JanCees Vogelaar op de kieslijst Forum

Net was op Radio 1 te horen dat Jan Cees op de kieslijst komt van FVD, op nr 9

Deel dit topic

Brutus64

Reacties

+9
MARTIJN G
Oké, mijn stem heeft hij.
+7
midden
Mijn stem heeft hij!
+5
Nevergiveup
Die van mij ook , laat hem de kracht gegeven worden om sterke en rechtvaardige debatten te kunnen voeren.
+3
kanniewaarzijn
Ik steun hem ook.
+11
Markus
Mijn stem krijgt ie niet. Baudet is niet wijs. En Jan Cees kan geen meerderheden maken in de politiek. Wordt roepen vanaf de zijlijn. Landbouw gaat verdeeld stemmen op BBB, FvD en CDA. CDA komt in het kabinet.
Daarom op Cees de Jong of Eline stemmen. Geurts komt er wel in.
Taeke Brottner
Quote:
Daarom op Cees de Jong of Eline stemmen. Geurts komt er wel in.

@Markus Geurt komt er wel in, dat klopt. Maar zowel Cees als Eline zijn afhankelijk van voorkeursstemmen. Als zij allebei - zoals je zelf al aangaf - de toch al versnipperde boerenvoorkeursstemmen moeten verdelen, dan redden ze het allebei niet. Dat wordt ook de uitdaging voor Jan Cees en ook voor Caroline van der Plas. Zij moeten allemaal strijden om diezelfde boerenstem, die er toch al niet zo veel zijn.

Ik vrees dat zij er om die reden alle vier niet inkomen...
Bartlehiemboer
@Taeke Brottner Neem aan dat (bijna) elke boer (in) wel een vrouw/man heeft. Elk een stem. We moeten toch ergens beginnen
+6
familie pelle
@Markus
Quote:
. Daarom op Cees de Jong of Eline stemmen.

Ik doe geen “von martelsje” meer. Meestemmen voor de voermaatregel en daarna krokodillentranen huilen. Snap niet dat Eline verder en cees de jong zich laten gebruiken door het cda om boerenstemmen binnen te halen. Ik hoop dat JC in de kamer komt maar stem denk ik boer burger partij.
+4
de jonge
@Markus kijk eens naar partijen als de pvdd, dus jou gedachtengang komt niet uit, het is tijd voor een andere koers,cda is er ook niet meer voor de boeren,degenen die dat alweer vergeten zijn, hebben blijkbaar wat last van het korte termijn geheugen
+16
Spuit11
@Markus Wie als landbouwer nog CDA stemt is niet goed wijs!!
cda.nl/europa/actueel/…
+3
Noordoost
@Markus Eline ? Je bedoelt die media geile muts van lto ?
+1
@Markus het beroerde is dat Geurts in regering van cda zit ,maar helemaal niets mag van het cda zelf,dus je hebt niets aan hem!!,hij stemt gewoon wat hij van het cda moet,dat noemen wij KLAPVEE. Je mag Baudet niets vinden,maar hij noemt het beestje wel bij de naam ,waar andere partijen weg kijken en niet benoemen,ik verwacht dat pvv en fvd zometeen samen gaan,we zullen zien of ze dan nog ondemoncraties uitgesloten worden van regeer periode,want meeste partijen durven niet samen te voegen omdat ze rechts van aard zijn.
+28
John Spithoven
Elk agrarisch stemgeluid in de tweede kamer is welkom.

Jan Cees, gefeliciteerd.

Rug recht en gaan voor een sterke agrarische sector!!!
+3
arie.j
Quote Reactie van @John Spithoven:
Elk agrarisch stemgeluid in de tweede kamer is welkom.

Ook als het een D66 man/vrouw was? Daar waren destijds ook boeren bij zoals Pieter ter Veer, die zat heel wat jaren in de 2e Kamer , of een neem een ander uiterste zoals Boer Koekoek?
Jan Cees zal het FVD standpunt moeten verdedigen, dus uit de EU, dat vind jij een winstpunt?
Nou ik vind het zonde van de boerenstemmen.
Nou vond ik Jan Cees soms al een vreemd figuur
Neem nou die kandidaat stelling voor LTO voorzitter met Haanstra, "geen gezeur over natuur en klimaat" was hun slogan.
Wat is dan nu voor onzinnige praat.
Ieder weet dat het hoofdthema's in de toekomst zullen zijn voor de landbouw. De overgrote meerderheid in de politiek en maatschappij zal daar zonder enige twijfel voor zorgen.
Wat wil je dan? Bestuurder zijn met blinddoek voor en oordoppen?
Wat FVD betreft is het dito. De Euro kunnen we als Nederland wellicht wel missen als het echt moet
Maar de EU is van levensbelang voor de landbouw, gaat hij dan soms tegen beter weten in dingen roepen in de 2e Kamer ?
+6
John Spithoven
@arie.j Beste Arie, zou je mijn reactie terug kunnen lezen. Zonder een politieke voorkeur uit te spreken feliciteer ik Jan Cees. Logisch voor iemand waar ik regelmatig contact mee heb. En meer staat er niet in mijn reactie.
arie.j
Quote Reactie van @John Spithoven:
@arie.j Beste Arie, zou je mijn reactie terug kunnen lezen. Zonder een politieke voorkeur uit te spreken feliciteer ik Jan Cees. Logisch voor iemand waar ik regelmatig contact mee heb. En meer staat er niet in mijn reactie

Prima als je zo neutraal wil zijn.
Maar Jan Cees is niet op zijn blauwe of bruine ogen geselecteerd voor die lijst.
De bedoeling is extra stemmen trekken van vooral agr.Nederland. Die wellicht niet voldoende in de gaten hebben dat Kamerleden niet onafhankelijk van hun partij een standpunt kunnen innemen.
+4
Melkveehouder.
Wat wel belangrijk is Arie, is dat er straks iemand in de Tweede Kamer rondloopt die weet hoe de agrarische praktijk werkt en onwaarheden over de agrarische sector in de Tweede Kamer onder het voetlicht kan brengen. Als er iemand is, naast de SGP, die met zijn (dossier)kennis partij kan en wíl zijn in de ‘stikstofoorlog’ die op komst is, dan is hij het wel.

Maar goed, zeg jij me eens wie dat volgens jou beter kan en waarom.@arie.j
+5
cornelissen
Quote Reactie van @arie.j:
Maar de EU is van levensbelang voor de landbouw, gaat hij dan soms tegen beter weten in dingen roepen in de 2e Kamer ?

Zijn er ook een hele hoop ,ook bij FVD ,die gewoon weer een vrijhandelszone willen ,wat oorspronkelijk ook de opzet was.
+1
Zwaagdijk
@arie.j uit de Europese unie. En wel zo snel mogelijk. Kost miljarden.
Daarna gewoon handels verdragen net als engeland. We hollen keihard achteruit dankzij de Europese unie.
Zwaagdijk
@Zwaagdijk en gefeliciteerd JC. Mijn stem krijg je!
+13
Nevergiveup
Vind FVD een fantastische partij geworden, niet alleen voor de landbouw , maar zeker ook om de ten ondergang van het echte nederland stop te zetten. Ze hebben een lastige start gehad , maar er zitten nu al vele mensen met
Uitstekende kennis. Jan Cees zal hier een sterke aanwinst in zijn.
walker1
@Nevergiveup Ja ze hebben een mooie top 10 nu. Nu nog goed campagne voeren. In de peilingen hebben ze wel eens rond de 20 zetels gestaan en bij de PS verkiezingen hebben we ook gezien hoeveel stemmen ze binnen kunnen halen. Maar nu staan ze in de peilingen rond de 5 a 6 zetels. Kortom, alles is mogelijk.
+3
ted9
Had een hoge pet op van de partij tot ze die corona ontkenners min of meer gingen steunen.
+2
casev
@ted9 dat heeft mij nu juist weer overtuigd dat forum mijn stem krijgt! En ja, ik weet ook wel dat zij, samen met wilders in maart om het hardst nog riepen dat alles maar dicht moest. Maargoed.... voortschrijdend inzicht zullen we maar zeggen. Komt bij anderen ook wel, als we terugkijken en duizenden miljarden hebben zien verdampen met gigantische nevenschade in landen waar men niet "zomaar" even honderden miljarden kan bijlenen zoals hier gebeurd....
walker1
@ted9 Is mij ook beetje tegengevallen. Corona is niet links of rechts. Al dat gediscussieer daarover en het bijna overal tegenin gaan van oa FvD helpt echt niet met bestrijden van het virus en het heeft FvD ook doen zakken in de peilingen.
+1
Boerbakje
@walker1 peilingen zijn nogal suggestief zegt niet veel.
arie.j
Quote Reactie van @walker1:
ted9 Is mij ook beetje tegengevallen. Corona is niet links of rechts. Al dat gediscussieer daarover en het bijna overal tegenin gaan van oa FvD helpt echt niet met bestrijden van het virus en het heeft FvD ook doen zakken in de peilingen.

Joost Eerdmans had er ook moeite mee en probeerde er een draai aan te geven.
Benieuwd hoe dat in de praktijk verder gaat met en tussen die twee.
mediacourant.nl/2020/10/…
Melkveehouder.
@arie.j Jammer dat een inhoudelijke reactie ontbeert. Maar schaam je niet, voor Bennie Stevelink geldt eensgelijks! Ik snap er overigens geen snars van dat jullie wel met een gestrekt been een debat (willen?) aangaan, maar vervolgens niet thuis geven als er tegenwicht geboden word.
kanniewaarzijn
@Melkveehouder. Ja Arie, of jij iemand weet die het beter kan dan JC was de vraag van Melkveehouder. Ik ben ook benieuwd naar het antwoord.
+1
Daats
@walker1 ja en 't wordt allemaal nog een keer versterkt door die gekke haga
+1
hans1980
@Daats zo gek is hij niet
wotan2
@hans1980 nee, die is er echt alleen voor eigen gewin.
+3
Bennie Stevelink
Jan Cees is bij het Uilskuiken van Minerva in het nest gekropen. Iedere stem die daar naar toe gaat, gaat ten koste van het CDA. Als het CDA te klein wordt komt er een paars kabinet. Dat is het ergste wat ons boeren kan overkomen.
mlkvhoudr
@Bennie Stevelink denk dat het meer de visvijver van de VVD is dan van het CDA en t levert wel mooie livestreams op een fulminerende Jan Cees in de 2e kamer
+18
Frans1
@Bennie Stevelink wat heeft het CDA voor ons betekent de afgelopen regeerperiode? Ik vind de nuchtere kijk op de zaken van Hiddema en Baudet een verademing om naar te luisteren ipv al dat politiek correcte geneuzel om maar geen tere zieltjes te raken
+1
hans1980
@Bennie Stevelink Je moet stemmen op je partij waar je het beste bij voelt niet denken in coalities
Wolswinkel
@Bennie Stevelink je denkt als een echte LTO-er.👌😉
+14
Melkveehouder.
Kun jij me misschien de wapenfeiten van het CDA opnoemen? Ik weet alleen dat ze in de beslissende stem in de Eerste Kamer hadden die tot invoering van het fosfaatrechtenstelsel heeft geleid, dat ze nu proberen CDA coryfee Maxime Verhagen aan de noodzakelijke stikstof proberen te helpen. En last but not least: toen ze in het kabinet de kans kregen de Ministerspost op te eisen was niemand thuis. Ook Jacco Geurts niet. En nou op Eline Vedder stemmen die straks hetzelfde ‘mag’ doen als Von Martels, dus zwijgen als het over landbouw gaat? Dacht het effe niet Bennie. Maar nogmaals, noem me de wapenfeiten! e@Bennie Stevelink
+4
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
toen ze in het kabinet de kans kregen de Ministerspost op te eisen was niemand thuis

Dat heeft natuurlijk ook een reden. Het CDA weet heel goed wat de toekomstplannen voor dit land zijn. Een CDA landbouwminister zou een veel te groot deel van de achterban voor het hoofd stoten. Nu kunnen ze voor de bühne net doen of ze er tegenin gaan, maar onderschrijven de plannen wel. Dat er nog altijd mensen zijn die hier niet doorheen prikken.....
+2
Jean-PierreK
@Bennie Stevelink, ik vrees voor het CDA dat er een Von Martels effect optreedt. Feitelijk geeft hij een negatief stemadvies tov het CDA.
+1
Hooibaaltje
@Bennie Stevelink Bennie CDA is ook veel te links geworden. Zit er niet meer voor de boer..
mlkvhoudr
@Hooibaaltje t is niet snel te links hoor 😉
+3
Kringloper
Als ze Eerdmans partijleider maken kunnen ze heel groot worden, met die lavendelsnuiver aan het roer word het niks!
m uut m
Gaat ie niet redden.
FvD komt niet verder dan 5 á 6 zetels.
+1
casev
@m uut m zei je dat de laatste verkiezingen ook?
hans1980
@m uut m fake peilingen
hans1980
@m uut m of denk je werkelijk dat de vvd 45 zetels krijgt 😂
+2
De Winter
@m uut m Voor wat het waard is de volgende voorspelling.
Dhr Vogelaar gaat met een grote hoeveelheid voorkeursstemmen plaats nemen in de kamer.
m uut m
@De Winter
Geen schijn van kans.
+1
Bartlehiemboer
@m uut m Maar toch. Wij hebben hem al veel gesteund met zijn acties en hij heeft veel boven tafel gekregen. Hij is niet echt pro bioboer maar als iemand zo doorzet heb ik respect voor zo iemand. Hier altijd Wilders gestemd maar misschien toch maar dhr Vogelaar dit keer....
+2
m uut m
@Bartlehiemboer
Ik moet ze alle 2 niet.
Ze zijn veel te populistisch.
+1
robbies
@m uut m Dan stem jij SGP. de rest zijn allemaal populisten
+1
m uut m
@robbies
Vindt het donders jammer dat de "professor" er mee gestopt is. Die had mijn stem.
+1
robbies
@m uut m
Quote:
Vindt het donders jammer dat de "professor" er mee gestopt is. Die had mijn stem.

Tja, over Dijkgraaf kun je ook nog wel een boom opzetten. Hoe kun je als bewindspersoon van de Staatkundig Gereformeerde Partij - die het huwelijk als een levenslange verbintenis ziet en die vrouwen geen regeermacht toekent - scheiden en vervolgens een relatie aanknopen met een vrouwelijke minister?
Daats
@robbies toen was hij al geen bewindspersoon meer en z'n vriendin is geen minister
+1
Jean-PierreK
@Daats, volgens mij is Dijkgraaf nooit bewindspersoon geweest, wel Kamerlid. En volgens mij is Van Ark op dit moment minister voor medische zorg. Echter is de inzet op dossiers niet belangrijker dan de burgerlijke staat van een persoon?
robbies
@Jean-PierreK dat zou je zeggen, maar juist SGP maakt dat onderscheid wel. Vrouwen hebben daar net kiesrecht, maar vooralsnog geen regeermacht. Als ze zelf kwaliteit indelen naar sekse, dan mag dat gerust benoemd worden.
+1
mlkvhoudr
@robbies ook gereformeerde mensen worden wel eens ingehaald door het leven, ik mag niet scheiden, mag niet van de vrouw die vind nog steeds dat ze het beste is wat me ooit overkomen is😆
+3
robbies
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
ook gereformeerde mensen worden wel eens ingehaald door het leven, ik mag niet scheiden, mag niet van de vrouw die vind nog steeds dat ze het beste is wat me ooit overkomen is

Niks menselijks is de SGP-achterban vreemd, geloof ik ook wel. En wanneer Dijkgraaf bij elke andere partij had gezeten, was het ook compleet irrelevant geweest. Ik vind het wel opmerkelijk dat je je hele politieke leven een bepaalde ideologie uitdraagt en daarbij mensen schoffeert - of het nu gaat over regeermacht voor vrouwen, het huwelijk of man/man of vrouw/vrouw-relaties - je na je politieke carrière blijkbaar daar zelf niet meer aan hoeft te houden. Als je je zo licht over je eigen uitgangspunten denkt, stap dan over naar een andere partij. Die gereformeerde waarden zijn blijkbaar niet zo belangrijk.
m uut m
@robbies
Bekijk in dat licht JCV ook eens.
robbies
Quote Reactie van @m uut m:
Bekijk in dat licht JCV ook eens.

Waarom zou ik? tegen jouw waardeoordeel over JC breng ik alleen in dat anderen ook niet onfeilbaar zijn. Zelfs al hebben ze nog zoveel dossierkennis.
Twentsch Land
Grootste deel met je eens....Toch denk ik dat hij innerlijk genoeg strijd heeft gehad om het geen is gebeurd ( dacht zelfs nog wat overspannen ) ... hij heeft wel conclusie voor zich zelf gemaakt door te vertrekken uit de tweede kamer.@robbies
+2
robbies
Quote Reactie van @Twentsch Land:
conclusie voor zich zelf gemaakt door te vertrekken uit de tweede kamer.

Dat was ook de enige juiste conclusie. Als SGP-er is hij niet meer geloofwaardig. Ik had hem graag als voorzitter van LTO gezien. Want buiten het hierboven genoemde is het wel een uiterst capabele man met een groot rechtvaardigheidsgevoel. Hoeveel uitgangspunten van de SGP hij ook aan zijn laars lapt.
Twentsch Land
Dat formuleer je weer mooi !

Helemaal mee eens.

@robbies
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @robbies:
Als SGP-er is hij niet meer geloofwaardig. Ik had hem graag als voorzitter van LTO gezien.

Wie zegt dat hij dan ook niet een draai van 180 graden maakt? Kennelijk zijn zijn principes niet heel erg vast.
Weidezicht
@kanniewaarzijn nou ja, we doen toch allemaal wel eens dingen, of nemen standpunten in, waar we later toch weer anders tegen aan kijken.
+1
EDOO
@robbies Onzin verhaal. Ook bij de SGP veranderen de tijden. Ze leveren inmiddels al een vrouwelijke wethouder. Huwelijken kunnen mislopen. Wie moet je dat verwijten?
robbies
Quote Reactie van @EDOO:
Ze leveren inmiddels al een vrouwelijke wethouder

En dat lukt niet zonder discussie. rd.nl/vandaag/politiek/…
cs-agrar
Quote Reactie van @robbies:
Hoe kun je als bewindspersoon van de Staatkundig Gereformeerde Partij - die het huwelijk als een levenslange verbintenis ziet en die vrouwen geen regeermacht toekent - scheiden en vervolgens een relatie aanknopen met een vrouwelijke minister?

liever met een mannelijke gezien?
+1
m uut m
@robbies
2019 Stond hij op de CDA lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen.
Medio 2020 wil hij voorzitter worden van de LTO met allerlei beloftes die hij niet hard kan maken.
Nu op de lijst van de FvD voor de tweede kamer verkiezingen. Dan nog voorzitter van allerlei zelf opgezette clubjes.
Dan tussen neus en lippen door vertellen dat hij het plan van het LC heeft geschreven.
Hoe noem jij zo iemand.
+2
de jonge
@m uut m iemand met ambities en misschien wel een alleskunner
+3
m uut m
@de jonge
Zodra hij denkt dat hij zich kan verbeteren is hij weg.
Hij is medeoprichter van NMV maar toen hij vakgroep voorzitter kon worden van de LTO was hij weg. Hij vindt het niet eens de moeite om NMV op zijn LinkedIn site te vermelden. 🤔
+3
Melkboer16
@m uut m wat heeft de NMV kunnen bereiken dan?!’jancees heeft het meest voor de NMV kunnen bereiken door voorzitter van vakgroep melkveehouderij te worden! Daarna was de NMV kleurloos en Jeroen v Maanen had hetzelfde moeten doen als Vogelaar!
+9
robbies
@m uut m een populist, maar die eigenschap moet je tegenwoordig blijkbaar hebben. Of je moet een dossiervreter zijn als Omtzigt.

Ik vind dat je JC nu overigens wel erg tekort doet. Mesdag, STAF en SCC zijn broodnodig en hebben in hun relatief korte bestaan al flink wat bijgedragen in ons voordeel
+2
mlkvhoudr
@robbies dat is hier toch niks anders de populistische onliners scoren hier ook het beste en de betere meningen (lees de mijne 😉) worden hier ook niet op waarde geschat 😁 dus ja populisme scoort tegenwoordig
+3
Wolswinkel
@mlkvhoudr Helemaal met jou eens. Zie je als een groot denker en vind je ver ondergewaardeerd op dit forum. Helaas toch geen plusje voor je. Blijf toch graag in de maat lopen met de grote meute, voor je het weet wordt ik een populist genoemd..😉
+1
robbies
@mlkvhoudr de meeste genieën werden pas na hun dood gewaardeerd. 😂
BertK
@robbies Profeten toch?
+1
Taeke Brottner
Quote Reactie van @robbies:
Mesdag, STAF en SCC zijn broodnodig en hebben in hun relatief korte bestaan al flink wat bijgedragen in ons voordeel

Haha, de presentatie van Mesdag en de damage control achteraf was op z'n minst vermakelijk 😉
+5
robbies
@Taeke Brottner en inhoudelijk gewoon goed. Er zijn wat foutjes gemaakt, maar niet meer dan het RIVM dat deed. De haalbaarheid van de KDW's is ter discussie gesteld en er is recht gedaan aan het wetenschappelijke principe van reproducering. Je kunt ook een mening vormen zonder je te verdiepen in de materie, zoals jij doet.
+1
Taeke Brottner
@robbies De haalbaarheid van de KDW's stond allang ter discussie, die eer komt tig mensen toe en wetenschappelijke reproducering is juist waar ze zelf in de fout gingen. En da's jammer, want er was echt wel wat voor ze te halen en de geloofwaardigheid die ze in hun korte bestaan hebben opgebouwd hebben ze zelf te gronde gebracht door zo'n grote fout en allerlei framing als 'GroenSlinks'. Dat soort dingen roepen werkt uitstekend als je gelijk krijgt (wat overigens iets anders is dan 'gelijk hebben'), maar als je daarna op je nummer wordt gezet, dan komt het allemaal wel erg ongemakkelijk over...

Dus wat dat betreft heb ik me wel in het één en ander verdiept 😉
+3
robbies
@Taeke Brottner mesdagzuivelfonds heeft een kort geding moeten aanspannen om de data los te krijgen. RIVM had niet zoveel zin om die te delen. Lekker wetenschappelijk.

En die uitlatingen over Groen Slinks: JC is een straatvechter en daar horen zulke uitlatingen blijkbaar bij. Niet mijn stijl, maar in Den Haag kan het je wellicht van pas komen om de camera's op je gericht te krijgen.
+3
BertK
@Taeke Brottner Blijft over dat helaas een paar bevindingen onderbelicht zijn gebleven zoals latente ruimte in de berekeningen (correctie model en werkelijkheid), oa als gevolg van niet geregistreerde emissies.
+2
robbies
@BertK en dat het uitkopen van Piekbelasters geen zin heeft
Weidezicht
@robbies kan hij zijn rol in en om mesdag, staf en ssc blijven vervullen als hij in de kamer komt?
De Winter
@Weidezicht Het antwoord: NEE!
Kamerlidmaatschap vereist een andere mentaliteit.
+2
@De Winter He fietsenmaker , ga jij daar maar zitten !!!kletskous .
Twentsch Land
En toch heeft de winter voor een deel gelijk !

Als je teveel posten hebt wordt er gevlakt ! Diep op bepaalde doelen ingaan lukt dan niet en als je als deel neemt in de tweede kamer en een en ander goed wilt nakomen en behartigen heb je een flinke dagtaak die niet veel ruimte overlaat voor andere posten.

@Detukkeroettwente
Nevergiveup
@Twentsch Land Denk dat Jan Cees daar al wel over nagedacht heeft , laat het eerst maar eens verkiezingen geweest zijn
+2
Weidezicht
@Nevergiveup krijg net een tekst van jc doorgestuurd in de app, dat hij per direct al zijn overige functies neergelegd heeft. Dus nergens geen officiele bemoeienis meer mee.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Twentsch Land:
! Diep op bepaalde doelen ingaan lukt dan niet en als je als deel neemt in de tweede kamer en een en ander goed wilt nakomen en behartigen heb je een flinke dagtaak

Hier heb ik nog niet veel kamerleden op kunnen betrappen.
familie pelle
@De Winter
Quote:
. Het antwoord: NEE!
Kamerlidmaatschap vereist een andere mentaliteit.

Hej , wel in je rol blijven hè? Volgens jou manier van belangenbehartiging moet je JC als toekomstig kamerlid nu al vast veren in de kont steken!!
De Winter
@familie pelle Neem even een diepe hap lucht.
Klaar? Dan gaan we je even de ogen open doen.
Jan Cees Vogelaar neemt vaak anderen de maat en schrijft regelmatig columns. Daarnaast heeft hij veel verschillende taken en rollen. Dat alles tezamen geeft een goed beeld van de eventuele politicus Jan Cees Vogelaar. Laten we beginnen met deze column:

prikkebord.nl/topic/27439/

Daarnaast nog een andere column enkele jaren geleden over te hoge melkproducties hij koeien. Die column lijkt verdwenen wanneer je er naar zoekt. De titel ging geloof ik over plofkoeien.

In zijn periode bij staf en de ondersteuning die hij het landbouwcollectief geboden heeft is zijn plan om de sector te helpen in de stikstofcrisis stevig vorm gegeven in de bekende drie maatregelen door de sector aan lnv aangeboden. Meer weidegang, water bij de mest en voermaatregelen.
Wanneer je goed opgelet hebt zie je alle drie maatregelen terugkomen in de nieuwe wet die nu voorligt bij de beide kamers.
Ook wij zijn voor deze maatregelen om uit de crisis te komen. Dhr Vogelaar is de ideale kandidaat om zaken mee te doen. De zuivel verenigd in de nzo zal nog wel even moeten wennen aan verplichte weidegang en een maximalisering van de melkproductie.
Maar ook daar zie je de laatste tijd een gunstige ontwikkeling. Rfc heeft aangegeven dat de natuurinclusive landbouw het beste past bij haar leden.
Resumé: geen enkele noodzaak om dhr Vogelaar naar de mond te praten. Het raamwerk staat stevig. En ja, politiek wil wel eens anders doen dan ze eerst beweren maar bij Jan Cees Vogelaar verwachten wij wel dat hij koersvast zal zijn.
familie pelle
@De Winter
Quote:
. Ook wij zijn voor deze maatregelen om uit de crisis te komen.

Wie is wij?

Verder een groot zemel verhaal zoals we van je gewend zijn. Een linkje van een column van 9 jaar geleden die geen enkele toegevoegde waarde heeft. Mooi voor een zondag maar soms mag je ook wel je punt duidelijk maken in drie zinnen.
De Winter
@familie pelle Op dit forum zijn er geen huisregels zover ik weet. Indien dat wel het geval is neem ik die graag in acht.
Het lijkt er op dat je verwijst naar regels die je zelf bedacht hebt door te stellen dat een oude link niet gebruikt mag worden en geen toegevoegde waarde heeft.
Zover bekend is er van beide geen sprake.
Dhr Vogelaar en zijn karakter kenmerken zich in het algemeen als zeer koersvast. Gezien het feit dat hij nu politieke ambities heeft is zijn koers voor de benodigde transitie van wezenlijk belang. We zullen gaan zien of hij veranderde standpunten heeft ten opzicht van een half jaar geleden.
weurding
@De Winter mwaaahhh Rutte herziet zelfs uitspraken van 4 jaar terug
Daats
@De Winter wij zijn iudk?
+2
Spuit11
@robbies Wanneer het op stemmen aan komt tekent Omzigt altijd bij het kruisje, in de lijn van de partij. Hij blaft wat maar doorbijten, nee.
+3
robbies
@Spuit11 ga je nu serieus beweren dat Omtzigt niet heeft doorgebeten in de toeslagenaffaire?
+3
Koeien boertje
@robbies als omzicht partijleider geworden was had het voor de boeren wat geweest of misschien geworden
Recht door zee op basis van feiten.
Met de jonge zijn ze naar links getrokken en voor ons afgeschreven.
Ze lopen rustig met de kliek mee na de verkiezingen om weer op het pluche te komen en met wie maakt niet uit
Boerbakje
@robbies blijkbaar had de partijleiding daar geen probleem mee. Dus kon hij doorbijten.
m uut m
@De Winter
mediacourant.nl/2020/11/…
Jan Cees zijn enigste kans is nu nog voorkeurstemmen.
Want 9 zetels gaan ze niet halen.
Spuit11
@m uut m zullen we wedden om een taart van wel? 😃
Nevergiveup
@m uut m "want 9 zetels gaan ze niet halen"

Kun je nog wat meer voorspellingen doen over verkiezingen maart 2021, jij schijnt er alles over te weten 🤡
walker1
@Nevergiveup De VVD schuift weer wat meer naar rechts op. GL en PvdA hebben elkaar al gevonden qua samenwerken en met D66 erbij hebben een al een plan gemaakt om woningnood aan te pakken. Nou, als die 4 samen genoeg zetels halen is het straks zo beklonken.
Maar juist dat de VVD weer naar links opschuift, zorgt er denk er wel voor dat mensen daar afhaken en toch een alternatief op rechts gaan zoeken. FvD staat nu laag in de peilingen, maar die gaan komende maanden zeker nog stijgen, tenzij Baudet hele rare dingen gaat doen.
Nevergiveup
@walker1 we zullen zien. Hoop wel dat ze aan de agrariër s denken , en dat die paracietaire partijen niet te veel aan de macht komen , zag dat hier gemeente belasting misschien wel 12% gaat stijgen in 2021, waar kan ik het verrekenen 🥴
+1
hans1980
Daar gaat mijn stem ook heen succes @JanCees
+1
Melkweb
Nieuwe pet gevonden dus, ben benieuwd(als het waar is) hoe hij de de indirecte anti-boer belangen van deze partij gaat verdedigen
+5
Ynze Oenema
@Melkweb ze zijn gewoon diervriendelijk, dat streven in Nederland zou ik ook beter vinden dan al die klimaatheisa.

'Echte' boeren partijen als CDA lopen weg voor hun verantwoordelijkheid en geven het ministerschap aan CU. Dat vind ik nou zwak.
+3
Melkveehouder.
Mijn stem heeft ie ook (al verdiend!)
Nevergiveup
Als Agrariër is het eigenlijk heel simpel , na alle tonnen met geld die de meeste geïnvesteerd hebben na 1995 in van alles en nog wat met een "groen" foldertje worden we nog steeds gedecimeerd. Dus er is niks te stemmen zoals het was.
Jan cees, van harte proficiat .
Melkboer16
Jan Cees in de 2e kamer! Ik hou mijn hart vast! Hopelijk krijgt ie een ministerschap van landbouw want anders zie ik het niet goed aflopen!
walker1
Ja, JC op plek 9. Heb alleen plek 10 gemist bij de presentatie omdat ik iets te laat inlogde. Mooie lijst met mensen die al langer actief zijn voor FvD. Voor de FvD leden in ieder geval geen onbekende namen.
Wolswinkel
@walker1 Bas van Toor
m uut m
@Wolswinkel
Leeft die nog.
walker1
@Wolswinkel ja en Adriaan is er ook bij zeker...
Maar goed de nummer 10 is Hans Smolders.
Vario512
Mijn stem heb je, Jan Cees.
+2
jan.1
Gefeliciteerd Cees,had je liever in een andere partij gezien,had je misschien mijn stem.
Nu niet dus,en dat is jammer want je verdeeld de stem van de landbouw nog meer...
Melkveehouder.
@jan.1 welke partij is volgens jou dan wel een ‘boerenstem’ waard?
+1
jan.1
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
welke partij is volgens jou dan wel een ‘boerenstem’ waard?

Cda
Bartlehiemboer
@jan.1 Spijt me wel, maar die christelijken liegen waar ze bij staan. Ik heb het te vaak mee gemaakt. En dan altijd dat verschuilen achter hun geloof. Ik weet dat u zeer christelijk bent en dit niet wil lezen. Maar even goede vrienden.
+2
jan.1
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Spijt me wel, maar die christelijken liegen waar ze bij staan. Ik heb het te vaak mee gemaakt. En dan altijd dat verschuilen achter hun geloof. Ik weet dat u zeer christelijk bent en dit niet wil lezen. Maar even goede vrienden.

Politiek is mensenwerk,ook wij ,,christenen,, zijn gewone mensen met hun kleine en grote tekort komingen.Maar ik vind dat we de roots niet overboord mogen kieperen en niet telkens achter de waan vd dag aan moeten lopen.Ik probeer dan ook niemand af te kraken maar soms is luisteren al voldoende.😃 Het Cda is een midden partij,maar af en toe zou ik daar best wel wat meer vuurwerk willen zien !
+3
Spuit11
@jan.1 Ik ben ook christen maar wat de christelijke partijen nu voor gekkigheid uithalen in deze corona tijd is niet recht te praten. De globalisten menen voor God te moeten spelen en ALLE christelijke partijen doen keihard mee. CDA, De Jonghe, nog het hardst. Nee, mijn steun krijgen ze niet.
Boerbakje
@Spuit11 angst doet rare dingen met mensen, is het niet voor een virus dan is het wel om door een niet politiek correct standpunt door media en medepoliticie in een bepaalde hoek geframed te worden.
Spuit11
@Boerbakje Als je daar al bang voor bent heb je én last van je geweten én je bent geen oprechte christen
+1
Bartlehiemboer
@jan.1 Ja, ik had er ook al spijt van het zo op te schrijven. Kom zelf uit de gereformeerde hoek en de geboden zitten ere wel in. Gij zult niet oordelen. Ik wil graag ieder in zijn waarde laten maar op bestuur/politiek gebied gaat mijn voorkeur niet naar CDA Heb wel jaren SGP gestemd. Die komen bij mij eerlijker over. Ze staan voor wat ze uitdragen. Fijne zondag
+1
Melkveehouder.
@jan.1 dan ook voor jou dezelfde vraag die ik Ariej. en Bennie Stevelink heb gesteld: noem me de wapenfeiten van het CDA.

En dan nog een paar vragen voor je: wat vind je ervan dat het CDA vóór deze kabinetsperiode heeft gepleit voor herinvoering van een Ministerie van Landbouw en vervolgens niet thuis geeft als de post ingevuld moet worden?
En vind je het niet opvallend dat juist nu de Minister van LNV de opdracht door de strot geduwd heeft gekregen om deze stikstofcrisis (over de rug van de boeren) op te lossen? En is het niet toevallig dat juist oud-CDA minister Maxime Verhagen van Bouwend Nederland deze stikstof moet hebben en ook boerenland om op te bouwen? Snap je misschien nu ook waarom het CDA geen Minister van Landbouw wilde leveren? En die partij vind jij nog een boerenstem waard?
Bennie Stevelink
@Melkveehouder. De stikstof crisis is pas ontstaan nadat het huidige kabinet er al lang was. De verdeling van de ministerposten heeft dus niets met stikstof te maken.
Je bent bezig met creatief complot denken.

De wapenfeiten van het CDA?
Welk beleid zouden we hebben gehad als D66, CU en VVD het beleid alleen hadden bepaald? Vooral VVD en D66, met eventueel aanvulling van links (=paars), zouden een kaalslag onder de boeren veroorzaakt hebben.
Ik denk dat ik jouw vraag anders moet lezen: welk getoeter heeft het CDA laten horen? Dan moet ik antwoorden: niets! Het CDA is een regeringspartij die beleid moet maken en zich niet kan permitteren om te toeteren.
+1
Weidezicht
@Bennie Stevelink zoe het cda die kaalslag hebben tegengehouden? Of hebben in eerste instantie vooral agractie en fdf die kaalslag tegengehouden(of beter hooguit uitgesteld)? Pas na actie fdf in brabant stapte cda uit provinciebestuur en dat heeft de brabanders wat lucht gegeven.
robbies
Quote Reactie van @Weidezicht:
Pas na actie fdf in brabant stapte cda uit provinciebestuur en dat heeft de Brabanders wat lucht gegeven.

Dit klopt echt niet. Er was intern bij CDA al vanaf het begin van de coalitie ontzettend veel weerstand. Toen niemand Mark van den Oever kende, was het binnen CDA al volop keet.
Weidezicht
@robbies oh, dat kan. Maar wat was het zetje om de boel daadwerkelijk te laten klappen? Kwam op mij over dat cda nog eens heel goed heeft nagedacht na die protesten voor de deur.
+1
robbies
@Weidezicht de protesten hebben zeker meegespeeld, maar in juli 2019 was er al overleg op provinciehuis met de achterban. Mark kokketeert graag dat FDF de coalitie heeft laten klappen. De realiteit is dat er al langer onvrede was tussen de fractie enerzijds en de gedeputeerden anderzijds. Het zou ook idioot zijn dat 1.000 boeren een provinciebestuur naar huis kon sturen.
George
Quote Reactie van @robbies:
Het zou ook idioot zijn dat 1.000 boeren een provinciebestuur naar huis kon sturen.

En toch denk ik echt dat er niks veranderd was als we daar niet geweest waren.
robbies
@George zoveel is er nu ook weer niet veranderd. Er is nog een berg werk aan de winkel.
+1
Melkveehouder.
@Bennie Stevelink Je zit weer in je geijkte rol: iedere vraag ‘beantwoorden’ met een tegenvraag. Complotdenken? Laat me niet lachen.

Als je even je eigen reactie analyseert:
- de stikstofcrisis is ontstaan nádat het huidige kabinet was geïnstalleerd...
-het CDA moet beleid maken...

Geef dan eens duidelijk aan welk beleid het CDA voorstaat om de stikstofcrisis op te lossen zonder dat boeren geofferd worden c.q. boeren stikstofruimte ontfutseld wordt ZONDER (financiële) genoegdoening voor o.a. Bouwend Nederland waar CDA coryfee Verhagen voorzitter van is!
jan.1
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
dan ook voor jou dezelfde vraag die ik Ariej. en Bennie Stevelink heb gesteld: noem me de wapenfeiten van het CDA.En dan nog een paar vragen voor je: wat vind je ervan dat het CDA vóór deze kabinetsperiode heeft gepleit voor herinvoering van een Ministerie van Landbouw en vervolgens niet thuis geeft als de post ingevuld moet worden?En vind je het niet opvallend dat juist nu de Minister van LNV de opdracht door de strot geduwd heeft gekregen om deze stikstofcrisis (over de rug van de boeren) op te lossen? En is het niet toevallig dat juist oud-CDA minister Maxime Verhagen van Bouwend Nederland deze stikstof moet hebben en ook boerenland om op te bouwen? Snap je misschien nu ook waarom het CDA geen Minister van Landbouw wilde leveren? En die partij vind jij nog een boerenstem waard?

Cda is nog steeds op het platteland een boeren en burgers partij met een lang verleden en veel bestuurders ervaring.Ze nemen ook in den Haag de verantwoordelijk serieus door mee te regeren en dat kunnen niet alle partijen zeggen.Meeregeren betekend altijd compromissen sluiten,ook ik was niet blij toen halverwege het jaar bleek dat het cda de boeren bijna liet vallen,maar ze zijn terug gefloten,dus sommige dwalingen kunnen we wel hebben...En tis maar goed dat cda geen minister van landbouw heeft geleverd ,want een minister op landbouw is een praatpop voor het ministerie van lnv,daar zitten mensen met 0.0 verstand van landbouw.Overigens vergelijkbaar met de belastingdienst,en daar ging het ook goed fout...
+2
Melkveehouder.
@jan.1 Beste Jan, je zult het best goed bedoelen maar volgens mij weet je niet goed hoe het werkt. Ambtenaren hebben alleen maar vrij spel als ‘ hun baas’ er niks van snapt. Op LNV is dat niet anders. En als reactie op je opmerking dat het CDA mee regeert, dat klopt maar juist daarom: wat een puinhoop maken ze er in het stikstofverhaal van!

Maar goed, als JanCees de kans zou krijgen Minister van LNV te worden, dan gaan ze peentjes zweten op LNV. Maar ook als hij als Kamerlid van een oppositiepartij de Tweede Kamer mag betreden zullen ze op LNV niet blij zijn. JanCees laat zich niet gemakkelijk ringeloren. Maar ook JanCees is niet foutloos, maar wie wel? Je kunt er van alles van vinden, maar ik durf de stelling aan dat niemand, maar dan ook niemand zijn rug rechter zal houden dan JanCees als het er op aankomt zijn achterban te verdedigen. Of weet jij iemand?
+1
robbies
@Melkveehouder. Als JC in de kamer komt krijgt hij ook te maken met partijbelangen. FvD stemde in het verleden ook niet altijd in het voordeel van de agrarische sector. Dat zal in de toekomst vast niet anders zijn.

Daar bovenop: wat goed is voor de ene sector kan zomaar slecht zijn voor een andere landbouwsector. Of zelfs binnen 1 deelsector. Ben bv benieuwd wat er van de sympathie over blijft wanneer hij zijn plan van 18000 kg melk en 2,5 gve/ha tot uitvoer gaat brengen.
+1
Melkveehouder.
@robbies helemaal eens. Maar juist daarom is de rol van JC zo belangrijk. Hij kan uitleggen waaróm dingen niet goed zijn voor onze sector.
robbies
@Melkveehouder. Was mijn reactie nog aan het aanpassen. Punt is dat je LNV niet kunt inrichten naar dé sector. Er zijn zoveel individuele deelbelangen
Toekomst0
@robbies Ben bv benieuwd wat er van de sympathie over blijft wanneer hij zijn plan van 18000 kg melk en 2,5 gve/ha tot uitvoer gaat brengen.

Dat moet gewoon de nieuwe standaard worden!!
Nijhof
@Toekomst0 Misschien wordt het wel de nieuwe von Martels
robbies
Quote Reactie van @Toekomst0:
Dat moet gewoon de nieuwe standaard worden!!

Ga dat maar in Oost-Nederland of in Oost-Brabant uitleggen
Nijhof
@robbies Ik wacht rustig tot Jan Cees op tour gaat en mijn regio bezoekt
Dan is het moment aangebroken om duidelijkheid te krijgen mbt zijn stippen op de horizon
Toekomst0
@robbies die hebben toch ook de keus (gehad) om ergens anders te boeren?

M’n ouders zijn ook van het zuiden naar het oosten verhuisd. Konden gratis verdubbelen in land, en hier is veel meer ruimte om te boeren.
Twentsch Land
Best wel een domme uitspraak want bijna nooit ligt dat zo eenvoudig.

@Toekomst0
jan.1
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
Beste Jan, je zult het best goed bedoelen maar volgens mij weet je niet goed hoe het werkt. Ambtenaren hebben alleen maar vrij spel als ‘ hun baas’ er niks van snapt. Op LNV is dat niet anders. En als reactie op je opmerking dat het CDA mee regeert, dat klopt maar juist daarom: wat een puinhoop maken ze er in het stikstofverhaal van!Maar goed, als JanCees de kans zou krijgen Minister van LNV te worden, dan gaan ze peentjes zweten op LNV. Maar ook als hij als Kamerlid van een oppositiepartij de Tweede Kamer mag betreden zullen ze op LNV niet blij zijn. JanCees laat zich niet gemakkelijk ringeloren. Maar ook JanCees is niet foutloos, maar wie wel? Je kunt er van alles van vinden, maar ik durf de stelling aan dat niemand, maar dan ook niemand zijn rug rechter zal houden dan JanCees als het er op aankomt zijn achterban te verdedigen. Of weet jij iemand?

Stikstof verhaal is nog lang niet ten einde,niet te snel met de vinger wijzen...
JC als min van landbouw zou een goeie zijn,want wie niet naar hem luistert krijgt direct de wind van voren,(beetje Trumpiaans zeg maar)tenminste zo kennen we hem,maar zo kennen ze hem ook in den Haag...
Zijn voordeel is dus gelijk zijn nadeel,bijna onmogelijk om minister bij LNV te worden.
Maar als kamerlid zal hij geweldig goed zijn woordje kunnen doen voor de landbouw.
Melkveehouder.
@jan.1 we komen al dichterbij elkaar👍
jan.1
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
we komen al dichterbij elkaar

Heb JC ook als vakvoorzitter meegemaakt bij lto melkveehouderij,op de lto ledenvergadering in de Meern konden we toen ons zegje doen,wat mij toen al opviel dat hij erg veel spreektijd van die avond in gebruik nam en wij erg weinig tijd kregen om vragen te stellen.
Heb er toen wel wat van gezegd die avond... achteraf gezien heeft hij de melkveehouderij wel goed op de kaart gezet.
+1
m uut m
@jan.1
Het CDA moest hem niet, anders had JC allang bij hun op de lijst gestaan.
Vandaar dat hij nu voor FvD op de lijst staat.
jan.1
Quote Reactie van @m uut m:
Het CDA moest hem niet, anders had JC allang bij hun op de lijst gestaan.Vandaar dat hij nu voor FvD op de lijst staat.

Ja,er was wel wat onenigheid,weet alleen niet meer waar dat over ging.
+2
George
Quote Reactie van @jan.1:
Ja,er was wel wat onenigheid,weet alleen niet meer waar dat over ging.

Ik heb eigenlijk op 1 keer na altijd CDA gestemd en 1 keer dus op de VVD. Maar het CDA heeft voor mij toch wel afgedaan en die Hugo vind ik zo'n stadse gladjanus.
Ik ben wel blij met Jan Cees en wens hem succes!
+2
Blijvenboeren
Weer iemand in politiek die maar gericht is op een ding
ZICHZeELF
Rattenvanger van Hamelen
+2
Albert Altena
@Blijvenboeren
Motiveer zou ik zeggen. Ipv. One Liners te plaatsen.

Voor mij had ik liever dat Jan Cees zich zou aansluiten bij de BBB.
Daar zou hij onbelemmerd het boerengeluid kunnen laten horen.
In het FvD kon dat weleens anders zijn. Kijk maar eens op die lijst en waar ze vandaan komen.
+2
Bartlehiemboer
@Albert Altena Denk toch dat Jan Cees voor de "makkelijke" weg heeft gekozen. BBB gaat het proberen maar het is een vreemde wereld in de politiek en Den Haag. Door voor FDV te kiezen heeft Jan Cees volgens mij meer tijd om de boeren op 1 te zetten. Het gevecht in de politiek zelf mag Baudet doen. BBB zal eerst te druk zijn om die wereld te leren kennen
+8
hans1980
@Bartlehiemboer De kans dat FvD 10 zetels krijgt acht ik groter dan BBB 1 zetel.
Vetspuit
@hans1980 dat denk ik ook Hans, laat JC maar lopen. Die laat zich de kaas niet van het brood eten. Blijkbaar is er een hoop tegenstand hier, op basis van wat? Waar heeft JC ons als boeren tekort gedaan?
familie pelle
@Vetspuit
Quote:
. Blijkbaar is er een hoop tegenstand hier,

Waar dan? Een enkeling heb ik geteld.
+1
Vetspuit
@familie pelle sorry je hebt gelijk. Meer de combi JC en fvd dat ik bedoelde
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Vetspuit:
Waar heeft JC ons als boeren tekort gedaan?

Hij wou ons voorman niet weer zijn nadat hij dat 4 jaar was geweest !!! Weet je nog @Vetspuit
Vetspuit
@MTSTAMMINGA als je met ons de lto bedoeld dan voel ik me niet aangesproken
Melkmeisje
@MTSTAMMINGA hoe lang is dat geleden?
labella
@hans1980 denk je, ze staan nu op 8 in de laatste peiling....
Kringloper
@labella gaan wel rond de 20 uitkomen.
labella
@Kringloper dat zou wel kunnen maar dan wel met een andere leider.
walker1
@hans1980 Dat is ook mijn idee. Ik wens de BBB veel succes, maar ik noem ze al de Boerinnen Brei Bond. Of Forum 10 zetels gaat halen weet ik niet, ze gaan in ieder geval flink campagne voeren, daar durf ik wel te zeggen. Tja peilingen, ze zijn wel vaker onbetrouwbaar, Forum heeft in de peilingen ook al eens rond de 20 gestaan en het kan echt nog alle kanten op. Met bv de PS verkiezingen heeft Forum ook veel PVV aanhangers weten te trekken, maar met de 2e kamer gaan die waarschijnlijk weer PVV stemmen. PVV doet het sowieso goed op het moment en het kan zomaar zijn als kort voor de verkiezingen PVV en VVD redelijk gelijk op gaan in de peilingen dat die 2 partijen juist veel stemmen halen omdat mensen PVV gaan stemmen omdat ze niet willen dat VVD wint en andersom. Zeg maar net als de verkiezingen van 2012, toen ging het tussen VVD en PVDA, die werden toen eerste en tweede. Veel mensen hebben toen tactisch gestemd zoals ze dat noemen. Mensen die anders bv GL, D66, SP zouden stemmen, stemden toen PVDA omdat ze niet wilden dat VVD ging winnen. VVD trok juist weer stemmen weg bij CDA, PVV. Ik zou er niet van opkijken als het een 2 strijd tussen VVD en PVV gaat worden komende verkiezingen.
+1
Melkboer16
@hans1980 daar zijn we het eens!
Het aantal zetels van FvD hangt ook af van de gebeurtenissen die nog komen gaan!
Wat weet Baudet bij Wilders weg te snoepen en hoeveel steekpartijen en Akwasi apen komen er de komende 4 maanden nog in het nieuws!
Fortuyn hadden we 5 maanden voor de verkiezingen ook nog nooit van gehoord en de zetels stroomden naar hem toe bij elke talkshow waar hij aanschoof!
Baudet is geen Fortuyn helaas maar wie weet??
Balkenende maakte ook geen schijn van kans tegen Fortuyn maar toen die laatste neergeknald werd zochten kiezers toch weer de veilige haven op!
+4
adriaan33
@Melkboer16 Balkenende won omdat hij zich neutraal opgesteld had richting Fortuyn
Boerbakje
@Albert Altena wat ik van J C heb meegekregen is in ieder geval niet dat hij zich gauw de mond zal laten snoeren.
+1
puntertje
@JanCees Heeft wel dossierkennis, dat is een pré. Maar nu staat hij op een lijst tussen iemand die bij Lange Frans Corona complottheorieën bespreekt en de voormalige chauffeur van iemand. Ik weet wel dat de Venezolaanse president ook (bus)chauffeur was maar toch....
Spuit11
@puntertje ...maar hij is wel verzekerd van een zetel. Het moet raar gaan lopen wil FVD geen 9 zetels krijgt. Ik vertrouw er wel in dat hij het beste met de landbouw voor heeft.
Boerbakje
@puntertje ook lekker aan het framen
+1
Grasbaal
Hier de aankondiging en 1e presentatie door Jan Cees:

Ik wens hem in ieder geval veel succes en wijsheid om in de slangenkuil van de NL politiek overeind te blijven. Ben er zelf ook nog niet uit waar ik zelf op stem maar we hebben nog een lange weg te gaan richting de verkiezingen hier.
puntertje
@Grasbaal Hij zal zich ook nog aan het stigma van ¨broertje van¨ moeten ontworstelen.
walker1
@puntertje Zou dat? Ik wist pas dat het broer en zus was toen Ella overleden was. Ik vermoed dat half Nederland niet weet dat het broer en zus zijn. Ik denk niet dat het veel invloed zal hebben.
puntertje
@walker1 Het maakt natuurlijk niets uit maar hé, kom daar maar eens mee aan in de sensatiebeluste media.
kanniewaarzijn
@puntertje Welnee, Jan Cees is bekender dan Ella.
puntertje
@kanniewaarzijn Hetgeen maar weer aantoont dat het prikkebord niet wordt bevolkt door de gemiddelde Nederlander.
Vetspuit
@puntertje ik zie JanCees nog niet stotteren wanneer een Rutger van Castricum hem wat moeilijke vragen gaat stellen. 🙈
puntertje
@Vetspuit Je kunt iedereen een poos filmen en dan een klein stukje eruit knippen om iemand als volslagen idioot over te laten komen.
Vetspuit
@puntertje ben ik met je eens, daarom zijn de live interviews op bijvoorbeeld npo wel interessant
+2
John Spithoven
Tjonge tjonge, wat een reacties.

Los van mijn politieke voorkeur, heb ik Jan Cees leren kennen als een zeer gedreven persoon met een duidelijke visie en mening. Daar is soms niet iedereen gelukkig mee, maar hoort bij zijn rol.

In het fosfaat en klimaat dossier heeft hij op de achtergrond bergen werk verzet voor diverse belangenbehartiging.
Op stikstof was hij op de voorgrond actief. Niet te bang om zijn hoofd te stoten, want daar leer je van, is zijn instelling.
Zo ook de RIVM data review, waarbij een systeem fout in OPS en het tot het laatst achterhouden van een gebruikershandleiding zorgde voor een leerzame misser.
Persoonlijk vind ik het jammer dat Jaap en hij de broodnodige verandering binnen LTO niet mocht leiden. Dit was voor hem de keuze om het verhaal over een andere boeg te gooien en de politiek in te stappen.

boerenbusiness.nl/agribusiness/artikel/…

En zoals het hoort legt Jan Cees al zijn functies per onmiddellijke ingang neer. En ook daar zouden meerdere een voorbeeld aan kunnen nemen......
+3
m uut m
@John Spithoven
De keuze om te proberen op de kieslijst van FvD te komen had hij in December 2019 al gemaakt.
Dat is ook de reden dat hij geen schijn van kans had om LTO voorzitter te worden.
+1
m uut m
@m uut m
Ter aanvulling.
In al zijn bijdrages vanaf die tijd is hij al aan het campagne voeren. Waar ik hem meermaals op heb gewezen.
Bennie Stevelink
@m uut m Daar heeft hij FDF ook voor gebruikt. Ik heb daar in februari een artikel over geschreven voor Nieuwe Oogst waar fel op gereageerd werd, want ik legde blijkbaar de vinger op de zere plek.
+7
familie pelle
@Bennie Stevelink
Quote:
. Ik heb daar in februari een artikel over geschreven voor Nieuwe Oogst

Nu niet de journalist uit gaan hangen en interessant gaan doen. Door het een artikel te gaan noemen probeer je het waarheidsgehalte te vergroten. Je hebt je mening verkondigd waarvan er vele van zijn, niet meer niet minder. En over het algemeen wordt je mening niet gedeeld.
Bennie Stevelink
@familie pelle , hoe moet ik het dan wel noemen? Het heeft in zowel de papieren Nieuwe Oogst gestaan als op de web-versie.
familie pelle
@Bennie Stevelink
Quote:
. hoe moet ik het dan wel noemen?

Wet ie de mening van bennie? Zoiets? 😅
+1
robbies
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
hoe moet ik het dan wel noemen?

een opinie-stuk.....
+2
robbies
@Bennie Stevelink Zelfs nieuwe Oogst zelf noemt het een opiniestuk. Een artikel is een redactioneel stuk, maar de redactie betitelt als een ingezonden stuk en draagt er dus geen redactionele verantwoordelijkheid voor. Je hebt een mening, net als heel veel anderen. En veel anderen delen jouw belerende mening niet altijd.

(klik om te vergroten)

familie pelle
@robbies
Quote:
. Je hebt een mening, net als heel veel anderen. En veel anderen delen jouw belerende mening niet altijd.

Zit je me nu na te praten? 😅
robbies
@familie pelle blijkbaar, jullie zijn altijd al een inspiratie geweest voor mij
familie pelle
@robbies
Quote:
. jullie zijn altijd al een inspiratie geweest voor mij

Dat kan ik mij goed voorstellen. 😇
+1
Bennie Stevelink
@robbies een artikel kan van alles zijn. Dat is een verzamelnaam voor alle stukken die in de krant staan: opinies, columns en redactie-artikelen.
“Opinie” is de aanduiding voor een bepaald soort artikel.

Het is mij wel duidelijk dat ik hier mijn woorden op een gouden schaaltje moet wegen.
weurding
@Bennie Stevelink als een weegschaal geijkt is maakt het materiaal niet uit, gewoon niet te ver laten doorslaan
+1
robbies
@Bennie Stevelink redacties maken het onderscheid meestal wel, maar dat maakt verder niet uit.

Je hoeft je woorden van mij niet te wegen, maar wat meer open staan voor de mening van een ander zou je wat sympathieker maken. Het lijkt er meestal op dat je hier komt vertellen wat wij verkeerd zien.
+4
Grasbaal
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Het heeft in zowel de papieren Nieuwe Oogst gestaan als op de web-versie.

Voor wie het nogmaals wil lezen, was toen inderdaad wel de vinger op de zere plek voor velen: nieuweoogst.nl/nieuws/2020/…
+3
George
Quote Reactie van @Grasbaal:
Voor de liefhebbers

Die zijn er niet. 😄
+6
weurding
@Grasbaal pure propaganda, mensen zijn hier mans genoeg om het evt.zelf op te zoeken. Kunt je beter wat neutraler opstellen
+2
mlkvhoudr
@weurding geplust puur om jullie 2 te jennen😁😉
+1
weurding
@mlkvhoudr vriendjespolitiek?🙈😆
snelle
@weurding volgens mijn wordt co de gehele dag gestuurd door lto en het cda als je iets kritisch schrijft over LTO blokeert co je. sterker nog hij blokkeert ook je IP adres . dus Heeren en dames blokkeer u IP adres dan kan co je niet volgen
weurding
@snelle je hebt ervaring? En anders dan je naam doet vermoeden net niet snel genoeg😆
snelle
+1
Daats
@snelle je vergeet de Russische geheime dienst.... 🤦
walker1
@m uut m In November 2019 was JC ook al spreker op het FvD partijcongres.
Bartlehiemboer
@m uut m Denk dat LTO al bijna spijt heeft van de keuze J C niet als voorzitter te kiezen...Nu kan J C waarschijnlijk veel meer bereiken in de tweede kamer. Zal hij de LTO wel gauw eens tegen spreken...
+6
m uut m
@Bartlehiemboer
Volgens mij was het helemaal niet zijn bedoeling om voorzitter te worden. 🤔
Bartlehiemboer
@m uut m Ja, ha ha hij houdt ons wel bezig. Complottheorie ???
+3
John Spithoven
@John Spithoven
En zoals het hoort legt Jan Cees al zijn functies per onmiddellijke ingang neer. En ook daar zouden meerdere een voorbeeld aan kunnen nemen......

Want op dit moment zitten er zowel bij de NMV, Agractie als LTO op beleidsfuncties/bestuursfuncties personen , die ook op kandidatenlijsten staan. Overtreden van politieke regels.
+3
Leo,s vriend
Quote Reactie van @John Spithoven:
Overtreden van politieke regels.

Nog niet, als ze gekozen worden, en niet stoppen, dan overtreden ze de regels.
+3
familie pelle
@John Spithoven
Quote:
. Want op dit moment zitten er zowel bij de NMV, Agractie als LTO op beleidsfuncties/bestuursfuncties personen , die ook op kandidatenlijsten staan. Overtreden van politieke regels.

Doe niet zo kinderachtig man. JC zat ook al zo af te geven op femke van BBB. Tjonge jonge, ik kan werkelijk waar geen reden verzinnen om je daar druk over te maken.
+4
robbies
Quote Reactie van @John Spithoven:
Want op dit moment zitten er zowel bij de NMV, Agractie als LTO op beleidsfuncties/bestuursfuncties personen , die ook op kandidatenlijsten staan. Overtreden van politieke regels.

Sinds wanneer mag je geen andere baan hebben als je op een politieke lijst staat? Sympathiek dat JC alvast vooruitloopt op een mogelijke functie als kamerlid, maar niet iedereen is in die omstandigheid. Er moet gewoon brood op de plank komen, ook in campagnetijd.
m uut m
@robbies
Hij verkoopt de huid voor de beer is geschoten.
Hij loopt voor de muziek uit.
Niet roepen van haring voor hij in het net zit.
+5
arie.j
Quote Reactie van @John Spithoven:
Want op dit moment zitten er zowel bij de NMV, Agractie als LTO op beleidsfuncties/bestuursfuncties personen , die ook op kandidatenlijsten staan. Overtreden van politieke regels.

Alles ga ik niet doorlezen van deze topic, dat is me veel te veel
Maar op deze domheid en onkunde van je John wil ik een reactie geven.
Allereerst ben je als kandidaat nog niet gekozen, en oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt, dat is altijd al onverstandig geweest.
Verder wordt er geen enkele politieke regel overtreden met een nevenfunctie voor een 2e Kamerlid. Mits normaal gemeld
Het is nooit verboden geweest, alleen maar een raar hersenspinsels van je.
In het verleden zaten zelfs de voorzitters van de grootste vakbonden in de 2e Kamer.
Maarten Schakel was destijds wel koploper, behalve dat hij als kamerlid al die tijd burgemeester was van drie dorpen hier in de buurt was, was hij ook nog Dijkgraaf van de Alblasserwaard enhad tal van andere functies.
En wie zou willen beweren dat hij niet een actief 2e Kamerlid was? En een befaamd spreker daar(altijd uit het hoofd).
Zelf dominees voor de SGP in het verleden zaten in week in de Groene bankjes maar stonden op Zondag op de kansel.
Lid van de 2e kamer is vrij druk wil je het goed doen, maar een paar functies om genoeg voeling met de maatschappij te houden kan helemaal geen kwaad.
Dat er dan wel eens wat gedelegeerd moet worden spreekt.
Dus totaal oneens met je John, het is niet alleen niet verboden en gewoon vrij gebruikelijk. En tot op zekere hoogte zelfs wenselijk.
+1
George
@arie.j
Ja je hebt van die baantjesjagers Arie. Niks heb daaraan.
arie.j
Quote Reactie van @George:
Ja je hebt van die baantjesjagers Arie. Niks heb daaraan.

En je hebt er ook die ze nergens moeten, heb je helemaal nooit wat aan.😁
En daarnaast die al veel doen en het toch nog druk hebben met nee zeggen
+4
Leo,s vriend
Quote Reactie van @John Spithoven:
Persoonlijk vind ik het jammer dat Jaap en hij de broodnodige verandering binnen LTO niet mocht leiden.

Ergens mee eens, maar je geloofd toch zelf niet dat JC 2 weken geleden niet wist dat hij op de lijst kwam?
Die zogenaamde gooi naar voorzitterschap lto was niet meer en niet minder als een publiciteitsstunt.

En ik hoop dat ik helemaal mis zit, maar ook een mooie gelegenheid om lto een trap na te geven in mijn ogen.( nu, bij afwijzing is lto de slechterik, stel dat ze hem wel hadden willen nemen, had hij gisteren moeten afzeggen, was hij de slechterik geweest.)
John Spithoven
@Leo,s vriend ik snap je gedachtegang

En ik kan alleen voor mijzelf spreken. De intentie van JC kan ik niet inschatten. Heb het wel van dichtbij meegemaakt, en dat leek serieus. Met een duidelijk plan van aanpak voor toekomstige belangenbehartiging. Het leek mij geen geintje.

Maar goed , we moeten verder.
mlkvhoudr
@John Spithoven hij (jancees) heeft een indrukwekkend postuur en een ongelooflijk grote waffel maar is aan t eind van de rit gewoon prestatiegericht dus ik denk dat die grote bek voor de bühne is en mocht hij gekozen worden dan zal hij er alles aan doen om zijn doelen te bereiken dus als dat met zachte hand moet zal die dat heus zo doen.

Wat dat betreft koos ik als ik tussen madlener +PVV)en Jan Cees moest kiezen koos ik blind voor de veel grotere dossierkennis van Jan Cees. Madlener werd totaal niet serieus genomen

Ik mis alleen nog een wat professie er geluid, alleen dat defensieve trekt me niet
+2
Twentsch Land
[quote="@mlkvhoudr" p="1809681"]hij (jancees) heeft een indrukwekkend postuur en een ongelooflijk grote waffel

Werkt niet in de tweede kamer .... zijn ze daar zo klaar met je ... gaan ze wat anders doen ( voetbal op de telefoon kijken of iets dergelijks ) en laten je uit principe links liggen.
Nevergiveup
@John Spithoven iedereen gooit toch wel eens meer dan één visje uit.

Als ik zie hoe snel JC nu van andere functies afziet is hem nu niets te verwijten.
Spuit11
@Leo,s vriend Een stunt, ja. Om iedereen te laten zien hoe verrot LTO is.
+1
Leo,s vriend
@Spuit11 triest om zoiets te posten.Gebrek aan argumenten?
+1
arie.j
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
Die zogenaamde gooi naar voorzitterschap lto was niet meer en niet minder als een publiciteitsstunt

Dat was toch glashelder na d uitspraak van die 2 over: "Geen gezeur over natuur en milieu" ?
Als er één ding duidelijk was, dat was het dat een toekomstig voorzitter daar enorm mee te maken zou krijgen.
JanCees
@Leo,s vriend is uitgebreid aan de orde geweest in gesprek met de drie regiovoorzitters en directeur van LTO.
Ze hebben een andere keuze gemaakt dat is aan hen en daar hebben Jaap en ik naar ik meen een hoffelijke reactie op gegeven
+2
Leo,s vriend
Quote Reactie van @JanCees:
is uitgebreid aan de orde geweest in gesprek met de drie regiovoorzitters en directeur van LTO.Ze hebben een andere keuze gemaakt dat is aan hen en daar hebben Jaap en ik naar ik meen een hoffelijke reactie op gegeven

Geloof ik best, maar beweer je werkelijk dat je serieus het (deel)voorzitterschap had willen oppakken, en vervolgens direct weer neerleggen? (mits verkozen in 2e kamer etc)
+1
Zwaagdijk
Kunnen we al een poster bestellen met JC voor het keuken raam??
+1
familie pelle
@Zwaagdijk
Quote:
Kunnen we al een poster bestellen met JC voor het keuken raam??

Smeercees. 😅
+1
weurding
@familie pelle als middagpot niet smaakt verwijzen we naar.😂
weurding
@Zwaagdijk sint maarten is toch al afgelast?🤭
weurding
BBB.... bier bauch bratwurst, kan er mee door🤭
+1
Nijhof
@weurding Femke heeft wel een goede smaak lingerie.
weurding
@Nijhof zo close ben ik niet😆🙈
+1
Nijhof
@weurding ik ook niet hoor

(klik om te vergroten)

Erco
@weurding je kent vast t verhaal? (En de foto 🙈)
Weidezicht
@Erco pfffffff, ik stem femke, of ze nou wel of niet op een of andere kieslijst staat. Poah
Kringloper
Volgende coalitie zou er als volgt uit moeten zien PVV, FvD, BBB en als aanvulling SGP. J C als minister van landbouw. Of fantaseer ik nou te veel?
Twentsch Land
Probeer er vannacht over te dromen...en morgenvroeg goed bij positieven uit bed stappen 😉

@Kringloper
Bartlehiemboer
@Twentsch Land Ik zag een mooi natuurlijk, leefbaar Nederland. Zonder islam met Zwarte piet, met werkgelegenheid met een eerlijke prijs en waardering voor onze produkten en inzet en zelfs het woningprobleem werd netjes opgelost. Een Nederland zoals het ooit eens was. Zo was de nacht met de gedachte aan deze coalitie.
Bennie Stevelink
@Bartlehiemboer voor een “eerlijke prijs” moet je in het buitenland zijn. Immers, 70% van onze productie moet geëxporteerd worden.
+1
Nevergiveup
@Bennie Stevelink tja er word ook niks ingevoerd he ........
+3
m uut m
@Bartlehiemboer
Het "sinterklaas gebeuren" hebben we ook geïmporteerd.
Je kinderen voorliegen is geen probleem maar een religie van een ander wel.🤔
Nevergiveup
@m uut m ik vind dat je nu echt veel te ver gaat ... Dit slaat nergens op man.
m uut m
@Nevergiveup
Wat klopt hier niet ?
moduulbouw
FVD haalt met een beetje geluk wel 10 zetels, dus dan hebben we @JanCees , CDA is zo'n klassieke middenmoot en dan hebben we daar Eline Vedder. Al heeft CDA er de laatste 10 jaar wel de kantjes vanaf gelopen op boerengebied naar mijn mening. Met een beetje geluk krijgen we Caroline met BBB in de kamer en dan hebben we toch zeker 3 agrariërs in de kamer.

Zou bijna een rechtse coalitie moeten kunnen worden? VVD, PVV, CDA, FVD, BBB Als VVD keihard word afgestraft gaan die stemmen wel naar PVV/FVD
Spuit11
@moduulbouw Forum wordt de grootste. Voor het MKB en de middenklasse is er geen alternatief.
Kringloper
@moduulbouw koekoek, CDA en VVD zijn zo links als de pest!
moduulbouw
@Kringloper Nee joh, CDA waait met de wind mee en VVD...tja... geen idee wat VVD gaat doen. Oorspronkelijk zijn ze rechts.
Limburgs boertje
Jan Cees geef gas we staan achter jou
+3
Maaslander
FvD heeft mooie kort en bondige standpunten.
Toch is dit voor landbouw wel heel kort?

fvd.nl/dierenwelzijn_milieu/
fvd.nl/standpunten/

Typemachine maar eens aanslingeren JC?
Nijhof
@Maaslander Daar kun je toch niets mee. Is vergelijkbaar met de slogan van BBB:
Boeren van Nederland, denk niet in triple A of dubbel DD maar stem BBB!
+1
Maaslander
@Nijhof Die kritiek van JC op de 'zwakke' standpunten van BBB is nu JC op de FvD lijst staat wel een beetje onterecht ja
+4
Nijhof
Beste Vergaderboer cq redactieleden van de Boerderij hoogstwaarschijnlijk gezien de schrijfstijl en opmerkingen in dit geval Robert Bodde.

In de gesprekken met LTO is Forum en een mogelijke vraag om op de lijst te staan aan de orde geweest.
Daarvan was tijdens de gesprekken en ook ten tijde van de boodschap dat er geen duo voorzitterschap kwam nog geen concrete vraag aan mij geweest.

Deze vraag van Thierry Baudet kwam vorige week zondag dus enkele dagen na de afwijzing van LTO.

Dan het geen verbinder zijn.
Op dat punt is er een soort kakefonie van napraters die klaarblijkelijk nooit intensief met mj hebben samen gewerkt.

Ga op dat punt nu dan toch echt eens het werk van journalisten doen als redactie.
Vraag bijvoorbeeld het bestuur van het Mesdagfonds of bijvoorbeeld de voormalig bestuurders van de Vakgroep Melkveehouderij die op een enkeling na allemaal mij niet wilden als voorzitter in 1996 en hoe ze over mij dachten toen ik eind 2000 stopte als voorzitter.

Ik weet met lage budgetten voor enige verdieping is het lastig je krant te vullen.
Maar je huiswerk zo oppervlakkig en zo slecht doen.
Daar zou ik als redactie mijzelf toch een beetje voor schamen.

Stop gewoon met Vergaderboer.
Het concept van journalisten die een anoniem platform nodig hebben om de dingen te publiceren die ze onder eigen naam niet durven heeft zijn langste tijd wel gehad.

Vriendelijke groet,

Jan Cees

Meer: boerderij.nl/Home/Blogs/…
George
Quote Reactie van @Nijhof:
Stop gewoon met Vergaderboer.Het concept van journalisten die een anoniem platform nodig hebben om de dingen te publiceren die ze onder eigen naam niet durven heeft zijn langste tijd wel gehad.Vriendelijke groet,Jan Cees

Helemaal waar!
jan.1
Willen we dit,we zijn toch een exportland,hebben toch belang bij open grenzen zonder controles.

Een referendum over voortzetting van Nederlands lidmaatschap aan de Eurozone.
Een referendum over voortzetting van de open grenzen en het vrije, ongecontroleerde verkeer van personen binnen de Unie.
Een referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie.
+1
Nevergiveup
@jan.1 volks referenda zijn goed , net als dat je hier je mening mag uiten zoals ik hier zo vaak hoor. Bindend referenda ben ik niet echt voor.
jan.1
Quote Reactie van @Nevergiveup:
volks referenda zijn goed , net als dat je hier je mening mag uiten zoals ik hier zo vaak hoor. Bindend referenda ben ik niet echt voor.

Waar doe je het dan voor.
Nevergiveup
@jan.1 De democraties volk mening raadplegen op één onderwerp wat speelt. De politiek kan dit dan gebruiken bij de (moeilijke) beslissing.

Simpel toch.
+4
arie.j
Quote Reactie van @Nevergiveup:
@jan.1 De democraties volk mening raadplegen op één onderwerp wat speelt. De politiek kan dit dan gebruiken bij de (moeilijke) beslissing.Simpel toch

Meeste landen werkt het niet. Kijk naar Engeland wat een ellende heeft dat referendum over Brexit al niet gegeven. Hadden ze beter gewoon in het parlement kunnen beslissen.
Of als onderwerp in een verkiezingsstrijd
De oorzaak is ook nogal eens de vraagstelling.
Bv. "moet er lagere belasting komen "
Nou als dat een enkele vraag is, dan is ieder altijd voor .
Er is een 2e Kamer gekozen en behoudens misschien uitzonderlijke dingen moeten stemmingen daar.
Referendum geeft alleen ellende heeft de praktijk ook in Nederland geleerd.
Nevergiveup
@arie.j achja zijn ook landen waar het zeer goed functioneert.

nl.m.wikipedia.org/wiki/Zwitserse_referenda_2020/

Ik vind het wel top als je tussentijds verkiezingen nog democraties mee mag denken met de politiek.

En jou voorbeeld van belasting verlaging is echt weer zo'n kinderachtig voorbeeld.
JanCees
@arie.j kijk eens naar Zwitserland hoe daar de bevolking mee kan sturen door referenda. Je kan van alle democratische en niet democratische systemen wel voor en nadelen bedenken en worst case beelden schetsen van echt democratische alleen meer voordelen en bij niet democratische meer nadelen
+1
walker1
@JanCees Juist dat FvD voorstander is van referenda en andere democratische vernieuwingen is voor mij de belangrijkste reden geweest om 4 jaar geleden al op FvD te stemmen en ook lid te worden. Had natuurlijk ook te maken hoe er door de politiek destijds is omgegaan met het raadgevend referendum en het meermaals negeren van de uitslag.
+1
arie.j
Quote Reactie van @JanCees:
@arie.j kijk eens naar Zwitserland hoe daar de bevolking mee kan sturen door referenda. Je kan van alle democratische en niet democratische systemen wel voor en nadelen bedenken en worst case beelden schetsen van echt democratische alleen meer voordelen en bij niet democratische meer nadelen

Kan jij even uitleggen waarom het alleen in Zwitserland goed werkt?
Er zijn veel andere landen met referendum mogelijkheden, maar vrijwel nergens werkt het goed en naar wens
En dan is het voorbeeld van Zwitserland niet anders dan de bekende uitzondering op de regel.
=
Wel zouden erg ingrijpende en blijvende beslissingen voor Nederland niet afhankelijk moeten zijn van dat ene kamerlid of van een half procent meerderheid per referendum
We hebben daar een procedure voor bij grondwetswijzigingen.
Iets dergelijks zou ook nodig moeten zijn geweest voor het EU lidmaatschap, deelname aan de Euro enz.
Dat zijn beslissingen die in zwaarte helemaal te vergelijken zijn met grondwet wijzigingen.
adriaan33
@arie.j het grote voordeel van referenda is dat je de politiek minder belangrijk maakt. Je leert de bevolking zelf hun verantwoordelijk dragen.
+3
arie.j
Quote Reactie van @adriaan33:
@arie.j het grote voordeel van referenda is dat je de politiek minder belangrijk maakt

Wat is politiek dan in jouw ogen?
Wat die burger betreft, er is een oud gezegde wat nog steeds niets aan waarde heeft ingeboet.
"Inspraak zonder inzicht, geeft uitspraken zonder uitzicht".
Vanwege het zien van verbanden en de consequenties van beslissingen, dáár hebben we nu juist politieke partijen en een volksvertegenwoordiging
Maar jij bent voor de waan van de dag? en het volkssentiment dat onvoorspelbaar is ?
+1
Realisme
@arie.j als ergens de waan van de dag regeert is het wel in de politiek!
arie.j
Quote Reactie van @Realisme:
@arie.j als ergens de waan van de dag regeert is het wel in de politiek!

En jij denkt dat de burger voor elke politieke beslissing wil komen opdraven? of zich zelfs maar in wil verdiepen?
Zolang het hem direct raakt misschien wel, maar zodra dat niet zo is, dan laat die het afweten.
+1
Noorderling
@arie.j
Het is 2020, dat kan toch zo digitaal.
Intro er vooraan met informatie, die oppositie en coalitie in kan vullen en je kunt na het verplicht kijken stemmen. 10minuten.

En om dan hetgeen erbij te halen dat er dan over alles gestemd moet worden is een dooddoener.

Motivatie moet van 2x kanten komen, als er nooit wat met jouw mening wordt gedaan, heeft je erin verdiepen geen zin en geloof je het wel. Als het je raakt en je invloed hebt is de bereidheid je er in te verdiepen ook vanzelf groter.
+3
arie.j
Quote Reactie van @Noorderling:
Het is 2020, dat kan toch zo digitaal.Intro er vooraan met informatie, die oppositie en coalitie in kan vullen en je kunt na het verplicht kijken stemmen. 10minuten.

Doe niet zo dom, strak bij verkiezing 2e kamer mag je naar het stemhokje en met een rood potlood stemmen. Stemmachines zijn nog niet een goedgekeurd, laat staan digitaal stemmen
Geen enkele reden waarom dat bij een referendum anders zou zijn.
Enkel luchtfietserij met de voordelen van referendums.
Bovendien loop je de kans van besluiten waar een meerderheid in de 2e kamer en de regering het totaal niet eens mee zijn.
Hoe lekker het dan gaat, dat heb je in Engeland kunnen zien.
Politici zijn als het goed is geen ambtenaren en draaiborden, die op alles ja-knikken en uitvoeren.
+1
Noorderling
Quote Reactie van @arie.j:
Doe niet zo dom, strak bij verkiezing 2e kamer mag je naar het stemhokje en met een rood potlood stemmen. Stemmachines zijn nog niet een goedgekeurd, laat staan digitaal stemmenGeen enkele reden waarom dat bij een referendum anders zou zijn.

Met E herkenning vragen we ook tienduizenden euro's aan aan vergroening, betalingsrechten, subsidies etc. Als dat allemaal zo onbetrouwbaar zou zijn, deed men dat ook niet.
Met een aantal crosschecks kun je heel veel controleren, willen is kunnen.
arie.j
Quote Reactie van @Noorderling:
Met E herkenning vragen we ook tienduizenden euro's aan aan vergroening, betalingsrechten, subsidies etc. Als dat allemaal zo onbetrouwbaar zou zijn, deed men dat ook niet.Met een aantal crosschecks kun je heel veel controleren, willen is kunne

Lees eerst dit maar eens
nl.wikipedia.org/wiki/Stemcomputer/
en dit
bits-chips.nl/artikel/…
geloof maar dat tegenstander van een bepaald voorstel alles uit de kast zullen halen om een stemming tegen te gaan
Dus dat willen is er niet, maar wel een hoge mate van niet willen en het proberen op elk mogelijke manier te verbieden.
robbies
@arie.j
Quote:
Hoe lekker het dan gaat, dat heb je in Engeland kunnen zien.

Gaat het in Engeland zo slecht dan? Of jij weet nog voor het beëindigen van de onderhandelingen dat Engeland slechter wordt van een Brexit?
mlkvhoudr
@robbies ja schuld is veels te hoog

nu.nl/economie/6072308/…
+1
moduulbouw
@mlkvhoudr Voordeel is wel dat het "eigen" schulden zijn. Wij zitten straks met schulden van Griekenland, Italie, Frankrijk, Spanje, Portugal, Moldavië, etc, etc, Die teller staat ondertussen op 70.000 per werkend persoon.
mlkvhoudr
@moduulbouw is ook weer zo en dan worden de zuidelijke landen boos dat die noordelijke mafklappers nog voorwaarden aan t geld stellen ook......
+1
Bartlehiemboer
@moduulbouw Zou dan maar niet gaan werken, krijg je misschien 70.000 toe hier in Nederland
weurding
@arie.j tja.... " doe niet zo dom"
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Realisme:
als ergens de waan van de dag regeert is het wel in de politiek!

En het zien van verbanden en consequenties van beslissingen moeten we er ook maar even bij denken.
+3
JanCees
@arie.j Leg mij eens uit waarom wij niet zouden kunnen organiseren wat de Zwitsers wel kunnen? Overigens in Ierland, Noorwegen, Nieuw Zeeland, Canada en tal van andere landen kent men referenda. Dus die uitzondering is beetje onzin
+1
arie.j
Quote Reactie van @JanCees:
@arie.j Leg mij eens uit waarom wij niet zouden kunnen organiseren wat de Zwitsers wel kunnen? Overigens in Ierland, Noorwegen, Nieuw Zeeland, Canada en tal van andere landen kent men referenda. Dus die uitzondering is beetje onzin

Ieder weet dat Zwitserland een wat bijzonder land is, wel midden in Europa maar geen lid van de EU en ook niet van de NAVO en wat bevolking en binnenlands bestuur betreft nogal afwijkend van een land als bv. Nederland. Daar stemt men regelmatig via een referendum
Andere landen is het meer incidenteel met veelal speciale onderwerpen
Overigens, als er geen moeilijkheden van kwamen, dan zegt dat niet automatisch dat het nu zo'n succes was.
We kennen allemaal de lange traditie van D66 die voor een referendum was. En toen het er van kwam wegens praktische bezwaren het binnen de kortste tijd weer liet verdwijnen.
Ook ik heb gewoon praktische bezwaren, neem de direct door burgers gekozen burgemeester.
Op dit moment functioneren de burgemeesters benoeming via de gemeenteraad prima. Vrijwel geen enkele wanklank hoor je.
Waarom zou je dan verkiezingen via burgers organiseren? De burgemeester komt, omdat hij dan vooral een politiek figuur wordt, alleen maar verder van de burgers af te staan.
En waarom zou je nu in de politiek een referendum invoeren? Alleen maar omdat de FvD het als een soort partij dogma heeft staan?
De ervaringen zijn in Nederland alleen maar slecht, niemand was tevreden.
En belangrijke beslissingen zoals over de Euro of de EU of de NAVO horen niet met de helft plus 1 te worden beslist of ingevoerd.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @arie.j:
De ervaringen zijn in Nederland alleen maar slecht, niemand was tevreden.

Dat komt omdat het domme volk maar niet wilde stemmen wat men wilde. Dat is ook de reden dat D66 er vanaf wilde.
walker1
Quote Reactie van @arie.j:
De ervaringen zijn in Nederland alleen maar slecht, niemand was tevreden.

Nee, de zittende coalitie partijen waren niet tevreden. Politiek wou bv wel een Oekraine verdrag, de bevolking niet. Het was een raadgevend referendum, dus de politiek hoefde niet naar de bevolking te luisteren, nou, dat is verre van democratisch.

Ander voorbeeld, neem al die klimaat regels en investeringen, is bij de vorige verkiezingen nauwelijks over gesproken en geen van de 4 coalite partijen had iets over een klimaatwet in het programma staan. Maar het wordt er allemaal wel doorheen gedrukt. Ze hadden het ook eerste via een referendum aan de bevolking kunnen voorleggen.
arie.j
Quote Reactie van @walker1:
Nee, de zittende coalitie partijen waren niet tevreden. Politiek wou bv wel een Oekraine verdrag, de bevolking niet. Het was een raadgevend referendum, dus de politiek hoefde niet naar de bevolking te luisteren, nou, dat is verre van democratisch

Veruit het grootste deel van de bevolking interesseerde het geen moer, zegt dat liever, dat was de werkelijkheid. En verdiepte er zich er niet eens in.
Nog niet 1 van de drie Nederlanders ging toen stemmen.
En jij wil daar dan gezag aan verlenen??Aan die kleine minderheid van maar 1 van de 5 Nederlanders die tegen was? Dat heet dan voor jou de wil van hét volk?
Slechter voorbeeld om finaal tegen een referendum te kun je bijna niet bedenken.
+1
Noorderling
@arie.j dat is toch je eigen keuze als je geen verantwoordelijkheid neemt. Deze mensen kiezen ook geen volksvertegenwoordigers, dus hoe representatief is de tweede kamer?
arie.j
Quote Reactie van @Noorderling:
@arie.j dat is toch je eigen keuze als je geen verantwoordelijkheid neemt. Reken maar dat mensen wel stemmen als het hun direct raakt.

Onzin en fantasie, Op een enkeling na raakte die tegenstemmers dat Oekraine verdrag niks meer dan de thuisblijvers
Nevergiveup
@arie.j "Veruit het grootste deel van de bevolking interesseerde het geen moer,”

Aldus de peiling van ene Arie ....
+2
walker1
@arie.j Wordt lekker lid van D66 als je zo over referenda denkt. Dat de opkomst laag was kwam voor een deel omdat het slechts een raadgevend referendum was. Daarom moet er ook een bindend of bindend correctief referendum komen.
En dan nog, al komt 90% niet opdagen, dan gaan we er van uit dat het 90% niet uitmaakt of het A of B wordt en dat je dat als 45-45 kan zien, als van de 10% die wel komt opdagen 6% A stemt en 4% B dan moet je het zien als 51-49. Wat je dan gaat zien dat een deel van die 90% dan opeens wel een mening heeft en voor B was en gaat zeuren, nou prima, dan komen ze bij een volgend referendum waarschijnlijk wel opdagen. Zoiets moet ook groeien.
Noorderling
@arie.j die meerderheid kun je het over hebben, waarom al zo vooringenomen overal tegen zijn?
Neem je 66% of noem eens wat.

Wat erger is, is dat iedereen in de eu een veto heeft, daarmee ga je nooit daadkrachtige beslissingen nemen maar blijft het pappen en nathouden.
arie.j
Quote Reactie van @Noorderling:
Wat erger is, is dat iedereen in de eu een veto heeft, daarmee ga je nooit daadkrachtige beslissingen nemen maar blijft het pappen en nathouden.

Niet overal voor, alleen belangrijke besluiten
Veto weg, is bestuursoverdracht, is in feite het daadwerkelijk begin van een federale EU staat.
FvD is dáár terecht tegen.
+1
JanCees
@arie.j je gaat heel bewust niet in op de door mij genoemde landen waar ook Navo leden bij zijn.Jouw argument was Zwitserland is een uitzondering dat is het dus heel duidelijk niet. Op het feitelijke antwoord ga je niet in.
In plaats daar van kom je met een heel lang babbel verhaal met vooral waarom jij geen referenda wil maar niet met waarom het niet kan. Met zogemaande andere argumenten.

Daarvoor zijn paar benamingen.
De vlucht vooruit.
Negeren en gewoon een ander verhaal gaan houden
Om de hete brij heen draaien.
Stronteigenwijs zijn en niet willen toegeven dat je argument onjuist is.

Al met al sterke gelijkenissen met hoe de huidige Kamerleden (lnv cie) te werk gaat.
arie.j
Quote Reactie van @JanCees:
@arie.j je gaat heel bewust niet in op de door mij genoemde landen waar ook Navo leden bij zijn.Jouw argument was Zwitserland is een uitzondering dat is het dus heel duidelijk niet. Op het feitelijke antwoord ga je niet in.In plaats daar van kom je met een heel lang babbel verhaal met vooral waarom jij geen referenda wil maar niet met waarom het niet kan. Met zogemaande andere argumenten.Daarvoor zijn paar benamingen.De vlucht vooruit.Negeren en gewoon een ander verhaal gaan houdenOm de hete brij heen draaien.Stronteigenwijs zijn en niet willen toegeven dat je argument onjuist is.Al met al sterke gelijkenissen met hoe de huidige Kamerleden (lnv cie) te werk gaat.

Dank voor je sympathieke reactie 😬
Als ik het goed begrijp mag je tegen structurele referendum houden alleen op technische gronden zijn, maar niet op inhoudelijke?
Verder is Zwitserland nog steeds een uitzondering, de andere landen houden te hooi en te gras wel eens een referendum, maar is er geen structurele volksraadpleging.
Dat een referendum toegevoegde waarde moet hebben zal, gezien je reactie, je wel niet erg aanspreken.
En dat er geen oplossing is als de uitkomst haaks staat op de mening van de meerderheid van regering en parlement.
Stronteigenwijs?? En dat zei dat bescheiden mannetje Jan Cees Vogelaar, die amper zijn mond durft opendoen? Een spiegel aanschaffen....
+4
weurding
Quote Reactie van @arie.j:
Dank voor je sympathieke reactie

tja, zo voelt dat nou 😁
+7
Nevergiveup
@weurding Ik vind het Jammer dat Arie hier op het bord nu weer zo tegen JC doet.
Arie is geen boer meer. Is een langs de lijn roeper.

Je hoeft het niet altijd met JanCees eens te zijn , Maar we moeten blij zijn dat er weer eens iemand echt voor de sector opkomt. Laten we JC de kans geven en dat koesteren.
Bartlehiemboer
@Nevergiveup Ik ken Arie als een echt kerkelijk persoon. Ik denk dat hij daardoor niet anders kan.... Hij mag geen sympathie hebben voor JC Anders zal hij bij overlijden misschien ergens anders terecht kunnen komen. Dit kan een kerkelijk iemand heel dwars zitten Eigenlijk heb ik wel medelijden met Jan1. Hij probeert hier de SGP nog onder de aandacht te brengen. Lijkt mij dan ook niet verkeerd voor mensen die net als Jan1 leven....
+4
Twentsch Land
Werkelijk ... een bekrompen gedachte .. anders kan ik het niet noemen !

SGP is geen sekte die alleen maar een bepaald geloof verkondigd.

@Bartlehiemboer
+1
Daats
@Twentsch Land volgens mij bedrijven ze politiek vanuit het christelijke gedachtegoed, verder niet
weurding
@Bartlehiemboer ook in de kerk leert men toch heb uw naasten lief. En waj nie wilt wat oe geschiedt doe dat ok een aander niet😅
arie.j
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
@Nevergiveup Ik ken Arie als een echt kerkelijk persoon. Ik denk dat hij daardoor niet anders kan.... Hij mag geen sympathie hebben voor JC Anders zal hij bij overlijden misschien ergens anders terecht kunnen komen. Dit kan een kerkelijk iemand heel dwars zitten Eigenlijk heb ik wel medelijde

Zeg doe een beetje normaal, als ik zondag in de kerk zit(voor corona tijd) zitten daar mensen van diverse partijen hoor.
Die kerk is herbouwd in 1948 en de gemeenteraad betaalde op eigen initiatie een gemeenteraadsbank in de kerk met het gemeentewapen erboven. Ieder in de raad was voor en de Pv/d A man was zelfs één van de grootste voorstanders.
Bartlehiemboer
@arie.j Prima, dacht ik onderbouw je verhaal, waarom je overal op tegen bent als het geen CDA of SGP is...Ieder zijn keuze.
m uut m
@Bartlehiemboer
Je begint wel erg af te dwalen. 🤔
Jan Cees gaat het schip ook niet keren.
Hij is nu bij de Complotgekkies aangesloten.
Dan kan ik hem niet meer serieus nemen.
+1
moduulbouw
@m uut m Dat is wel heel makkelijk om @JanCees af te schrijven. Ik geef toe FvD heeft een beetje flamboyant voorman die lang niet altijd sterk uit zijn woorden kan komen. Maar er zitten toch echt sterke characters bij. Hiddema, vlaardingerbroek, pouw, en JC is altijd correct van gesprek zonde vage termen of complotten.
+1
m uut m
@moduulbouw
Ik denk ook nooit zo moeilijk.
Maar als je je thuis voelt bij Baudet dan heb je voor mij afgedaan.
Het is ook geen partij maar een verzameling haantjes dat gaat nooit lang goed.
Jan Cees is overal voorzitter van. 🤔
+3
Vetspuit
@m uut m dan hebben er straks een hoop mensen voor je afgedaan. Je kan vee van die man zeggen, hij heeft me daar toch best even een partij neergezet uit het niets. Lees z’n boek maar eens, dan snap je misschien wat er gaande is 😉
m uut m
@Vetspuit
Ik bedoel dat politiek gezien.
Wat iedereen stemt moet ie zelf weten.
Je moet alles niet gelijk persoonlijk maken. 😉
+1
Vetspuit
@m uut m een politieke keuze is dan ook erg persoonlijk. Dus niet raar dat iemand zich dan aangesproken voelt toch? Van de zittende partijen heb ik de laatste 4 jaar niets gezien, Meestemmen met de globalisten en in de tussentijd is straks hee het mkb kapot. Gaan we 100 jaar terug in de tijd. Maar kies vooral waar je je goed bij voelt
verbi
@m uut m Ikvoel me wel thuis bij Baudet dus ik weet mijn plaats nu. Erg bekrompen overgens.
walker1
@moduulbouw Inderdaad, Als FvD lid heb ik het met Baudet ook wel gehad, maar er zijn wel veel goede mensen aangetrokken. Ik moet er nog even goed over nadenken wie mijn voorkeursstem gaan krijgen, maar dat is in ieder geval niet Baudet.
Bartlehiemboer
@m uut m Weet je, het maakt mij allemaal niks meer uit. Het schip is al lang niet meer te keren. Ik wil alleen maar dat de ondergang wel eerlijk verloopt. En volgens mij kan JC dat boven tafel halen. een ieder die hier denkt dat de jaren 90 weer terug komt met JC droom lekker verder. Het wordt vertrekken uit Nederland of hobbyboer worden. (melkvee)
m uut m
@Bartlehiemboer
Kijk dat klinkt al weer realistisch.👍
Dat er dingen gaan veranderen is buiten kijf.
De rol van JCV hierin is afwachten. Plan JCV met maximale gve bezetting en gelimiteerde productie per ha is onzin. Houdt hij die lijn vast dan voegt JCV politiek gezien niets toe.
Ik zie de toekomst nog steeds zonnig in.
+1
JanCees
@m uut m ga maar eens rekenen zou je verbazen heb daar twee jaar terug met Lubbert van Dellen in Brabant twee bijeenkomsten met melkveehouders over gehad die waren er op een paar na het er mee eens. Maar jij mag het anders zien
+2
m uut m
@JanCees
Het is het toppunt van betutteling.
Ik ben voor heel Nederland ggb maar het is de reinste flauwekul om dat op bedrijfsniveau te eisen.
Als dat nog steeds je stokpaardje is dan heb je in Den Haag niet veel te zoeken.
+1
Noorderling
@m uut m
Schouten gaf het vanmiddag zelf al aan. Wat jezelf rechtstreeks plaatst is grondgebonden, zadel je een ander er mee op wordt het verwerken.

Je afnemer een oor aan naaien lukt je dan maar 1x, je moet in staan voor je product wat je aflevert en daar is wat voor te zeggen. Nu nog een streep door de fosfaatrechten en het begint ergens op te lijken.
m uut m
@JanCees
Mijn visie:
Niet meer mest produceren dan dat er daadwerkelijk wordt geplaatst in Nederland.
De hele stikstofgebruikersnorm mag worden opgevuld met mest.
Geen onderscheid in grasland beweiden of maaien.
De werkingscoëfficiënt van mest wordt 100.
Kunstmest wordt elk jaar 20% duurder door een milieuheffing.
Dierrechten komen per direct te vervallen.
Op biologische gronden mag alleen nog biologische mest.
Nevergiveup
@m uut m mag ik als akkerbouwer ook nog iets verdienen , of moeten de regels alleen voor jou voordelig zijn ?
m uut m
@Nevergiveup
Je kunt mest genoeg krijgen met een goede vergoeding.
Je kunt prima zonder kunstmest !
Nevergiveup
@m uut m volgens mij kun
je lang niet door alle akkerbouw gewassen met de sleepslang of bemester
m uut m
@Nevergiveup
Het maakt mij persoonlijk niet uit we redden ons nu ook prima.
m uut m
@m uut m
Willen is kunnen.
Koeien boertje
@m uut m en 100 procent benutten en int voorjaar volop mest tijden om in juni juli de knollen te laten groeien.😅
Mooie gedachte
Nijhof
@m uut m Jan Cees houdt vast aan die lijn
Dat kan ik wel waarderen. Alleen is hij al langere tijd uit de sector. Dat hij wat mensen spreekt die het met hem eens zijn, dat gebeurd mij ook wel eens👏👏👏
Vasthouden aan zijn norm van een melkproductie per hectare is dodelijk voor mijn bedrijf
Het heeft geen zin om hem daar van te proberen te overtuigen. Dan maar stemmen op iemand die dat niet wil.
verbi
@Bartlehiemboer Er blijven alleen een paar hele grote over en die hebben scheit aan weidegang diversiteit bloemetjes en bijtjes verhaal en wat voor onzin meer. Een boer met 90 koeien kunnen ze nog in iedere hoek trappen maar een boer met 500 tot 1000 koeien die laten zich echt de les niet lezen en hebben gewoon een jurist en advocaat bij de hand die het wel oplossen en vaak ook nog slimmer zijn dan de overheid.
+5
JanCees
@Bartlehiemboer De levensovertuiging van mensen is iets wat indien deze vredelievend en niet extremistisch is altijd te respecteren. Tot nu toe regelmatig heel fijn samengewerkt met Hans Maljaars beleidsmederwerker SGP en voorheen Bas van der Vlies Elbert Dijkgraaf en nu Roelof Bisschop zijn allemaal scherp op de inhoud daar kunnen veel andere Kamerleden niet aan tippen.
En alhoewel ik het vaak met Arie oneens ben is het volgens mij niet fair om in zijn levensovertuiging te treden.
+1
Limburgs boertje
@JanCees mijn stem heb je onze familie staat achter jou nu de rest van de boeren nog
arie.j
Quote Reactie van @Nevergiveup:
@weurding Ik vind het Jammer dat Arie hier op het bord nu weer zo tegen JC doet.Arie is geen boer meer. Is een langs de lijn roeper.

Nou ik was meer tegen referendum als directe volksregering zoals in Zwitserland, is dat een speciaal boerenitem? Dacht van niet.
Gaat ieder in dit land aan
Verder is FvD nou bepaald geen boerenpartij met veel inbreng van kennis in de 2e kamer, wat het wordt met Jan Cees op de lijst is helemaal afwachten.
Als ze niet veel verder komen dan de huidige peilingen dan maakt no. 9 niet eens een kans, tenzij met voorkeur stemmen.
Verder bevalt het populisme met roepen dat Covid19 niet erger is dan een griepje en dat maatregelen overbodig zijn me al helemaal niet.
+2
familie pelle
@arie.j ben het met je eens Arie. Referenda werken niet. Gewoon omdat de gemiddelde burger niet de moeite neemt, te weinig tijd heeft of te dom is om complexe vraagstukken te snappen. Moet er niet aan denken dat er een aantal agrarische dossiers voor een referendum gebruikt gaan worden.
Nevergiveup
jan.1
Quote Reactie van @Nevergiveup:
De democraties volk mening raadplegen op één onderwerp wat speelt. De politiek kan dit dan gebruiken bij de (moeilijke) beslissing.Simpel toch.

Zit de gemiddelde burger helemaal niet op te wachten,die wil niet voor elk vraagstuk in het stemhok zitten,trouwens Baudet zat vanavond bij Jinec met 2 vrouwen die op zijn de kieslijst staan,vond hem niet sterk over komen,zit natuurlijk wel met 5 zetels volgens de peilingen beetje aan de zijkant..gaf corona de schuld en het gerommel in zijn partij.
Nevergiveup
@jan.1 tja Jan , ik kan er niks aan doen.
jan.1
Quote Reactie van @Nevergiveup:
tja Jan , ik kan er niks aan doen.

Geeft nix,zei Baudet ook gisteravond...😬
Nijhof
Het programma van FvD wat te vinden is op de site van FvD is niet passend bij een partij met ambities. Wanneer je serieus regeringsambitie hebt wel ik wel graag weten waar de partij voor staat. Het is wel heel weinig tekst wat er getypt is
Nu schrijft Jan Cees graag, dus zal het binnenkort wel aangevuld worden
Bartlehiemboer
@Nijhof Precies, die inbreng ook op andere vlakken verwacht ik van JC
JanCees
@Nijhof Is onderhanden maar verwacht geen boekwerk maar meer kernpunten die helder maken welke richting
Nijhof
@JanCees Daarmee wek je mijn interesse niet.
Het gevalletje AOW en Wilders zit nog goed in het geheugen.
+1
Nijhof
@Nijhof Even verduidelijking
Mijn stem zal uitgebracht worden op inhoudelijke standpunten
Kretologie is onvoldoende om mij van de gevestigde orde los te weken.
Te lang is de landbouw tekort gedaan door er in verkiezingsprogramma’s nauwelijks aandacht aan te schenken
De actuele situatie, zeker mbt stikstof, verdient heldere standpunten.
Boeren hebben dat verdiend na alle bagger en ellende die er over hen is uitgestort de laatste vier jaar. En dan hebben we het nog niet eens over de uiterst onzekere toekomst van veel bedrijven die gegijzeld worden door baggerwetgeving.
Voor mij is het heel makkelijk, wanneer een partij amper aandacht wil schenken in zijn verkiezingsprogramma aan de bevolkingsgroep boeren en hun belangen, dan verdienen ze mijn stem niet.
Succes met campagne voeren.
+1
JanCees
@Nijhof dan ga je vast FvD stemmen Want FvD schrijft geen pagina’s vol met gebrabbel voor leuk gevoel en loze beloftes en FvD heeft geen fopspenen op de lijst voor landbouw
Nijhof
@JanCees Ik ben lid. Maar wil graag een duidelijke koers voordat ik mijn stem geef voor 4 jaar
walker1
@Nijhof Je kan als partij wel een heel boekwerk schrijven en al je standpunten uitwerken tot eventueel toekomstig beleid, maar een partij kan zijn eigen verkiezingsprogramma hooguit waarmaken als het als partij 76 of meer zetels haalt. Dat is in NL geen reële optie en is het altijd weer onderhandelen met 1 of meerdere andere partijen om tot een coalitie te komen en dan moeten zo op de meeste onderwerpen toch hun ideeën laten varen, of aanpassen.
Daarnaast zal het ook niet de eerste keer zijn dat bv het planbureau of de rekenkamer naar een verkiezingsprogramma van een partij kijkt, het doorrekend en tot de conclusie komt dat het helemaal niet haalbaar is.

Kan jij mij een voorbeeld geven van een uitgewerkt/duidelijk omschreven standpunt van de vorige verkiezingen, van één van de coalitie partijen, wat ze ook echt tot uitvoer hebben gebracht zonder al te grote aanpassingen?
+1
Nijhof
@walker1Leuke vraag maar dat is niet relevant. Sterker nog zelfs. Gezien ze afgelopen jaren is het belang erg groot dat er een duidelijk standpunt komt van FvD mbt landbouw
De vergelijking met AOW en Wilders is niet voor niets geweest.
En dan de coalitie onderhandelingen. Je staat ergens voor of niet. De hoeveelheid wisselgeld bepaal je zelf net als de grens die je zelf stelt hoeveel je af wilt wijken van je oorspronkelijke plan.
Jan Cees heeft een flinke vinger gehad in het plan van het landbouwcollectief. Niet mijn plan.
De meerderheid van de veehouders zal het wel een gied plan gevonden hebben anders was het niet voorgelegd aan lnv.
Nu neemt lnv het over in wetgeving en zijn de trekkers weer aan het warmdraaien om actie te voeren.
Ik ken de argumenten. Dat lnv moet betalen voor reductie. Maar laat dit dan een goede les zijn tegen naïviteit.
Wat betreft het plan voor de landbouw van FvD.
Staat forum voor het plan lc met vergoeding of gaan ze een stap verder?
Het plan lc levert niet de reductie die Den Haag wil. Reductie percentage is bedacht door de politiek. Enige eis uit Brussel is verbetering.
Maar essentiëler is de volgende vraag: blijft FvD de huidige koers mbt het realiseren van minder depositie steunen of houden ze in de onderhandelingen vast aan mijn standpunt dat alleen het aanpassen van de gebieden en de eisen die er betrekking op hebben kan leiden tot een werkbare situatie. En ja. dan moet je naar Brussel om iets terug te eisen voor je afdracht.
Of we dit ooit te weten komen zal mede afhangen van het volgende: gaat FvD überhaupt de standpunten innemen waar de landbouw iets mee kan?
Dit ging alleen over stikstof. Daarnaast duikelt elke zgn wetenschapper op het moment over de ander om maar wat te willen van de landbouw en ze hebben allemaal hun eigen plan:
Biodiversiteit
Natuurinclusive
Grondgebonden
Aantal kilo melk per hectare
Minder eiwitimport
Minder kunstmestgebruik
Klimaatverandering tegengaan
De bodem weerbaarder maken
En wat voor shit je nog meer kunt bedenken wanneer je geen zin hebt om te werken

En dan is het m.i. belangrijk om te weten wat FvD van mij wil in de toekomst.
Twentsch Land
FvD zal ongetwijfeld goede plannen hebben voor de agrarische sector , helaas zal het voor een groot deel daar bij blijven, om hun plannen en ideeën te realiseren hebben ook hun een meerderheid in de tweede kamer nodig ... juist daar zit de kneip ! De meeste invloedrijke partijen willen juist agrarische sector slachtofferen.

@Nijhof
Nijhof
@Twentsch Land ongetwijfeld geloof ik niet in
Na alle ellende zoek ik iets wat wel koersvast is
+1
Twentsch Land
Fvd ... een vrij nieuwe partij die nog niet afgerekend kan worden op landbouw geschiedenis ..... ze kunnen hun plannen dus afgestemd pas maken, dit heeft baudet vorig jaar oktober goed in de gaten gekregen....en speelt hier op in door stemmen uit de agrarische sector te krijgen.

Ben overigens wel van mening dat baudet zelf vrijwel niks met de agrarische sector heeft en als het hem beter past hij de agrarische sector als wisselgeld gebruikt ! .... maar dit zal de eerste jaren nog niet gaan gebeuren.

@Nijhof
Nijhof
@Twentsch Land Ik trek geen conclusies
FvD krijgt Ip het moment het voordeel van de twijfel
Geen programma punten specifiek en voldoende gespecificeerd? Dan stem ik op een andere partij
Dat is mijn punt
Koeien boertje
@Nijhof de hoeveelheid wisselgeld is straks groot bij de FDF als ze gaan regeren.
Maar het is hun keus om dat wisselgeld bij landbouw te geven of elders.
We gaan het proberen, ik stem ook op jc.
Alleen al met het oog, wat er mee gedaan gaat worden
+2
walker1
@Twentsch Land Baudet zelf heeft inderdaad niks met de agrarische sector, maar daarvoor hebben ze dus JC. Baudet is ook geen dokter of medicus, maar daarvoor hebben ze Pouw-Verweij, die is wel arts. Hiddema is een advocaat, Baudet zelf heeft ook rechten gestudeerd. Ephraïm komt uit de financiële wereld. Van Haga is ondernemer.
+1
Twentsch Land
En dat vindt jij bijzonder !

Elke partij heeft tweede kamer leden met titels.

Fvd volgens mij niet !

Ondanks jan Cees goed thuis is op bepaalde gebieden heeft hij dacht ik geen titel !

Dus een titel zegt niet alles.

@walker1
+2
walker1
@Twentsch Land Ik bedoel niet zo zeer de titels, maar ik reageerde op jouw stelling dat Baudet niks met de agrische sector heeft, dat klopt, maar daarvoor heeft een partij dus mensen met allemaal andere achtergronden, waaronder de landbouw. Ik denk dat bij alle partijen de lijsttrekker niks of weinig met landbouw heeft. Een belangrijk standpunt van Forum is trouwens ook dat ze een zakenkabinet willen met ministers uit het vakgebied, dus agrariër op landbouw, arts op gezondheidszorg, militair op defensie. Andere partijen schuiven gewoon een paar clowns naar voren als ze ministers en staatssecretarissen moeten leveren. Dan krijg je bv een Schouten op landbouw, enige link met landbouw is dat ze boerendochter is, maar ze is op gegeven moment bedrijfskunde gaan studeren en heeft daarna nooit meer een koe of suikerbiet van dichtbij gezien.
Ank Bijleveld is minister van defensie, nou die heeft zelfs nog nooit met een luchtbuks geschoten.
cs-agrar
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Dus een titel zegt niet alles

titel zegt vooral dat je paar boekjes in je hoofd gestampt hebt
walker1
@cs-agrar dat is ook wel weer kort door de bocht, maar na afronden hbo of universiteit heb je vaak een titel of graag. Maar menig jonge boer heeft ook de HAS afgerond en mag zich master of bachelor noemen. Dat is echt niet alleen iets voor politici.
arie.j
Quote Reactie van @cs-agrar:
titel zegt vooral dat je paar boekjes in je hoofd gestampt hebt

Titel zegt alleen dat je van een beperkt onderwerp aardig veel verstand hebt.
De moeilijkheid is dat een deel van die mensen zich aanmatigen overal meer verstand van te hebben dan de gewone burger.
Zelfs van onderwerpen waar ze amper van gehoord hebben.
Geeft nogal eens aanleiding tot een complete afgang als ze daarover met een heel hautain betoog de plank finaal mis slaan
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @arie.j:
Geeft nogal eens aanleiding tot een complete afgang als ze daarover met een heel hautain betoog de plank finaal mis slaan

Mooi voorbeeld hiervan zijn de kamerdebatten over mest. Zowel Schouten als de "geachte afgevaardigden" hebben geen idee waar ze over praten, toch weerhoudt het ze er niet van om uren te vullen met dat gewauwel. Vermakelijk of zielig? Kies maar!
Nijhof
@kanniewaarzijn Je zult er maar tussen moeten zitten.
kanniewaarzijn
@Nijhof Het betaalt in ieder geval wel goed 😆 En dat maakt een hoop goed.
Nijhof
@kanniewaarzijn Zou het beter betalen dan wanneer je voor lto werkt?
kanniewaarzijn
@Nijhof Geen idee, hoezo?
+2
JanCees
@Twentsch Land de mensen die jij zegt een titel te hebben , hebben deze niet ze hebben een graad. Maurits von Martels heeft een titel volgens mij jonkheer.
Twentsch Land
Www.rijksoverheid

U voegt aan uw naam een titel toe door de afkorting te gebruiken .. dr, bv, ING, drs, mr en ir

@JanCees
Twentsch Land
Geen bv maar bc

@Twentsch Land
JanCees
@Twentsch Land ga maar eens op etiquette les bij een barones dan . Op rijksoverheid.nl kom je ook allerlei onzin tegen over stikstof,fosfaat,
+1
mlkvhoudr
@JanCees maurits is lage adel maar jonkheer volgens mij.
Ons landgoed had een gravin en freule, later een gravin en nu een graaf en zijn vrouw wat waarschjjnlijk dan ook wel weer een gravin zal zijn.

Het mooiste aan de titels vind ik het "weledelgeboren" dat klinkt zo leuk maar zal voor de rest wel net zo n slagveld zijn als bij de rest van de bevallingen 😆
+1
arie.j
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
@JanCees maurits is lage adel maar jonkheer volgens mij.Ons landgoed had een gravin en freule, later een gravin en nu een graaf en zijn vrouw wat waarschjjnlijk dan ook wel weer een gravin zal zijn.Het mooiste aan de titels vind ik het "weledelgeboren" dat klinkt zo leuk maar zal voor de rest wel net zo n slagveld zijn als bij de rest van de bevallingen

Hier heb je officiële titulatuur, Jonkheer is de hoogwelgeboren heer
Is wat uit de mode, zelden spreekt men zo personen aan, hooguit iets voor officiële brieven.
nl.wikipedia.org/wiki/Aanspreekvorm/
cs-agrar
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
"weledelgeboren" dat klinkt zo leuk maar zal voor de rest wel net zo n slagveld zijn als bij de rest van de bevallingen

als die van adel buikpijn hebben moeten ze evengoed naar de wc..
Daats
@JanCees in België heet dat een titel, in Nederland een predicaat
m uut m
@JanCees
Jullie hebben allebei gelijk. 😉
Het is een graad.
Maar het is ook de aanspreektitel.
+2
jan.1
Quote Reactie van @Nijhof:
ongetwijfeld geloof ik niet inNa alle ellende zoek ik iets wat wel koersvast is

Dan moet je bij een partij zijn die dat al jaren bewezen heeft,op dit moment de sgp.
Bij Forum zitten te veel gelukzoekers,dat is niet bepaalt koersvast.
walker1
@jan.1 SGP is zeker een stabiele partij en ze staan ook zeker voor de agrarische sector, maar als je zoals ik niet gelovig bent, ga je daar ook niet op stemmen.
Bij Forum zullen ongetwijfeld nog wel wat gelukszoekers tevoorschijn komen, tja dat hoort er helaas bij als je een nieuwe partij begint. Naar mijn idee is het voor Forum het beste om deze verkiezingen groter te worden, maar nog wel de komende 4 jaar in de oppositie te blijven.
mlkvhoudr
@walker1 kom waarom zouden alleen gelovigen hypocriet mogen zijn doeken toch gewoon dagje alsof😆😉
Nijhof
@walker1 Alleen gelovigen stemmen sgp?
Geloof je dat zelf?
walker1
@Nijhof 95% van de stemmers is zeker sterk gelovig, gereformeerd. Kijk de kaartjes en grafieken maar eens na, en zie in welke gemeentes SGP altijd hoog scoort, is allemaal biblebelt.
+1
JanCees
@jan.1 sgp steunt ook vaak coalitie en is dus ook strategisch af en toe bezig met uitruil landbouw voor andere dossiers
HansM
@JanCees Nog weinig uitruil gezien. De SGP heeft een heleboel moties ingediend die dwars tegenin beleid Schouten gaan.
JanCees
@HansM Heb de vele moties gezien Hans dat weet je ook maar op cruciale punten heb ik 1 keer gezien dan de SGP echt de rug rechtte en dat was stemmen tegen de fosfaatwet. Maar daarna toch heel vaak steun voor kabinet
adriaan33
@jan.1 dat koersvaste is net het probleem....
Limburgs boertje
Stem JC vogelaar
Nijhof
@Limburgs boertje Echt niet. Hij mag eerst met een programma komen. Voorlopig heb ik een andere partij op de eerste plek. Een blanco cheque gaan we niet doen
Limburgs boertje
@Nijhof beter hem dan jakko van cda of lodders van vvd die bakken er ook niks van
Nijhof
@Limburgs boertje Jij denkt niet vreemd hoor. En het is prima. Iedereen mag zijn / haar keuze maken.
Maar weer je nog dat heel veel boeren hun voorkeurstem uitgebracht hebben op von Martels 4 jaar geleden?
Waar staat FvD voor ??
Voor de boeren. Ja, maar wat willen ze van ons,
Je vindt het niet op hun site

Ik weet dat ik een roepende ben in de woestijn.
FvD gaat geen uitgebreide stukken schrijven in hun programma mbt de landbouw
Veel mensen zullen stemmen op JC.
Maar krijg je dan het beleid van JC of FvD in de kamer.
Jan Cees is groot voorstander van plan Jan Cees voor de melkveehouderij en de maatregelen die Carola nu in de nieuwe wet heeft gedrukt
Ik ben daar zelf niet zo blij mee
We zullen het allemaal gaan zien. Sommigen leren het ook nooit
m uut m
@Nijhof
Mijn bedrijfsvoering is het tegengestelde van die van jou. Maar ik ben het wel met jou eens in deze situatie. Plan JCV en wat Schouten wil is allebei geen goed idee.
Daats
@Nijhof wat zou jouw stemadvies zijn?
Nijhof
@Daats Je snapt het nog steeds niet💩💩💩😎
Stemadvies geven? Nu? Zonder verkiezingsprogramma’s of standpunten.
Ga ik toch een poging doen omdat je er om vraagt: stem op de Beste!!
Daats
@Nijhof je sluit bij voorbaat al mensen / partijen uit, vandaar mijn vraag.
Nijhof
@Daats Dan heb je niet goed gelezen.
verwijderd
kanniewaarzijn
@thanks-lover Zorg eerst maar eens voor een normale vertaling.
cs-agrar
Poah lange topic, veel reakties
weurding
Limburgs boertje
@JanCees zet hem op en motiveer de boeren in nederland dat we met jou 1 nieuwe stem krijgen in Den Haag onze steun heb je
+1
weurding
Als @ariej nu even reageert dat dit topic wel erg lang wordt kan @tinus hem misschien ook sluiten?
Limburgs boertje
@weurding nee waarom misschien zijn er boeren die dit pas zaterdag lezen beetje reclame voor JAN CEES mag toch?
Jean-PierreK
Los van de partij, doordat @JanCees gebruik maakt van zijn passief kiesrecht heeft hij ipv 1/10.000.000e invloed op de politiek. Ook invloed binnen een bestaande partij die kans maakt op meerdere zetels. Immers hij en zijn verhaal kan binnen de partij invloed uitoefenen.

Ik kan me zo voorstellen als hij FvD niet openlijk zou steunen de liefde van de andere kant ook uit zou blijven.

FvD had net zo makkelijk iemand met PvdD verleden op die plaats kunnen zetten. Dan ontwikkelt de partij zich vermoedelijk in een andere richting.

Dus als hier sympathisanten voor bijvoorbeeld Denk of 50 + zijn... Volg rustig het voorbeeld.
Larpfarm
@Jean-PierreK je bedoelt Paul Cliteur, die voor Forum in de Eerste Kamer onder andere justitie doet, en die vroeger actief is geweest bij de Partij voor de Dieren? Hij zal er vast hard in gaan als er weer een stal wordt bezet.
Jean-PierreK
@Larpfarm, dat is een voorbeeld, een ander voorbeeld was de fusie van Partij voor de Toekomst met Groep Otten.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!