Ringworm bij Runderen



Originele beschrijving

In het kader van mijn masterproef aan Universiteit Gent (Faculteit Diergeneeskunde) heb ik deze enquête in verband met DERMATOFYTOSE BIJ RUNDEREN opgesteld. Dermatofytose is een oppervlakkige schimmelinfectie van de huid die zichtbaar wordt als (rode) schilferige kringen die over heel het lichaam voor kunnen komen. Door het typische uitzicht van deze letsels wordt dermatofytose ook vaak RINGWORM of katrienewiel genoemd. Dermatofytose komt bij verschillende diersoorten voor en is ook overdraagbaar op de mens.

Door middel van deze enquête hoop ik meer te weten te komen over hoe veehouders omgaan met ringworm (zowel op vlak van behandeling als preventie). Daarnaast wil ik meer inzicht krijgen in de prevalentie van ringworm bij runderen in België en Nederland. Tot slot hoop ik meer bewustzijn te kunnen creëren over het belang van ringworm in de veehouderij.

De enquête zal maximaal 10-15 minuten van uw tijd in beslag nemen. Alle verkregen informatie zal vertrouwelijk worden behandeld en uw persoonlijke gegevens worden met niemand gedeeld. Mocht u geïnteresseerd zijn in de resultaten van dit onderzoek, kunt u uw emailadres bij de laatste vraag invullen.

Alvast hartelijk bedankt voor uw deelname!

Bron

Ringworm bij Runderen
docs.google.com

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0