Fosfaatrechten na stijging toch weer stabiel

Deel dit topic

Reacties

weurding
Na stikstofprobleem nu ook fosfor probleem vanmorgen op nieuwsπŸ™ˆ
deJong
@weurding gelukkig hebben we de rechten al🀣
paul1
@weurding de problemen stapelen zich op.
verbi
@weurding Waar kan ik dat lezen? Ze verzinnen echt vanalles.
weurding
@verbi trouw.nl/duurzaamheid-natuur/… . Was op het nieuws vanmorgen
+3
Nijhof
@weurding j. Daar win je mineralen als fosfor en kalium terug, zoals kippenboeren al doen op de Moerdijk. Dat is nodig omdat fosfaat een eindige hulpbron is, op een gegeven moment is het op.

WTF! Waarom terugwinnen? Wat gaan we er dan mee doen meneer de ecoloog??

Deze zgn deskundige heeft nog nooit een overzicht gezien van de afnemende gehaltes fosfaat in ruwvoer. Even bellen met een Eurofins.
Daarna is hij vast nog niet van zijn geloof afgestapt. Dan laten we hem zien wat de onbalans is op veel bedrijven tussen intrekking en toedienen van fosfaat. Meneer beweert dat veel gronden verzadigd zijn. Wanneer dat zo zou zijn zou er geen dalende lijn zijn in de waardes die geanalyseerd worden door geaccrediteerde laboratoria.
Kort samengevat: je zet jezelf volkomen voor schut wanneer je je buiten je vakgebied zo uitlaat πŸ’©πŸ’©πŸ’©πŸ’©πŸ’©πŸ’©πŸ’©πŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘
Leo,s vriend
@Nijhof Helemaal mee eens, in diezelfde alinea waar Moerdijk wordt genoemd beschrijft hij hoe het eigenlijk moet, mest>land> voer, en overschotmest naar verwerker.......... Zo gaat het toch al?????

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nΓ©t dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0