LTO vindt 'beroepsverbod' onacceptabel

LTO Nederland is verbolgen over enkele voorwaarden die zijn opgenomen in de regeling gerichte opkoop rond Natura 2000-gebieden. Die regeling is deze week gestart. 'Een feitelijk beroepsverbod is onacceptabel', verklaart LTO-bestuurder Trienke Elshof.

Deel dit topic

Reacties

+1
Frans Z.
Staat niet bij wat LTO er aan gaat doen.
labella
@Frans Z. dat kan ik wel raden.
cjw73
Toch niet zo moeilijk. Begint de opvolger gewoon op een nieuwe locatie.
demelkboer
@cjw73 wel eerst effe uit de maatschap halen
cjw73
@demelkboer of course. Maar het is een optie.
+8
Weidezicht
Die zin wordt geschrapt. Staat erin om de aandacht af te leiden. Zin geschrapt, na overleg met sector kan deze wet rekenen op de steun van de sector. Mooie krantenkop.
+1
nicolien
@Weidezicht Let op 16 november wordt ie geschrapt en dan is waarom gaan die boertjes weer protesteren .
+7
frank post
@Weidezicht zouden ze met wacht geld ook moeten doen, wachtgeld gehad? Verbod op publieke functies
+1
Bartlehiemboer
Hoe vrijwillig is vrijwillig...??? Als ze je weg willen hebben kunnen ze heel ver gaan om het boeren onmogelijk te maken. Je staat gewoon met de rug tegen de muur en daarna mag je dus nergens meer boeren.... Misschien dan maar naar het buitenland met het ontvangen geld. Ze zijn hier in Nederland goed in "problemen" verplaatsen
+4
klompen
@Bartlehiemboer of problemen maken die er niet zijn
verbi
Het is natuurlijk wel zo als je allemaal oude meuk hebt en daar zeer grof geld voor krijgt en je gaat elders verder met een relatief nieuw bedrijf dat dat ook niet moet kunnen.Vervolgens weer op een plekje gaan zitten waar je over een 10 jaar weer opgekocht gaat worden.Ik kan dat verbod wel snappen en begrijpen.
+5
Noorderling
@verbi
er komen nooit meer koeien bij, P wordt ingenomen het vernietigen van de vergunning en er wordt een vergunning ingeleverd. Om weer 100 koeien te melken moet je voor 120 rechten kopen. Door verschuiven van eigenaren vervallen dus al van 120 dieren de rechten!
Dan komt de rest, wat maakt het voor de natuur uit of boer A of boer B op 20km van een natuurgebied boert?
Als A verkoopt bij een natuurgebied, en het bedrijf van B overneemt omdat hij wil stoppen, de overnemer een zak geld heeft, zijn beide boeren en de natuur er toch mee geholpen?

Wat nu het beleid veroorzaakt is dat A niet kan verplaatsen terwijl hij dit onder voorwaarden wel zou willen en B geen koper heeft voor zijn bedrijf, omdat alles lam is gelegd door de regelgeving en we blijven boven het P plafond. De weg van de overheid kent alleen maar verliezers.
de jonge
@verbi je vergeet volgens mij even,dat zij jou bedrijf willen hebben,ongeacht of je door wilt of niet, als je door wilt en ze geven je een trap mee is het onacceptabel dat ze dan zouden zeggen je mag niet meer en dan is het al met de stikstofruimte. zij zijn jou nodig dus zou het niet meer dan billijk zijn als je de ruimte mee mag nemen naar een andere locatie.....
BertK
@de jonge Die lokatie zal zijn eigen ruimte al hebben toch?
de jonge
@BertK dat zal,maar als ze bij mij zouden komen omdat ze me weg willen hebben wil ik er ook op vooruit gaan,dat lijkt me vrij logisch toch..
Melkboer16
@verbi er zijn genoeg boeren weggekocht voor stadsuitbreiding of weet ik wat! Die hebben daar leuke dingen mee kunnen doen en als het jou was overkomen had je dat ook kunnen doen!
Wil je dat dan ook verbieden want dat zeg je dan!
Erco
@Melkboer16 klinkt n beetje als jaloezie idd
verbi
@Melkboer16 Jullie hebben een punt zo had ik er niet tegenaan gekeken. Sorry als ik personen beledigd heb . Was zeker niet mijn bedoeling.Ik ben te kort door de bocht gegaan.
Henry1
@verbi nette reactie!
+1
pieta
Quote Reactie van @verbi:
Het is natuurlijk wel zo als je allemaal oude meuk hebt en daar zeer grof geld voor krijgt en je gaat elders verder met een relatief nieuw bedrijf dat dat ook niet moet kunnen.

Voor oude meuk hoeven ze geen grof geld te bieden. Doen ze dat wel dan moeten ze dat zelf weten. Beroepsverbod is gewoon belachelijk.
Jan-T
Als een bedrijf failliet gaat, mag men een doorstart maken.
Waarom mogen agrariërs dat dan niet als je iemand uitkoopt op een andere locatie die wel wil stoppen, maar niet aan de regeling mee kan doen i.v.m. afstand.??

Dit is heel zieke wetgeving aan het worden.

Het is toch heel makkelijk,
Wie de natuur wil beschermen moet in de stad blijven wonen.
puntertje
Hoe ziet Carola zo'n beroepsverbod? Voor een strafrechtelijk beroepsverbod moet je het al behoorlijk bont maken en kan pas wanneer iemands beroep gezien wordt als bedreigend voor de gevestigde orde. Nou, dat wordt juridisch erg moeilijk en ik denk dat de eerste de beste rechter er gehakt van maakt.
Noorderling
@puntertje je moet niks, je tekent zelf. Om daar nu weer tegen in beroep te gaan lijkt me een beetje bijzonder.
+5
puntertje
@Noorderling tut tut, als je tegen een N2000 gebied aanzit en je laat je niet uitkopen gaan ze het je waarschijnlijk op termijn onmogelijk maken met als argument dat je je ook had kunnen laten uitkopen. Dus wordt het tekenen met het mes op de keel.
+1
Weidezicht
@puntertje je bedrijf is al niet meer te verkopen aan een collega, dus kun je maar 1 kant op, en dat is hun kant. Mes op de keel en pistool in de rug. Lopen zal je.
+1
hans1980
@puntertje 10km om natuurgebieden (groter dan natuurgebieden zelf) is al geen toekomst meer als het aan d66 GroenLinks cu vvd cda ligt
+1
Farma_boerke
@hans1980 Vergis je niet een cirkel van 10km rondom N2000 omvat 95% van het oppervlakte van Nederland. Vrijwel iedereen kan er nu mee te maken krijgen.
BertK
@Farma_boerke niet direct om voor uitkoop in aanmerking te komen, 2 mol is toch best wat, meer dan 600 koeien op 7 km bijvoorbeeld. Vraag is hoelang die 2 mol blijft staan.
Nevergiveup
@BertK inderdaad , ze hebben nu een heel dashboard vol met knopjes om aan te draaien, lees boertje bashen !
Nevergiveup
@puntertje Denk na wat gepraat tussen LTO en Carola het er af gaat , dan heeft LTO ook weer eens een veer in de kont.
demelkboer
De vergoeding wordt als volgt bepaald. Waarde productie rechten (waarschijnlijk markt prijs)+ waarde gebouwen ( bij oude gebouwen waarschijnlijk een fooi) + een sloop premie. Aldaarniet met waarde van de grond(markt conform)

De vraag is nu wie gaat vrijwillig marktconform aan de overheid verkopen als daar bij je stikstof winst niet te gelde wordt gemaakt.

Deze regeling begint vrijwillig maar wordt van zelf gedwongen met onteigening.
Bartlehiemboer
@demelkboer Vergeet ook niet wat ze via de belasting gewoon weer terug krijgen
+1
puntertje
@Bartlehiemboer Ja, en met een beroepsverbod kan het niet in de herinvesteringsreserve.
hookwood
@puntertje Je mag het toch wel ergens anders in investeren? Je hoeft toch niet te stoppen met ondernemen?
puntertje
@hookwood Zul je wel een bedrijf moeten hebben.
puntertje
@puntertje En je kunt niet een reserve van het ene bedrijf even overzetten op een ander bedrijf dus dan moet je voor uitkoop al activiteiten ontplooien waar je dan later in verder zou willen.
Twentsch Land
Ja dat mag !

Een boer in hart en nieren wil het niet ergens anders in investeren.

@hookwood
achterhoeker2
@Twentsch Land Dan blijf je gewoon boer, maar stop dan met klagen dat het financieel allemaal zo slecht is.
Niemand dwingt je om boer te blijven.
Op tijd er uit stappen is ook ondernemen.
sorry
Quote Reactie van @hookwood:
Je mag het toch wel ergens anders in investeren?

google.com/url/…
Noknok
@demelkboer daarom hadden ze beter schadevergoeding kunnen geven via de onteigeningswet dan hou je meer over dan vrijwillig uitkopen, dan kun je een hoop kosten zelf betalen.
Koeien boertje
Wat een janboel.
De hele regeling is onacceptabel.
Ga daar als sector en belangenbehartigers voor staan.
Ze laten zich voor 90 procent naaien en gaan met 10 procent pochen dat het wat uitmaakt.
Vooral blijven praten en laten naaien van achter

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
41
DEELNEMERS
28
WEERGAVES
0