Rob Jetten trekt grens: geen actievoerders aan huis graag

D66-fractievoorzitter Rob Jetten roept actiegroepen op Facebook op om politici niet thuis te benaderen. Hij zegt met iedereen altijd, waar dan ook het gesprek aan te willen gaan. Maar niet thuis. Daar ligt wat hem betreft de grens.
Jetten, die thuis zit omdat hij positief getest is op het coronavirus, schrijft dat hij gisteravond vijf mannen van de boerenprotestorganisatie Farmers Defence Force aan de voordeur kreeg. Ze kwamen een voedselpakket brengen, waarmee de D66'er zijn quarantainetijd kon doorkomen.
"Er was geen sprake van een dreigende sfeer", schrijft hij. "Verre van dat. Deze boeren hadden geen kwaad in de zin", zegt Jetten. "Toch bekroop me ook enig ongemak. Ik vind hoe aardig het gebaar ook bedoeld is dat actiegroepen politici niet thuis moeten opzoeken."
Jetten wil als politicus voor iedereen benaderbaar zijn. "Ook voor wie het niet eens is. Maar er is één plek waar dat niet hoort: thuis. En zeker niet 's avonds in het donker onaangekondigd aan mijn voordeur. Het voelt ook vreemd en onaangenaam dat FDF weet waar ik woon. En daar foto's en video's van verspreidt."
Het Kamerlid wijst erop dat D66 en Farmers Defence Force "nogal van mening verschillen. Daardoorh hebben we ook minder plezierige aandacht van ze gehad". Zo heeft zijn collega Tjeerd de Groot aangifte gedaan van bedreigingen en is zijn auto tijdens een werkbezoek klemgereden door tractoren en met stickers beplakt.

Deel dit topic Rob Jetten trekt grens: geen actievoerders aan huis graag (nos.nl)

D66-fractievoorzitter Rob Jetten roept actiegroepen op Facebook op om politici niet thuis te benaderen. Hij zegt met iedereen altijd, waar dan ook het gesprek aan te willen gaan. Maar niet thuis. Daar ligt wat hem betreft de grens.

 Rob Jetten thuis bezocht door boeren: 'grens overschreden' (omroepgelderland.nl)

Fractieleider Rob Jetten van D66 in de Tweede Kamer heeft op Facebook zijn zorgen geuit over bezoek aan huis door boeren van Farmers Defence Force (FDF). Vijf boeren uit de Achterhoek kwamen bij hem dinsdagavond aan de deur in Ubbergen om hem een voedselpakket te brengen. Jetten zit in thuisquarantaine vanwege corona.

 Rob Jetten: actiegroepen moeten politici niet thuis opzoeken (rd.nl)

D66-leider Rob Jetten vindt dat er een grens is overschreden met het bezoek dat hij dinsdagavond thuis kreeg van vijf leden van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF). De boeren kwamen hem een voedselpakket brengen, omdat Jetten positief is getest op het coronavirus en voorlopig in quarantaine moet. De sfeer was niet dreigend, zegt Jetten, maar actiegroepen horen volgens hem politici niet thuis op te zoeken. „En zeker niet ’s avonds in het donker onaangekondigd aan mijn voordeur”, schrijft Jetten woensdag op Facebook.

 FDF brengt onaangekondigd bezoek aan D66‘er Jetten (boerderij.nl)

Leden van Farmers Defence Force bezorgden de met corona besmette Jetten een voedselpakket.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+9
diekman
Weer een goede actie van de Achterhoekers
moduulbouw
Leuke tweet:


Zou Jetten voortaan zelf ook niet meer langs de deur gaan? Als je zelf al bang bent geworden voor bezoek.

[EDIT] Er hoort nog een tweet onder, waar iemand vraagt of hij zelf nu ook niet meer langs de deur gaat om D66 te promoten wat hijzelf trots tweeten.
+7
labella
@moduulbouw 5 mannen tegelijk was zelfs hem iets te veel denk ik.
Melkboer16
@labella zwarte Piet met een grote knuppel had hij wel binnen gelaten!
+4
-Jan-
Quote Reactie van @moduulbouw:
Als je zelf al bang bent geworden voor bezoek.

Dit is het domste wat hij kan zeggen,hij wil alleen als politicus benaderbaar zijn en als prive mens niet ook al was het een goedbedoeld gebaar,dit getuigd van het onvermogen te begrijpen dat er achter al die boeren gezinnen mensen schuil gaan die naast een zakelijke kant ook een menselijke kant vertonen.

Deze actie kan hem de kop kosten als het om betrouwbaarheid gaat om zijn bedoelingen in de politiek
+10
jan.1
Eigenlijk heeft Jetten gelijk,5 man in het donker bij je voordeur is niet prettig.
moduulbouw
@jan.1 Zorgelijke ontwikkeling dat mensen bang zijn tegenwoordig.

in het ergste geval had meneer Jetten door het wc raampje kunnen kijken. Staan daar 5 mannen met knuppels te joelen? of 5 mannen die kalm met een fruitmand voor de deur staan.
Melkboer16
@moduulbouw deze mannen die er aan de deur stonden hebben geen vlieg kwaad gedaan! Ik vond het een ludieke actie en als het bij Klaas DIjkhoff of Rutte geweest was dan had je Robje niet gehoord!
En ergens heeft er toch iemand met een harde knuppel te dichtbij Robje gestaan want hoe krijgt ie anders Corona😂😂😂
+1
moduulbouw
@Melkboer16 Precies mijn punt, Mensen in het filmpje zijn kalm, er is verlichting, binnen 1 seconden moet je toch door hebben dat er geen kwaad in het spel is. En toch gaan mensen los hoe 5 intimideren fascisten het huis van Jetten belagen. Wanneer stopt dit?
+1
De Winter
@moduulbouw Het stopt wanneer die stumpers een andere hobby zoeken ipv politiek in het donker ter verantwoording roepen.
Moet je bij mij niet doen. In Nederland heb je het recht om jezelf te verdedigen.
+2
jan.1
Quote Reactie van @moduulbouw:
Zorgelijke ontwikkeling dat mensen bang zijn tegenwoordig.in het ergste geval had meneer Jetten door het wc raampje kunnen kijken. Staan daar 5 mannen met knuppels te joelen? of 5 mannen die kalm met een fruitmand voor de deur staan.

Het is niet altijd zo als het lijkt wat het is,Er loopt heel wat tuig rond en die komen niet allemaal overdag,dat is de realiteit .
+5
weurding
@jan.1 vijf vrouwen konden hem ook vast niet bekoren
hans1980
Jette heeft weer gelijk die radicale club...
+15
walker1
Je moet natuurlijk wel iemands prive leven respecteren, ook al ben je het niet met die persoon eens. Ik zit 's avonds of in weekend ook niet te wachten op dat klanten van mijn werk opeens aan mijn prive voordeur staan. Als boer heb je bv de leveranciers ook het liefst overdag op je erf en niet in de avond als je net lekker op de bank zit.
+11
adriaan33
@walker1 als boer heb je geen privé, zeker als veehouder. Je woont op je bedrijf en iedere dag kan de vwa binnenstappen.
+1
walker1
@adriaan33 Op het bedrijf wonen is eigen keus he. Een politicus woont niet in de 2e kamer en die moet er van uit kunnen gaan dat als hij in vrije tijd thuis is, of ziek thuis is, geen bezoek krijgt waar hij niet op zit te wachten.
Wat de nvwa betreft, ja die kunnen op elk moment een bezoek brengen, maar als er geen reden toe is, komen ze echt niet op zondagmiddag of laat in de avond langs, maar gewoon op kantoortijden.
+3
Erco
@walker1 op het bedrijf wonen is eigen keus.... Grapjas.
walker1
@Erco Ja is eigen keus. Ik ken boeren die niet bij hun bedrijf wonen. Ja, als veehouder is dat misschien ontzettend handig, maar het is zeker niet verplicht. Voor akkerbouw of tuinbouw is het al helemaal geen noodzaak. Om over andere beroepen maar te zwijgen, ben net bij de kapper geweest, maar die woont ook niet in de kapsalon.
weurding
@walker1 vaak toch wel handig, ook als akkerbouwer, schuren op land en huis (bedrijfswoning) erbij, iets met agrarische bestemming 😆
walker1
@weurding Het is ook in bv de akkerbouw wel handig en makkelijk, dat ontken ik ook niet, maar er is niemand verplicht bij zijn bedrijf te wonen, dus dat is vrije keuze.
+4
pieta
@walker1 In theorie is het een vrije keus. Maar voor melkvee is het toch kort aan noodzakelijk ivm dierbewaking omtrent afkalven. Ga 's-nachts maar rijden. Niet alles zie je op een camera. Avondronde doen. Altijd weer er naar toe.
+1
Erco
@walker1 ik bedoelde meer alsof dat voor iedereen een keus is. En idd het is verrekte onhandig als je alleen t bedrijf runt iig
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @walker1:
Ja is eigen keus. Ik ken boeren die niet bij hun bedrijf wonen.

Als pachter ben je wel degelijk verplicht op je bedrijf te wonen.
walker1
@kanniewaarzijn Waarschijnlijk omdat verpachters bedrijf en woning niet apart willen verpachten/verhuren, wat ook wel begrijpelijk is. Maar je bent dan verplicht de bedrijfswoning er bij te pachten, maar nog niet om er ook daadwerkelijk in te gaan wonen.
kanniewaarzijn
@walker1 Bij pachten van de overheid wel hoor. Wat particuliere verpachters daarmee doen weet ik niet.
+2
Frederika
@adriaan33 Alleen op afspraak anders opdonderen
+1
weurding
@walker1 och, ze belden netjes aan, diegene die bedrijven bezoeken breken je deur los en merk je pas op als ze weer weg zijn, en adres traceren kan hij moeilijk over doen, maar is toch van iedereen bekend met vaste woon/verblijfplaats
+3
walker1
@weurding Ik weet Jetten ongeveer ook wel te wonen. Beek Ubergen is hier niet zover vandaan. Bovendien ken ik iemand die nog met Jetten samengewerkt heeft toen hij in de Nijmeegse politiek zat. Die weet wel waar die precies woont. Jetten reageert ook wel een beetje overdreven en die gratis vitamientjes kan hij nu wel gebruiken.
+2
koeboer
Beetje gemengd gevoel ,snap dat hij zich ongemakkelijk voelt ,maar politicus ben je 24 uur per dag ,moet hij Grapperhaus maar eens vragen .
BertK
@koeboer Eens, maar misschien begrijpt hij het nu dat bij een boer bedrijf en privé vaak door elkaar geen lopen. Onder het avondeten wordt hier ook veel te vaak over stikstof en N2000 gesproken.
+1
paul1
@BertK dat vind ik meer iets voor het ontbijt
BertK
@paul1 Dan soms ook.
+3
mlkvhoudr
Geef hem gelijk en bied hem aan dat ze overdag nog graag een keer naar den haag komen om daar de fractieleden van D66 streekproducten aan te bieden
De Winter
@mlkvhoudr Precies. Allemaal een worst of komkommer naar keuze.
mlkvhoudr
@De Winter ha ha ik had beloofd niet steeds je koffer te blowen😁😁
+1
Daats
@De Winter inderdaad, een worst of komkommer zal er bij jetten wel in gaan.... 🌋
+3
Wolswinkel
Niet bij de voordeur okay. Maar als ze brutaal achterlangs komen is het ook niet goed, offffff🧐.....
Albert Altena
Jetten heeft weer een mooi podium gekregen om af te geven op de landbouw.
Jannus
Quote Reactie van @Albert Altena:
af te geven op de landbouw

Hij had het gebaar gewoon aan moeten pakken en dan gelijk erbij moeten zeggen dat de vrijgevigheid van de boeren voor hem een gebaar zal gaan worden richting de voedselbank door daar dit pakket namens de boeren aan zal bieden.

Het volk lijd onder de corona en misschien is een optie de voedselbanken te ondersteunen waar Jetten niet de waardering voor kan vinden zal men daar dankbaarheid zeer waarderen en het haalt gelijk de lading van de aangifte weg van Jetten
Jan-T
Nu heeft iedereen een mening, omdat 5 personen een fruitmand brengen.
Dit betekend nog niet dat het actie voerders zijn.
Dit is de mening van Jetten die denkt slim te zijn.
Gewoon bedankt zeggen en er zelf geen woord meer over zeggen had ook gekund.

Als hij geen corona had gehad was er niemand bij hem thuis gekomen.
En pakketjes brengen ze ook hier wel in de avond.
Bij Jetten dus geen pakjes meer in de avond.
+1
Sjaakiee
Wat laat ie zn eigen kennen dit gaat tegen hem werken.
+3
roelvdw
Hij wordt al bang van mensen aan de deur met goede bedoelingen voor hem
Zijn aanhang komt onaangekondigd bij onze bedrijven binnen wat ook ons prive is en bezetten ons bezit das heel andere koek en komen er ongestraft af door zijn linkse rechters
Toerdeboer
Precies @roelvdw, op het moment dat je je verkiesbaar stelt weet je dat je publiekfiguur wordt. 24/7 aan de bak. No way privé!
+1
Spuit11
@roelvdw zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten
+1
KuikenenKoe
De volgende keer in de verkiezingstijd als er bij mij weer een D66 ert voor de deur staat met een D66 propaganda foldertje vol met leugens ga ik ook aangifte doen .
Detukkeroettwente
Jetten kan beter met klaver en rutte naar MROKKO gaan enkele reis, daar is alles veel beter. geen stikstof probleem.
+1
pieta
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
geen stikstof probleem

Daar hebben ze een stofprobleem. 😁
Grasbaal
Gisteravond stonden er vijf boeren bij D66-fractievoorzitter Rob Jetten voor de deur. Jetten is besmet met het coronavirus en kreeg daarom van de boeren een voedselpakket aangeboden. Gisteravond leek Jetten dat leuk te vinden, maar daar kwam hij vandaag op terug. Hij vind het onprettig dat er onaangekondigd mensen voor zijn deur stonden. Initiatiefnemer van de actie, boer Henk Oonk, vertelt waarom hij Jetten bezocht.

Radio: nporadio1.nl/nieuws-en-co/onderwerpen/…
+4
Grasbaal
Quote:
Ze boden Vegetarier Rob Jetten konijnenvlees, varkensvlees, eieren, melk en rundvlees aan.
welingelichtekringen.nl/politiek/2216313/…

Hoe oprecht ben je dan met je beterschap wensen?. Stel dat je op ziekenbezoek gaat bij een moslim, dan geef je hem toch ook geen varkensvlees?.
+3
weurding
@Grasbaal zou er vast een stuk van opknappen
+6
Melkboer16
@Grasbaal nou moet je niet zeuren Co!
Jettens vriend is vege nog wat en hijzelf is dan ook soms op dieet Rob houdt wel van vlees!
Politicus ben je 24 uur per dag dat weet ook Grapperhaus!
Ik heb Robje niet gehoord toen de boer in Boxtel bezocht werd
+5
weurding
@Melkboer16 kijk, er is een groep mensen die alles bekritiseren wat fdf doet, had LTO deze actie begaan was het door diegene toegejuigd
@Grasbaal O, hij heeft vegagriep! Zeg dat dan meteen!
+1
Melkboer16
@Grasbaal feit is gewoon dat mensen met een verminderende weerstand vatbaar zijn
Vegetariërs en veganisten zijn gewoon vatbaarder. Je kan bij de meeste veganisten en vegetariërs het vaak aan de buitenkant al zien dat ze wat tekort komen en ik ken er ook een aantal waar de geestelijke toestand tekort schiet!
demelkboer
Komende verkiezings campagne hebben we van Rob jetten geen last meer an de deur
+2
Bennie Stevelink
Het probleem zit er ook in dat FDF een reputatie heeft in het delen van privé gegevens als middel om politici of bestuurders te bedreigen. In feite hebben ze met deze actie tegen Jetten gezegd: “wij weten jou te vinden”.
+5
weurding
@Bennie Stevelink hadden ze hem een tegoedbon moeten sturen over de post dan ? Gaven ze toch hetzelfde signaal af? Nee, had de LTO het maar gedaan, man man man wat een dom geneuzel
+2
Grasbaal
@weurding Om in dit Corona tijdperk een positief getest persoon die in quarantine zit met meer dan 3 personen (zonder mondkapjes op) een bezoekje te vereren is gewoon niet echt handig. Hij had eigenlijk gewoon de deur niet moeten open doen.

Quote:
Thuis, zowel in huis als in de tuin of op het balkon, ontvangt u maximaal 3 personen per dag (exclusief kinderen t/m 12 jaar). Hierbij dient u er altijd voor te zorgen dat mensen 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden en ook de hygiënemaatregelen naleven.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/….
+2
Wolswinkel
@Grasbaal De afvaardiging van de solidariteitscommissie van de FDF waren schijnbaar allemaal broers van elkaar. Rob Jette schijnt een volle achternicht van hun te zijn.#familyaffairs

Robbie, van harte beterschap! Wat mij betreft case closed.
weurding
@Grasbaal dat is een heel andere reden dan die waarop ik reageer
sorry
Quote Reactie van @Grasbaal:
niet echt handig. Hij had eigenlijk gewoon de deur niet moeten open doen.
pbs.twimg.com/media/Ela5ptBXEAQ2mLH/…

.
+1
pietjepuk
@sorry hij en klussen geloof er niets van hij heeft vier linker handen. Het enigste wat hij kan is mooie praatjes verkopen.
weurding
@pietjepuk weinig moois aan zijn praatjes, voor mij geen peptalk
pietjepuk
@weurding google even op mooie praatjes verkopen. 😜
weurding
@pietjepuk kennen ze ons? 😂
+1
Jannus
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
het delen van privé gegevens

Hier kan ik me in vinden dat het iets is dat niet opnieuw mag gebeuren,de mensen in hun waarde laten ook al zijn er standpunten die je niet direct mee eens bent,men heeft recht op een prive leven ook al was de inzet goed bedoeld.
+1
pieta
@Jannus En ga gewoon overdag.
laatste strijder
Ik strijk m n FDF-vlag .
Jannus
Quote Reactie van @laatste strijder:
Ik strijk m n FDF-vlag .

Ik niet,omdat het FDF op is gestaan waar boeren gezinnen naast hun bedrijfsmatige invallen beschermd dienden te worden waar de overheid faalde en omdat er achter die bedrijven ook gezinnen zaten die DAAR weer prive aan te lijden hadden is het altijd nog een vlag om trots op te zijn

Klinkt radicaal maar is het niet,meer een statement

🔱🔱🔱
Kringloper
Ze hadden er een butplug bij in moeten doen, dan was hij er als een klein kind zo blij mee geweest🤭
weurding
@Kringloper een kringdichter?🤭
Kringloper
+1
diekman
@Kringloper En een stoere boerenkalender
Detukkeroettwente
Rubberen ROBBY moet ant wark , en verder. niet zeuren
+2
Wolswinkel
FLEXITARIËR, IETS VOOR MIJ?

Rob Jetten in de GayToday:

,,Ik was blij verrast met het vleespakket van FDF, ondanks het ongelukkige tijdstip kunnen mijn vriend en ik ons gelukkig prijzen met mooie producten. Er zat o.a. een flinke osseworst in die we dezelfde avond in tweeën hebben gedeeld, de ene helft hebben we ingevroren en de volgende dag veel plezier mee beleeft voordat ie ontdooid was. De andere helft hebben we dezelfde avond nog, uhm ja, eigenlijk gewoon-opgegeten.”😚

Ja lieve mensen, het flexitarisme is weldegelijk een lucratieve bezigheid.

Na dit artikel geïnteresseerd geraakt? Neem dan even contact op met de redactie.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden vreemd , tractoren , auto , stickers , boeren , d66 , donker , de groot , farmers defence force , coronavirus en fdf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!