Melkveehouderij heeft nauwelijks impact op klimaatverandering

De melkveehouderij draagt niet bij aan de klimaatverandering, maar is juist de oplossing. Dat is het resolute standpunt van de Duitse onderzoeker Frank Mitloehner. Hij ziet het als zijn missie om de klimaat- en veehouderijdiscussie met de juiste informatie te voeren. Een reductie van de methaanuitstoot kan er namelijk voor zorgen dat de hoeveelheid broeikasgassen in de atmosfeer sneller vermindert. 

Deel dit topic

Reacties

RSIB
Jurist.
RSIB
@RSIB sorry, moet juist, zijn.
+3
Nevergiveup
Mooi he 😊

"De impact van de veehouderij wordt door vegans en media dus zwaar overdreven.” De melkveehouderij heeft volgens Mitloehner een belangrijke klimaattroef in handen, maar bovenal is dit stukje wetenschap belangrijk voor melkveehouders om zich trots te voelen. „Jullie produceren een geweldig product met oog voor dierenwelzijn en milieu. Laat je dus niet door de antiveehouderijlobby beïnvloeden.”
bio boer
Is al iets wat ik al jaren vertel de co2 kringloop van dieren alleen die diesel en energie verbruik kun je wat van zeggen die gedachte hanteren ze wel met biocentrales de co2 kringloop is maar net wat ze het beste past
+1
bio boer
weurding
Denk nou niet dat de mensheid geen historische fouten meer maken, verdrijving van veehouderij dus eigen voedselvoorziening in nl is er echt 1 voor de toekomst
+1
bio boer
@weurding meschien wordt ik nog aanbeden in de toekomst 😃

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0