Rabocertificaten gaan laatste kwartaal dit jaar toch uitkeren

Rabobank doet uitkering in certificaten

(ABM FN-Dow Jones) Rabobank is van plan om eind 2020 een uitkering aan zijn certificaathouders te doen in de vorm van Rabobank Certificaten. Dit maakte de bank woensdagavond bekend.

De waarde van de uitkering zal overeenkomen met ongeveer 1,625 euro per certificaat.

"Deze voorgenomen vergoeding is nog ter discretie van de raad van bestuur van Rabobank", verklaarde de bank.

Medio augustus besloot Rabobank om de aanbeveling van de Europese Centrale Bank te volgen en over 2020 geen contante vergoeding uit te keren op Rabobank Certificaten.

Het besluit van Rabobank riep veel weerstand op onder certificaathouders, die in veel gevallen rekenen op de uitkering als reguliere inkomensstroom.

"De voorgenomen vergoeding in de vorm van Rabobank Certificaten beschouwen wij als een uitzonderlijke maatregel in deze ongekende tijden", zei CFO Bas Brouwers van Rabobank woensdag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl

Deel dit topic

Reacties

sorry
De waarde van de uitkering zal overeenkomen met ongeveer 1,625 euro per certificaat.

Nominaal, @arie.j ?

iex.nl/Obligatie-Koers/600015811/…
arie.j
Quote Reactie van @sorry:
De waarde van de uitkering zal overeenkomen met ongeveer 1,625 euro per certificaat.Nominaal, @arie.j ?

Natuurlijk, bij uitkeringen wordt nooit naar de koers gekeken.
Er is overigens wel een addertje onder het gras bij.
Het is geen uitkering in contanten, maar bezitters krijgen er 6,5% in nieuwe certificaten bij.
Staat allemaal in een bericht waarbij de Rabobank uitdrukkelijk schrijft de voorgenomen vergoeding in de vorm van Rabobank Certificaten te beschouwen als een uitzonderlijke maatregel in deze ongekende tijden.
Zoals bekend mag de Rabobank ten alle tijde, zonder overleg of enige andere voorwaarde, de uitkeringen op die certificaten verlagen of stopzetten.
rabobank.nl/particulieren/actueel/…

De koers van de cerificaten steeg op dit bericht met ruim 6% naar 125%
moduulbouw
Klein zoethoudertje om een beetje vertrouwen te wekken. Volgend jaar februari/maart moeten banken hun jaarcijfers publiceren en zal de werkelijk corona schade naar boven komen. Rabo is niet beursgenoteerd maar rommel kun je niet eeuwig onder het tapijt schuiven.

Of ik moet er naast zitten en Nederland BV heeft gewoon prima gedraaid afgelopen jaar.
+1
arie.j
Quote Reactie van @moduulbouw:
Klein zoethoudertje om een beetje vertrouwen te wekken. Volgend jaar februari/maart moeten banken hun jaarcijfers publiceren en zal de werkelijk corona schade naar boven komen. Rabo is niet beursgenoteerd maar rommel kun je niet eeuwig onder het tapijt schuiven.Of ik moet er naast zitten en Nederland BV heeft gewoon prima gedraaid afgelopen jaar

Je weet dus niks en roddelt maar wat, daar schiet ook niemand wat mee op.
En dat per 1 januari a.s. de totale corona schade al duidelijk is, dat geloofd vrijwel niemand.
Beurs genoteerd zijn die certificaten wel, dus wat openbaarheid betreft heeft de Rabo zich aan de normale regels te houden.
Verder houd de ECB en overheid ook nog het nodige toezicht.
moduulbouw
@arie.j Dat het een zoethoudertje is puur roddelwerk van mij. Beursgenoteerde bedrijven (en Rabo met een ietwat andere constructie) die hun jaarcijfers moeten tonen is een feit.

Ik geef ook direct aan. Ik kan er ook naast zitten. Nederland kan natuurlijk prima gedraaid hebben het afgelopen jaar en de banken evengoed.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0