Intensief voedsel produceren of extensief.

De nieuwe film van David Attenborough waarin hij laat zien hoe de aarde is veranderd in 70 jaar tijd is echt een aanrader om te kijken op Netflix. De Nederlandse manier van voedsel verbouwen in het Westland in de kas is van wereld klasse en wordt gezien als de toekomst.

Wat zou beter zijn een intensieve manier van voedsel produceren op een klein oppervlak zodat er ruimte komt voor meer natuur op bepaalde plekken of biologische manier waar mee een groter oppervlakte agrarische grond gepaard gaat.

Deel dit topic

Reacties

+2
m uut m
Waarom niet allebei ?
Intensief zonder chemische stoffen.
Bijvoorbeeld:
dewittemotor
@m uut m Dat is maar een flutomzet bij die arbeidsbehoefte
m uut m
@dewittemotor
Jouw omzet is ook elke 6 maand de waarde van de boerderij. 🤔
dewittemotor
@m uut m Aan die opmerking heb je niet zoveel, als de kosten gelijk of hoger zijn dan de opbrengsten. Bedrijfseconomisch zijn dit heel moeilijke initiatieven, omdat je al snel in de betaalde arbeid terechtkomt.
Zie de Heerenboeren. zonder vrijwilligerswerk kan dat ook niet
koeiboer
@dewittemotor "zie de herenboeren"..... manman die kun je niet zien opdat er overal wat die bezig zijn het omheind is door een onkruidhaag
m uut m
@dewittemotor
Er zijn weinig melkveehouders die ook maar in de buurt komen van wat hij verdient.😉
paul1
Kost wel veel gas in de kas, en daar zijn ze in Groningen weer niet zo blij mee.
+1
hans1980
Zo intensief mogelijk, de grond wordt schaars door zonneweides infra huizen etc
Extensief past niet op grond van 6-9 euro/m2

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0