
Erco
@JappieJo is geen doel op zich hoor. Enkel wel grappig. En betekend ook niet dat er nooit uierontsteking voorkomt (helaas 😉)
+2
MJvW
nieuweoogst.nl/nieuws/2019/…

Dan is ie toch juist (ietsje) gestegen afgelopen jaar? 😉
+1
spotmelker
Moeten we ons daar zo druk over maken? Zolang je niet gekort wordt en de zaak een beetje onder controle houdt heb ik er verder geen stress van.
+1
jg
@spotmelker Melkveesector verspeelt veel geld aan techno-geneuzel . Verdienmodel van anderen .
+2
Erco
@spotmelker precies en als je weinig trammelant qua uierontsteking hebt prima toch. Persoonlijk denk ik boven de 100.000 wel altijd oei hij is me weer hoog zat 😀đŸ˜Ŧ
+3
Mkl87
@spotmelker als je verkopers van wondermiddeltjes mag geloven kost het je honderden euro's/koe/jaar. Een ding dat je zeker weet dat geld kost is het wondermiddeltje zelf
sjuu
Gemiddeld onder de 100 nu. Hadden nooit last van coli, nu wel. Dusss....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0