Roomboter

Ik mis vanuit de zuivel reclame voor roomboter. Roomboter is hot en keuringsdienst van ware en andere programma's zetten margarine in een ander daglicht. Door de oneindige reclame van Unilever heeft margarine alleen in Nederland een hoog marktaandeel. Volgens mij lopen de zuivelverkopers zich vast omdat Unilever te grote invloed (eisen)hebben over de inkoop van andere zuivelproducten. Dit is een grote gemiste kans.

Deel dit topic

Reacties

+5
weurding
Och, de reclame voor vlees neemt ook af en vegatroep wordt meer aangeprezen, en nu blijkt dat de vleesconsumptie gestegen is,, prima toch?
+4
Jawis
@weurding wat zullen ze teleurgesteld zijn bij wakker dier.......
+3
labella
Een goed product verkoopt zichzelf.
moduulbouw
@Diekman heeft wel een punt. Roomboter is niet beter of slechter dan margarine. Beide hebben voor en nadelen. Alleen is in Nederland sinds de jaren 50 margarine zwaar gepusht door het bedrijfsleven als "gezonder dan". Nederland is één van de weinige landen die hier in is blijven hangen.

Moet je in Frankrijk eens proberen, komen ze met stokbroden achter je aan als je het over margarine hebt. Ligt historisch ook wat gevoelig natuurlijk 😁
+3
Jaap40
@moduulbouw hoho roomboter isvzeker wel beter dan margarine!
Chemisch afval is gelijk aan margarine
+1
moduulbouw
@Jaap40 de ene heeft meer vet, de andere meer verzadigd vet, de één meer dit, de andere meer dat, Ik weet het ook niet meer met al die "onderzoeken". Ik ben in ieder geval trouwe boter koper.
labella
@moduulbouw ik weet niet of je wel eens in een margarinefabriek geweest bent, ik ben er wel geweest en als je die grijze smurrie gezien hebt dan eet je dat noooit weer. Met een beetje kleurstoffen erbij lijkt het wat op boter maar dat is dan ook alles.
moduulbouw
@labella Nooit geweest, maar ik ben sowieso trouwe boter koper.
+1
j h p
@labella Het scheelt geloof ik 1 molecuul met plastic.
Jaap40
@labella Unilever heeft niet voor niets de margarine fabriek van de hand gedaan.
Veel ernstiger is het feit dat margarine nog steeds in de schijf van vijf vermeld is.

#Hoe besodemieter je de consument?
Frans1
@moduulbouw tegen deze boter kan toch ook geen gekunstelde troep tegenop😜

(klik om te vergroten)

+8
Wolswinkel
Margarine schijnt het nieuwe asbest te zijn. Ik zag al mensen met een mondkapje op in de supermarkt terwijl zij met margarine in hun handen liepen..
j h p

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0