Wie is de volgende....

Na het in de steek laten van de nertsen houders, de fosfaat knelgevallen groep zijn nu de pasmelders aan de beurt.

Deel dit topic

Reacties

paul1
Volgend jaar gaan boeren weer volop demonstreren als dit allemaal zo doorgaat.
+3
KuikenenKoe
@paul1 er van uitgaande dat ze er dan nog zijn
Twentsch Land
Tuurlijk zijn de meesten er dan nog ....en ach .. dat demonstreren Paul 1 .... het leger er weer bij en het zijn weer tamme kindjes zoals al eerder is gebleken.

@KuikenenKoe
familie pelle
Quote:
Wie is de volgende..

Willem-Alexander ?
+3
Boerbakje
De vraag wie de volgende is is binnenkort als de koning de spoedwet heeft ondertekend niet meer relevant. Dan zijn we allemaal het haasje, reken er maar op dat de verregaande bevoegdheden die deze wet geeft ook tegen actievoerende boeren zal worden gebruikt.
Fritsje
Ze gaan toch zeker niet 3500 boeren de nek omdraaien?
+1
labella
@Fritsje ik mag hopen van niet maar ik vertrouw niemand meer!
+2
weurding
@Fritsje wees er maar niet te zeker van, jakhals klaver is nog erger dan de wolf
Rijkuil
@Fritsje zeker niet. Het wordt waarschijnlijk versterven.
Bartlehiemboer
@Fritsje Probleem is dat er altijd boeren zijn die voor heel weinig verdiensten overeind kunnen blijven. Of die maar blijven meebuigen. Overheid kan dus heeel ver gaan zonder de nek om te draaien
BertK
@Fritsje verder terug dan 2004 of 1998 hoef je niet.....
Hoe langer deze soap duurt voordat er duidelijkheid is, des te meer kans dat een rechter zegt dat de referentie datum te ver in het verleden ligt.
Grootste probleem is dat bank weinig wil bij ontbreken NB.
HansBa
@BertK Onzin, pas nog 19 ha gekocht, financiering geen probleem.
+1
Frits1
@HansBa hier vorig jaar overgenomen zonder vergunning of pas melding.

Helemaal niet ter sprake geweest.
+8
verbi
@HansBa Grote praat zeg. Ik ben 55 jaar en weet je wat de bank hier nog doet helemaal niks. En mag rustig zeggen dat ik zeer goed draai met mijn bedrijf. Ze denken tegenwoordig tot je 65 ste en dan hoor je hypotheek vrij te zijn schijnbaar en dat gaat niet lukken in 10 jaar tijd als je nu nog een financiering aan wilt gaan. Pas op met die banken dat is wat ik geleerd heb in die 35 jaar dat ik boer ben. Zoveel ouder dat je wordt zoveel meer laten ze je verrekken. Als je jong bent zijn ze net sinterklaas maar dat wordt later wel anders.Zorg dat je nooit afhankelijk van hun wordt.
+1
HansBa
@verbi zal echt wel verschil zitten tussen bank/bankman en welke investering je wil doen wat betreft het krijgen van een financiering, maar hier was het voor grond geen probleem. Elkaar aan praten dat het niet goed komt met de pas melders en dat banken niets willen schiet je niets mee op.
+1
pieta
@HansBa Daarnaast vindt eigenlijk elke boer dat ie zelf heel goed draait. Verschil van bankman en financiële positie is er natuurlijk altijd. Ook als ondernemer moet je overtuigen. En als je op je 55e zonder opvolger wil investeren in iets wat in de verkoopwaarde niet zeker terugkomt snap ik wel dat de bank wat strenger is. Maar eigenlijk zou je op je 55e dat soort dingen zelf een keer moeten kunnen betalen.
Noorderling
@pieta
Of je hebt 5jaar geleden ook een hoek grond gekocht en staat die 3ton nu niet op de RC.

Het gaat om het totaal plaatje, er wordt vaak krampachtig naar kleine onderdelen gekeken die al dan wel of niet uit kunnen. Uit het totaal goed rendeert en de investering vroeg of laat dat ook gaat doen is leeftijd niet relevant. Als ik stop en de tent verkoop, zou het de bank toch een worst zijn of ik nu 0, 1 of 1,5miljoen met boeterente versneld aflos. Kan wel eens zijn dat ik met die 1,5miljoen netto meer over houdt omdat de onderliggende grond ook nog duurder is geworden, het bedrijf courant is ipv asbest, verrot erf en amper voer en mest opslag, slechte verkaveling. 5000euro meer of minder waarde per ha tikt ook aan.
+1
pieta
@Noorderling Tuurlijk is het maatwerk. Maar ouwelullenleningen schijnen er niet meer te zijn. Dan zeggen ze gewoon verkoop maar een hoek grond. Banken hebben met Basel akkoorden ook wat zaken waar ze zich aan moeten houden. En jij gaat uit van een hoge mate van eigendomsgrond. Maar dat is niet overal zo en dan vormt uitval van ondernemer een financieringsrisico.
Greetje
@BertK Wanneer je in die 26 jaar rustig hebt doorgeboerd, een paar spantjes erbij aan geprutst. En er is in al die jaren nooit gehandhaafd, de provincie heeft zich nooit gemeld, taal noch teken, dan is de zaak gewoon van jou. Verjaring inderdaad, door geklungel van de overheid
Rodeo clown
@Greetje ja ja bla bla. Dan ken je de overheid nog niet
Greetje
@Rodeo clown Jawel hoor, als iemand die vergunningverlening en handhaving helemaal geen prioriteit heeft gegeven. De enige reden dat jij en ik het wel voor mekaar hebben is dankzij onze adviseurs die er een mooi verdienmodel in zagen
buorman
@Fritsje
Jij denkt dat ze het daarbij laten?
Kringloper
Niet zo deprie doen, boeren burger beweging gaat het allemaal voor jullie regelen.
cornelissen
Quote Reactie van @Kringloper:
boeren burger beweging gaat het allemaal voor jullie regelen.

Met F . Wiersema zeker, die ontkent dat melkveehouders met onomkeerbare investeringen op de peildatum voor fosfaatrechten 2 -7-2015 in de problemen zijn gekomen.
de jonge
@cornelissen ben jij het met iedereen en alle punten eens van de partij waar je tot nu toe op hebt gestemd?? en hebben die alle mooie woorden waargemaakt?
+1
Boerbakje
@de jonge die partij bestaat niet. Maar hoe groot is de kans dat een van de punten van het partij programma van de BB partij ooit via de BB in een regeer akkoord komt. Ik geloof best dat de intenties goed zijn, maar het zal alleen maar leiden tot meer versnippering. En daar is de boer/platteland niet bij gebaat. Maar stel dat ze wat zetels halen en ze worden door de informateur gevraagd dan zal dat een coalitie met 4 of misschien wel 5 partijen zijn. In de praktijk zoveel water bij de wijn doen dat hij niet meer te drinken is en als de fles 4 jaar heel blijft 4 jaar lang stug door drinken.
+1
de jonge
@Boerbakje kijk eens naar de pvdd ze kwamen binnen als een lachtertje en hebben nu haast de meeste invloed. zelfs de gezeten partijen gaan naar hun pijpen dansen,inclusief het cda
Boerbakje
@de jonge die hebben de geest van de tijd mee met de postcode loterij en nog wat andere ngo's als pr machine. Maakt nog al en verschilletje.
de jonge
@Boerbakje dan moet de landbouw dat ook voor elkaar zien te krijgen, beter goed afgekeken dan iets slechts zelf bedacht toch
Jaap40
@de jonge in crisistijd, geld gaat opraken, maar eieren voor je geld gaan kiezen. Kortom, afstand nemen van NGO'S als Natuurmonumenten. Werk aan je kostprijs. Waarom? Geen consument die er wat om geeft of we nu bio, PP of whatever leveren. We kijken alléén nog maar naar geld lijkt de conclusie. Overheid en NGO denken enkel in landjepik. @Boerbakje
Boerbakje
@Jaap40 wat vandaag de dag in de bestuurlijke laag belangrijk is is "je moet deugen" ngo's en ook pvdd hebben hun doelen in het frame van deugen gemanoeuvreerd dus als je er als bestuurder niks mee doet deug je niet. verder is nog nooit zoveel geld geweest als nu uit het niets gecreëerd met als dekking een schuld papiertje. Zolang iedereen gelooft dat het waarde heeft is het geaccepteerd als ruilmiddel. Grond is er maakt niet uit hoe altijd nog. Vandaar misschien het landje pik.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
31
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
0