Links wil woningbouw in plaats van landbouw

Als het aan Lodewijk Asscher, fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid (PvdA), ligt dan wordt de woningnood niet opgelost door zogenaamde 'inbreiding' in steden. Bouwen in het groen is goedkoper, juridisch eenvoudiger en minder tijdrovend.

Deel dit topic

Reacties

oubi
VINEX 2.0 komt er aan; aan VINEX 1.0 vanuit de jaren '90 zijn niet veel boeren slechter geworden. Die uitgekocht werden beurden veel geld en gingen op zoeken naar vervangende bedrijven zodat ook stoppers elders in het land weer goed konden verkopen. Zo kwam er uiteindelijk veel geld bij stoppende boeren terecht die hun bedrijf/ quota goed konden verkopen aan de uitgekochten.
Noorderling
@oubi de grote golf heeft vooral akkerbouwbedrijven omgezet in melkvee. Wat nu vergunningtechnisch een drama zal zijn, als dergelijke courante bedrijven al openbaar te koop komen. Grond verkocht voor 2x de landbouwwaarde, die al veel hoger lag dan in noord Nederland. Dat was goedkoop groeien.

Veel van deze bedrijven worden nu weer gekocht door de akkerbouw. Zal je op zoek moeten naar een mooi melkveebedrijf met goede vergunning. Dan wordt de spoeling al gauw dunner met dat de grondprijs verschillen nu alleen zitten in grondkwaliteit ipv ligging.
Fendt816
Project ontwikkelaar betaalt 5x tot 10x landbouwwaarde
Gemeente soms 10X of meer Dit zijn meestal actieve boeren die dit ontvangen. Deze gaan er meestal niet van op vakantie maar (moeten dit ook van de fiscus) investeren dit snel weer.
+1
Jeroen745
@Fendt816 je hebt wel een flinke fantasie als je denkt dat de bedragen zo vaak over de kop gaan bij ontwikkelaars/gemeentes...
Jawis
@Jeroen745 x5 is wel reëel.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , groen , landbouwgrond , pvda en lodewijk asscher geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0