Geen boer krijgt gelijk in bulk aan fosfaatzaken

Geen enkele veehouder is in afgelopen maanden in het gelijk gesteld in de honderden uitspraken die het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft gedaan over fosfaatrechten. Dat laat een woordvoerder van het CBb weten. In alle gevallen gaat het om veehouders die vinden dat hen te kort is gedaan bij de toewijzing van het aantal fosfaatrechten. Het gaat om uitspraken die zijn gedaan in het tweede fosfaatproject van het College van Beroep voor het bedrijfsleven dat op 1 juli van start is gegaan.

Deel dit topic Geen boer krijgt gelijk in bulk aan fosfaatzaken (boerderij.nl)

CBb heeft geen enkele veehouder in het gelijk gesteld in honderden zaken over fosfaatrechten.

Nieuwsgrazer

Reacties

diekman
Grotere puinhoop als dit kan ik mij niet bedenken.
De Winter
Leider van het eerste fosfaatproject rechter Ron Stam klaagde eerder dit jaar in op Boerderij.nl al over het feit dat de wetgever het CBb maar heel weinig ruimte laat. Stam: “Het gaat over de individuele disproportionele last. Daarbij vraag je aan de rechter, nadat de Nederlandse wet goed is toegepast, die wet opzij te zetten vanwege art. 1 EP. Dat is echt een ‘juridisch muizengaatje’. Het kan, maar is heel bijzonder als je dat doet. Er moet dan sprake zijn van een disproportionele last voor een individuele melkveehouder in verhouding tot het doel van de regeling.”

Wat zegt hij nu eigenlijk met deze uitspraak?
+1
kanniewaarzijn
@De Winter Dat rechters hun verantwoordelijkheid moeten nemen.
+3
spotmelker
@kanniewaarzijn jij weet als geen ander dat die wegkruipen achter het evangelie van het onbenullenlegioen.
Mijnplekje
@De Winter Geen flauw idee.
cornelissen
Quote Reactie van @De Winter:
Het gaat over de individuele disproportionele last

Met dank aan LTO en meeloper NMV, die wilden geen regeling voor onomkeerbare investeringen op de peildatum. IK kreeg een e-mail als lid : zoek maar een advocaat.
We weten hoe het allemaal is afgelopen, alleen weet ik nog niet wat ik verkeerd heb gedaan , alle vergunningen in orde en grondgebonden uitbreiden.
Heeft mij inmiddels een kwart miljoen euro gekost om ca 25 a 30 koeien extra te melken, maar wat moet je ,als je de stal en de grond heb.Heb enige grond moeten verkopen om het te financieren
Dus daarom @De Winter vertrouw niet op het tuig van LTO en meeloper NMV ,tenzij mogelijkerwijs de bestuurders zelf ook in de moeilijkheden zitten, maar dat speelde bij de fosfaatrechten niet . J. Verstraten heeft hier zelfs aangegeven ,dat hij nog wat extra vee voor de peildatum had aangehaald
mlkvhoudr
@cornelissen dat tuig moet eens zorgen voor een extra korting op de fosfaatrechten voor de niet grondgebonden boeren zo word ik nooit slapend rijk met deze fosfaatrechtenprijzen😎
oubi
@cornelissen briefje naar RVO met het verzoek om alle fosfaatrechten waar geen ammoniak onder zit op 2-7-2015 danwel 1-1-2018 in te trekken vanwege strijd met het Europese recht op staatsteun. Je tanden er goed in zetten en ik verwacht dat je heel veel genoegdoening krijgt komende jaren.
hans1980
Hier 8,3 % gekort , geen mogelijkheid tot gang naar rechter geen knelgeval
Wel rechten terug gekocht
J.v.G
De zaken die rvo niet kon winnen zijn gewoon geschikt! Ze kunnen natuurlijk al precies inschatten hoe het CBB zal beoordelen. Dreigen ze te verliezen dan schikken ze op het laatste moment, om afgang te voorkomen. En staat natuurlijk beter in hun statistieken.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!