Ook runderen nu het haasje in Oostvaardersplassen



Originele beschrijving

Staatsbosbeheer gaat dit najaar voor het eerst heckrunderen afschieten in de Oostvaardersplassen. Afschot van de runderen was tot nu toe niet nodig maar de aantallen zijn sinds 2018 zo gegroeid dat er nu ingegrepen moet worden. Hoeveel runderen afgeschoten gaan worden blijkt na een najaarstelling eind deze maand, meldt boswachter Hans-Erik Kuypers.

Deel dit topic

Reacties

paul1
Vreemd, de paarden worden geslacht en de runderen belanden bij de destructie omdat ze geen oormerken inhebben
buorman
@paul1
Weer een kulverhaal van heb ik jou daar van staatsbos.
Waarom zijn er nu ineens te veel koeien en paarden?
Omdat ze eerder stierven van de honger voordat de najaarstelling plaatsvond.
Zogenaamd kregen lang niet alle hindes, koeien en merries een kalf/veulen, maar in werkelijkheid stierven ze voor de telling al van de honger.
De reden dat de runderen geen oormerken en de paarden geen chip hebben is omdat ze onder de vrijstelling van wild vielen, en niet omdat ze geen vleesvee zijn.
Dat zijn uitstoot melkkoeien ook niet.
Dus een verklaring erbij van een GP [Gekwalificeerd Persoon], en het vlees kan als wilde oeros op de kaart van de Librije en Lauwswold.
Armoe zaaiers zijn het, met dank aan Fransje Vera
Weidezicht
@buorman sbb gaat van wild en vlees ook verdienmodel maken. Hoe is hun veebezetting per ha als je alle paden en water van de oppervlakte aftrekt ? Zijn ze ook intensief veehouder.
+3
diekman
Dan mogen alle melkveehouders weer 2 koeien meer houden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0