Rechter geeft Cono gelijk tegenover kritische leden

Cono Kaasmakers staat volgens de rechtbank in Haarlem in haar recht om nadere eisen te stellen aan de kwaliteit van melk en leden aan de hand daarvan te belonen.

Het hoort bij de taak van bestuur en management om richting te kiezen ten behoeve van een zo sterk mogelijke coöperatie en de melk tot een zo hoog mogelijke waarde te brengen. Dit heeft de rechtbank in Haarlem duidelijk gemaakt in een zaak die was aangespannen door acht kritische leden. Die vonden dat Cono te veel eist van de leden en bij niet voldoen te strenge sancties oplegt.

Deel dit topic

Reacties

puntertje
Maar wat nou als CONO de basismelkprijs gebaseerd had op de melkprijs van andere ondernemingen die veel minder poespas eisen? Want er zijn ook zuivelondernemingen die dat doen en vervolgens deze eisen wettelijk proberen te maken of net te doen alsof het wettelijk zouden zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0