Update Aerius

In de onlangs ge-update versie 2020 van Aerius kom ik anders uit met mijn depositie. Dichtbij op 5 km is de depositie op N2000 ca 5-10% gestegen, op afstand is de depositie minder.

Weten jullie meer over veranderingen, gevolgen en effecten?

Deel dit topic

BertK

Reacties

Noorderling
Nu komen de gevolgen aan het licht van het aandringen dat NH3 dichterbij neerslaat ipv op afstand. Boeren op afstand krijgen lucht waar diegene dichtbij het onmogelijk gemaakt wordt.
pietjepuk
@Noorderling Je bedoelt dat de woning bouw op afstand meer lucht krijgt. om de boeren zal het niet te doen zijn.
+1
HansBa
@Noorderling probleem pas melders opgelost
+4
Buorkje
@HansBa en als er een melkveebedrijf wordt weggekocht dicht bij een n2000 gebied is het "effect" groter.
+5
oubi
Zo komen er meer piekbelasters die in aanmerking komen om uitgekocht te worden. Bij de varkens hebben ze de geurnorm van luchtwassers een jaar jaar geleden zwaarder gemaakt en even later komt er een opkoopregeling voor geur overbelaste situaties. Het is allemaal net even iets te doorzichtig.
+2
Detukkeroettwente
Stoppen met deze ONZIN , gaat nergens over , anders schiphol dicht , de A2 in CULTUUR brengen .
Nevergiveup
@Detukkeroettwente kijk dat is praat 🤭
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!