Eerlijk ruilen

Laten we een ruilsysteem opzetten; die te weinig ammoniak hebben ruilen een deel van hun fosfaat tegen ammoniak van veehouders met royale nb-vergunningen. De veehouders met te weinig ammoniakrechten op 2 juli 2015 ruilen dan een deel van het 'illegaal' verkregen fosfaat tegen ammoniakrechten die de 'onderbezetters' over hebben (en vaak wel legaal verkregen / gekocht). Dan praat je pas echt over solidariteit.

Deel dit topic

Reacties

jg
Iets voor LTO om dit op te pakken.
nieuwoord
@jg Denk dat dat een beetje gevoelig ligt😉
+2
Mkl87
Van ruilen komt...
overstekend wild
@Mkl87 dat is het even goed al. Niet meer uit te leggen papieren tijger die totaal de verbinding met de realiteit mist. Om te ......
+5
weurding
Je lijkt Jesse wel🙈
+1
Twentsch Land
Haha .... indirect communistische getint.

@weurding
demelkboer
Dat moeten we dan met grond ook doen 😉
grondlozeboer
Roubi Hood
+2
ejb
Als dicht echt jou wens is dan had je niet het woord eerlijk en illegaal samen gebruikt.

Er is dus gewoon sprake van frustratie.

Je kunt ook gewoon je nb ruimte verkopen en van dat geld fosfaatrechten kopen. hoef je niet te ruilen maar gewoon te ondernemen(ondernemer is iets wat elke veehouder hoort te zijn ipv zielig naar anderen wijzen en handje ophouden onder het mom van solidariteit)

Voordat jij nu naar mij gaat wijzen: als het goed is hebben wij dit jaar 900 kg fosfaat deels gekocht en deels geleased en daarmee onze nb vergunning goed gebruikt.
Jaap40
@ejb goed uiteengezet maar,
In geval van boxen gebouwd, koeien nog niet volledig aanwezig, is volgens mij wel prima voldaan aan nb wet vergunning.
Rijkuil
Gewoon even geduld hebben tot het externe salderen een goede prijs oplevert door de industrie. Wanneer je N over hebt ben je heel sociaal wanneer je dat aan een collega veehouder weggeeft voor een vriendenprijs.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0