92

Wie is Bennie? Is dit een fictief persoon?



Originele beschrijving

Boer Bennie Stevelink wil al jaren weten waarom zijn collega's zich afkeren van hun oude en grote koepel LTO Nederland. Ze zoeken iets bij...

Deel dit topic

Reacties

+8
Bennie is een dappere boer die wat verder denkt dan zijn neus lang is..
+24
@marcsterreborn hij schrijft een column en schrijft in de volgende column dat het toch wel een erg goede column was die antwoord gaf op al zijn vragen 😁😋

Nou geniaal hoor, ik deel zijn analyse niet.

Hij moet gewoon eens stoppen met mensen of partijen in hokjes te willen drukken
+2
@mlkvhoudr plus één!! Lees zijn gezemel niet meer. Behoor niet tot zijn doelgroep, ben een radicale onwetende(geen fdf) en houdt dat in dit geval graag even zo....😬😉

Hij lijkt nogal last te hebben van éénkennigheid, vwb je vrouw is dat wel verstandig maar voor de rest zou Bennie weleens ietwat kritischer om zich heen mogen kijken vwb zijn afnemer(mét toegevoegde waarde...😃) en zíj́n land -en tuinbouw organisatie..
@Wolswinkel volgens mij heeft Bennie geen vrouw😂😂😂😂daarom heeft hij zoveel tijd om overal zijn mening te laten horen
@david2 heeft hij wel.vee?
Ja hij heeft melkvee.

@Dutchfarmlife
@david2 ok, dat wist ik niet!
+1
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Nou geniaal hoor

Zo geniaal is hij niet nee als hij er jaren over doet om antwoord op een vraag te kunnen vinden.
@marcsterreborn ouwe stoker 😄
+43
Bennie probeert iets heel simpels te filosoferen tot een heel ingewikkeld iets. Daarbij maakt hij vergelijkingen die kant nog wal slaan om een beetje interessant over te komen.
Het is heel simpel Bennie. De laatste jaren is lto te ver van het boerenbedrijf af komen te staan. Ze voelen niet meer dagelijks de pijn die gevoeld wordt op het boerenbedrijf. Te vaak wordt in compromissen gedacht om het vervolgens aan de boerenachterban te verkopen als dat er wat binnen gehaald is. Vele boeren zijn dit spuugzat en zoeken hun heil in een andere belangenbehartiging. In tegenstelling tot wat jij beweerd weten we helemaal niet of deze wel of niet wat gaan bereiken. Behalve pov bestaan agractie en fdf nog maar net. Maar alles beter dan het eeuwige gepolder. Beter strijdend ten onder dan knikkebollend je uit laten roken.
+3
Quote Reactie van @familie pelle:
De laatste jaren is lto te ver van het boerenbedrijf af komen te staan.

Wij als boeren hebben niet in de gaten soms hoe de maatschappij verandert En hoe snel dat gaat Voor ons in negatief zin Hier beleven we nog wat mee !!
+3
@MTSTAMMINGA Voor een groot gedeelte word ons wat aangepraat karst, en die verhalen/fabels gaan een eigen leven lijden .en voor DE WAARHEID aangenomen.
+8
@MTSTAMMINGA
Quote:
Wij als boeren hebben niet in de gaten soms hoe de maatschappij verandert En hoe snel dat gaat Voor ons in negatief zin Hier beleven we nog wat mee !!

Dat valt best mee hoor. De overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking waardeert de agrarische sector vrij goed. En veranderen is niets mee maar niet voor elke prijs en niet in de hoogste versnelling.
@familie pelle De consement voelt eigen pijn het beste Dus een koe minder voelt hij niet maar

minder auto rijden wel Om maar een slecht voorbleed te noemen
+4
Quote Reactie van @familie pelle:
Beter strijdend ten onder dan knikkebollend je uit laten roken.

@familie pelle Wat betekent dat nou eigenlijk, 'strijdend ten onder gaan'? En is dat echt wat je het liefst wilt?
+1
Quote Reactie van @familie pelle:
Beter strijdend ten onder dan knikkebollend je uit laten roken

Nou je niet anders dan peperduur laten uitkopen lijkt me ook nog wel een aanvaardbaar alternatief
+7
@arie.j dat is toch niet zo ver van strijdend vandaan als ze ons weg willen hebben moet er maar een dikke zak met geld op tafel komen
+3
@arie.j ik denk dat zonder de strijd, zeg weerstand, van het afgelopen jaar, er niemand iets peperduur had kunnen verkopen. Dat extern salderen is de dood in de pot voor de sector in totaal, en dus gaan er "strijdend ten onder" , maar door die strijd hopelijk dan wel met een zak(je) geld. Zonder de strijd of tegenspraak, zeg maar het lijdzaam toekijken en meebuigen (bennie stevelink methode) had de regering allang gekort, ingekrompen, gepikt, weet ik wat, xonder vergoeding.
+4
@familie pelle Voor veel veehouder is het toch pijnlijk in de spiegel te kijken blijkbaar, als je spiegel word voorgehouden geef je die de schuld. blij dat er mensen met andere mening zijn hier op prikkebord ,geeft tenminste discussie
@familie pelle pov is lto
@Woutertje77
Quote:
. pov is lto

Ach, daar hebben we Woutertje(ik heb de feiten niet op rijtje) 77....zucht.
De POV is ontstaan uit de NVV en LTO Vakgroep Varkenshouderij.
Nee is geen fictief persoon,hij is zo echt.
+6
Quote Reactie van @matt:
Nee is geen fictief persoon,hij is zo echt.

Dat maakt het alleen nog erger , erg sneu zoiets!
@George 🤣🤣
+1
@George hebben we nog geluk dat het artikel maar 3300 tekens mocht bevatten.
@matt De grap is dat Bennie de Nieuwe Oogst vervolgens aanrekent dat zijn verhaal niet over komt 🤔 Exemplarisch voor zijn overtuiging in zijn eigen gelijk.
@robbies hij moet het eigenlijk nog een keertje,wat beter uitleggen want ik kan hem nu niet volgen 😀))
+8
Als iedereen zo was als Bennie zou er nooit wat veranderd zijn en waren wij allemaal nog lijfeigenen geweest.
Iedereen mag een mening hebben daar is niets op tegen. Maar Bennie z'n mening is altijd dat anderen het niet snappen omdat die niet het vermogen hebben om zaken goed te analyseren. Zoals hij.
Een beetje als een oude vast geroeste kerkganger van een zwaar geloof.

@puntertje
+9
Geen domheid @puntertje, maar onwil of zwakheid.

De situatie voor ons melkveehouders wordt bepaald door veranderingen in de wereld en samenleving. Denk aan de opkomst van Oost Europa waar veel goedkoper kan worden geproduceerd dan bij ons in Nederland. Groei van markten in Azië of Afrika die ook weer plotseling kunnen wegvallen. Verandering van opvattingen en omstandigheden in het eigen land. Het zijn allemaal factoren die de situatie voor de melkveehouderij beïnvloeden en waar je niets aan kunt veranderen. Je moet er mee dealen.
Het is interessant deze ontwikkelingen te volgen en te bediscussiëren om in te schatten welke gevolgen deze voor ons hebben en hoe wij daar wel of niet op kunnen reageren.

Deze discussie kan hier bij Prikkebord niet gevoerd worden. Er zijn hier een flink aantal deelnemers die geloven dat de situatie voor de melkveehouderij volledig maakbaar is. Niet omdat ze dom zijn, maar omdat ze blijkbaar onvoldoende mentale draagkracht hebben om te accepteren dat de situatie NIET maakbaar is en dat je er mee moet dealen zoals die is.
Als de situatie niet is zoals zij wensen moet daar iemand schuldig aan zijn. Het is immers maakbaar, dus is er iemand schuldig.
Veel discussies hier op Prikkebord ontaarden dan ook in drogredeneringen, gericht op het aanwijzen van schuldigen en het vinden van stokken om mee te slaan. Volkomen zinloze discussies waar je beter uit weg kunt blijven.
Er zullen hier bij Prikkebord best mensen zijn die niet op deze manier denken, maar die houden zich stil omdat ze anders ook platgeslagen worden.

De mentale zwakte wordt ook prachtig geïllustreerd door deze topic en discussielijn. Co Scholten had gistermiddag een topic geplaatst met mijn artikel bij Foodlog. Hij had er zelf met grote letters nog bijgeschreven: “een nadenkertje van Bennie”. Dit om de prikkers blijkbaar aan te moedigen er eens over na te denken en niet meteen te gaan schreeuwen.
Tot nu toe is er niet één reactie onder geplaatst.
Gisteravond werd door Dutchfarmlife deze discussielijn geopend. Niet over mijn artikel maar over mijn persoon.
Niet reageren op het artikel maar wel een discussie openen over andermans persoon die zich met eigen naam én foto bekend maakt terwijl Dutchfarmlife zichzelf verbergt achter een schuilnaam! Anderen, die zich eveneens verbergen achter een schuilnaam haken er meteen bij aan. Het toont perfect de mentale zwakte die ook veroorzaakt dat men niet kan accepteren dat de situatie voor de melkveehouderij niet maakbaar is.
+7
@Bennie Stevelink Je mist mijn punt, jij doet net alsof jij wél alles kunt overzien. Nou de komende decennia komt bijvoorbeeld nog geen grote melkstroom op gang uit Oost Europa. Als je iets meer kennis van zaken zou hebben zou je dus niet zomaar zoiets roepen. Het zijn niet de punten die je naar voren brengt, het is de attitude van alwetendheid waar je het mee doet.
+1
Nee @puntertje, geen illusie van alwetendheid maar irritatie over de voortdurende pogingen met drogredeneringen schuldigen aan te wijzen en stokken te vinden om mee te slaan. Die irritatie klinkt door in mijn reacties en wordt door jou blijkbaar begrepen als arrogantie.

Het gedrag van een flink deel van de prikkers is te vergelijken met mensen die nep-klachten indienen bij het Medisch Tuchtcollege. Mensen die hun situatie niet kunnen accepteren. Ze zijn niet volledig hersteld van een ziekte of ongeval, of hebben een naaste verloren. Omdat ze de werkelijkheid van hun situatie niet kunnen accepteren móet er een schuldige zijn. Juist mensen met bovengemiddelde capaciteiten zijn het beste in staat iets in elkaar te draaien wat geloofwaardig lijkt. Ik kan mij goed voorstellen dat artsen of verpleegkundigen die hier regelmatig mee te maken hebben na verloop van tijd de stoom uit de oren komt.
+2
@Bennie Stevelink drogredeneringen.......

1 ding ben je de allerbeste in. Suggestief schofferen van mensen die soms oprecht een andere menging hebben met een goede onderbouwing.
Wanneer het niet overeenkomt met jouw mening gaat Bennie Total loss in zijn reactie.
Grensoverschrijdende vergelijkingen zijn verworden tot een normale manier van reageren voor ons Ben.
+1
@Bennie Stevelink Neem eens wat afstand en kijk eens hoe je reageert; je roept altijd en vaak heel onnodig emoties op en als er dan op gereageerd wordt beschouw je dat weer als bevestiging van wat je vindt. Dan reageer je weer en zo zit je in een loop zonder het zelf in de gaten te hebben. Terwijl je anderen de maat neemt omdat ze volgens jou in een kringetje denken.
+1
@Bennie Stevelink je zat zelf ook met een nepnaam in een appgroep
+1
@Bennie Stevelink je blijft in hokjes denken Bennie, goed/fout zwart/wit lto fdf
Links rechts je zou t interview met JC op foodlog nog eens na moeten kijken.
Quote JC : ik ben niet links of rechts maar altijd op de inhoud.

Er zijn ook hier zat die op inhoud discussies voeren

Je werd door mij ook op je onzin verhaal lijn aangevallen en niet op je persoon

Dus tip probeer eens wat tegenspraak te organiseren voor je je volgende column post
+2
@mlkvhoudr
Beter is het nog als hij geen columns meer schrijft. Nu lees ik ze toch niet waar ze gepubliceerd worden maar helaas worden ze wel eens naar dit prikkebord gelinkt.
+2
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Quote JC : ik ben niet links of rechts maar altijd op de inhoud

Ben het lang niet altijd eens met de woorden van Bennie, maar die Quote van JC: Als je JC tegenspreekt schoffeert hij als de beste, dus hier ga ik niet in mee.
+1
@Leo,s vriend 😁 ik meende ook bij het interview op dat moment een kleine net niet onderdrukte glimlach te zien bij de heer vogelaar maar dan zou ik t terug moeten kijken of ik dat goed gezien heb, maar natuurlijk zit daar een salonfähig blijven/worden gedachte achter dat had die echt wel van te voren bedacht om het zo te zeggen
@mlkvhoudr nouuuu
+6
@Bennie. Je hebt nooit begrepen wat wij nu eigenlijk willen zeggen.
We steken onze kop niet in het zand voor regels die nu eenmaal een weg ingeslagen zijn.
Maar we staan op de barricades voor steeds meer nieuwe onzin die over ons heen gestort wordt..
+4
Wat het grote probleem is dat het systeem van het melkquotum is verlaten; iets waar LTO een groot voorstander van was. Veel melkveehouders hadden de drang om te groeien en hebben daarop fors geïnvesteerd. Op 1 april 2015 ging het hek los en waren boeren niet meer te houden.

De ammoniak/ Natura2000 problematiek was al jaren bekend maar LTO had samen met ander partijen en de overheid het systeem van de PAS bedacht. Alles wat illegaal gerealiseerd was, werd op 1 juli 2015 legaal; totdat de RvS er een stokje voor stak. Vervolgens op 2 juli de peildatum fosfaat waarop veel investeerders met een enorme onderbezetting zaten en velen dus met de vingers tussen de deur. En voorkennis(bestuurders) die zelf een overdaad aan dieren hadden op de peildatum.

Na juli 2015 werd er enorm veel meer melk geproduceerd waarvan velen dachten, oa LTO ,dat er voldoende plek was op de wereldmarkt; die plek is er wel maar nooit is er afgevraagd of dat wel voor een goede prijs was.

LTO heeft mede aan de basis gestaan van al die aspecten: fosfaatperikelen, ammoniakperikelen en slechte melkprijzen. In snap daarom heel goed waarom velen gefrustreerd zijn op/door de LTO. En 1 ding kan ik nu al voorspellen; ook de komende legalisatie van de PAS wordt een drama.

Dan kan Bennie wel voor LTO pleiten maar als je de laatste 7 jaren door je oogwimpers beziet hadden veel zaken anders gemoeten; maar ja ook veel melkveehouders zelf stuurden aan op bovenstaande. Er blijft dan alleen nog maar de spiegel over om in te kijken.
+1
@oubi
Goh dat zou ik zelf geschreven kunnen hebben.
LTO stapelde misvisie op misvisie , wat jij beschrijft vond ik ook het ergste.
+2
Als we willen concureren met het buitenland gaan we het verliezen. Om de simpele reden dat we hier onzin regels hebben die niks bijdrage aan de veehouderij in het algemeen. En of het onwil of zwakheid genoemd wordt, oosteuropa is geen kans alleen een bedreiging. En Bennie je moet wel bij jezelf terade gaan als je zegt dat je op je persoon gespeeld wordt. Laten we het eerst eens in Nederland eens worden en een goede melkprijs neer zetten en zolang we voor deze prijzen moeten produceren houdt niemand het vol. Hoeven we het helemaal niet meer over oost europa te hebben.En LTO heeft er niks van gebakken de afgelopen 10 jaar dat weten we bijna allemaal, en dat jij iedereen verketterd die iets slechts over LTO zegt zegt meer iets over jezelf en je mening.Collectief was de redding van onze landbouw en ik had er echt vertrouwen in en wie blaast het op juist LTO niet te geloven.
+2
@verbi het melkquotum was een zegen voor de Europese melkveehouderij; mede door toedoen van LTO is dat er af; dan hadden we heel veel minder gedoe gehad.
+1
@oubi
Dit is typisch zo’n reactie waar Bennie op doelt. LTO was voorstander van afschaffing van melkquota maar maakt de dienst niet uit. Er moest in de eu een meerderheid komen om de quota te laten bestaan. Dat ging er niet komen en het was uiteindelijk ook alleen maar productie beperking en geen productie bescherming.
Waarom zou je dat dan zo laten. Misschien zouden ze in de eu nu anders beslissen maar misschien ook niet. Dat zullen we nooit weten.
+1
@joske1980 Je kan je inderdaad afvragen of de afschaffing een goede zet is geweest, achteraf niet nee.
Maar de afschaffing was eigenlijk een feit, is al bij invoering beslist, dan kan je er tegen blijven vechten, maar dat is zinloos.
Dit alles los van wel /niet lto, hier in de omgeving zijn zat anti lto boeren, die de afschaffing altijd hebben toegejuicht, en ja, dat pakte helaas verkeerd uit.
+3
@Leo,s vriend Met of zonder qoutem kostprijs is beide keren toren hoog Zo is een ondernemer Zoekt de grens op Ik ben nog altijd blij dat qouten weg is
+4
@MTSTAMMINGA De fout die is gemaakte door politiek Een ondernemer ruimte geven die er niet was en niet ingrijpen Maar ondernemen en politiek is nog nooit een goede deal geweest 😀 Triest dat het zo is gegaan
@Leo,s vriend dat het quotum er af ging was niet het probleem. Het fosfaat gebeuren omdat er een was die zijn melk niet kon plaatsen wel.
+2
Oh was dat het probleem !

We gingen niet over een fosfaatplafon ?

Toch was er staatsecretaris die heeft gewaarschuwd ... in 2010 of 2011 al......dat we het plafon in zicht kwam.....

@Rodeo clown
+1
@Twentsch Land
NMV / DDB die hadden het wel gezien en wilden quotering behouden. Maar die werden verguisd.
Ze wilden het LTO verhaal horen , er moest gemolken worden zodat we konden profiteren van de enorme bevolkingsgroei en toenemende welvaart in de wereld en als we het hioer niet molken dan deden ze het wel ergens anders. Bevrijdingsdag kwam er aan , en RFC zou alles wel gaan verwerken. 😂 😂 😂
Mijn god wat een misvisies!
+2
Ja George .... ik weet,

Maar ik heb het hier al eerder geschreven...ik ben altijd tegen afschaffing van melk quotum geweest.....maar alle boeren om mij heen waren voorstander van afschaffen....dus niet alleen stand organisaties zijn oorzaak van het afschaffen.....wel roept een flink deel van de boeren die toen voor afschaffen waren nu van dat had nooit gemoeten !! Tja achteraf he ! Daar koop je niet meer wat voor 😉

@George
+1
Quote Reactie van @Twentsch Land:
maar alle boeren om mij heen waren voorstander van afschaffen

Op basis van de aangedragen argumenten die dus achteraf helemaal niet zo goed bleken te kloppen.
Tja wat heet aangedragen !

De meeste boeren die voor afschaffing guotum waren zijn pro LTO .... dat LTO dan die lijn volgt is dan ook niet zo heel apart.

@pieta
@Twentsch Land Aangedragen argumenten heten: De quotering is een stoel met 4 poten. Interventie, exportrestituties, importheffingen en de beperking op de kg vet. De eerste 3 poten zagen ze sowieso weg en we houden enkel de beperking op de hoeveelheid vet over. Dus bij goede prijzen kunnen we niet meer produceren. Wie is er voor afschaffing?
+1
@Twentsch Land
Ho Ho Ik ben anti LTO en ik was ook voor afschaffing.
Ik zag dat veel te veel geld de bejaarden tehuizen binnen stroomde.
En de blijvende boer dit moest ophoesten.
Prijs werd gemaakt op de wereldmarkt en ik ben voor een eerlijke concurrentie.
Als ik geweten had dat er een plafond bestond en er dus fosfaatrechten zouden komen was de mening zeker anders geweest.
@Albert Altena En jij voelde niet aankomen dat het geld dan ergens anders in ging zitten? En heel die 5 cent quotumkosten waar ze het altijd over hadden waren slechts van beperkte duur. Namelijk de duur vd afschrijving terwijl de extra kosten voor huurgrond, mestafzet, voerkosten allemaal elk jaar blijven terugkomen.
+1
@pieta Hypotheek opnemen voor bv. grond is veel beter dan in gebakken lucht.
En fosfaatrechten moet je hebben.
+1
@Albert Altena Wat allemaal beter is weten we wel. Ik heb/had geen problemen met het MQ en ook nu niet met de fosfaatrechten. Hooguit jammer dat je ze niet zonder korting kunt verleasen dan.
@pieta ggb was de richting, was ook logisch. Maar werd niet gedurfd om de markt zn werk te laten doen.
@Albert Altena beetje bullshit niet? Meesten leefde er nog goed van voor een gedeelte meegenomen werd het bejaardenhuis in, als er al wat overbleef😋
@George RFC deed ook vrolijk mee door de meer geproduceerde melk niet af te dekken met leden bewijzen.
@nieuwoord Nee, want zuivelbestuurders waren bang dan door de achterdeur te moeten vertrekken.
+3
@joske1980 Wat mij vooral bij staat is dat LTO aanjager was in Europa met een paar medestanders zoals Ierland en Denemarken omdat daar het melkquotum knelde. In Frankrijk en Duitsland knelde het quotum helemaal niet zo erg. Achteraf blijkt wat door sommige vooraf al voorspelt is/was dat de ruimte er helemaal niet was om echt uit te breiden in NL.
@pieta
Uiteindelijk waren er ook geen lusten meer met melkquota alleen lasten. En ja heel de fosfaat problematiek was met quota niet gekomen of anders.
Maar we willen binnen Europa gelijk speelveld en als nl Denemarken en Ierland de enige zijn met quota kosten en de rest niet hoe houd je dat dan vol
@joske1980 niet. Maar dat besef is er nog niet.
+4
@joske1980 Hoe houden we het nu dan vol? We hadden quotumkosten en nu hebben we naast torenhoge grondprijzen ook weer quotumkosten.
+3
@pieta idd, wat een kwats
@pieta
Heel simpel degene die konden bouwen doordat quota kosten wegvielen zijn blij dat er wat nieuws staat. De rest topt heen met oude meuk en lagere financieringskosten.
Quote Reactie van @joske1980:
Heel simpel degene die konden bouwen doordat quota kosten wegvielen zijn blij dat er wat nieuws staat

En de bouwers met een te lege stal dan? Jij kijkt waarschijnlijk naar je eigen situatie. Maar ik hoor dat er ook nogal wat met de vinger tussen de deur zitten.
+1
@pieta nou hier mocht de bezetting ook wel hoger om het recht te rekenen met deze matige melkprijs. We hebben ook superheffing betaald Wat ook al de helft was van de prijs van rechten eerste jaren
@joske1980 Je bent er wel blij of je bent er niet blij mee. De rente heb je in ieder geval mee. Ik blijf vinden dat ze beter de ruimte obv het MQ hadden kunnen verdelen. Geef gewoon 10-20% per bedrijf erbij in een keer. Dan was de quotumprijs echt wel wat gezakt, hier en daar een stal wat kleiner en/of minder luxe gezet. En hadden we minder onder het vergrootglas gelegen en ons een berg ellende en onzekerheid bespaard.
@pieta
Dat ben ik helemaal met je eens maar ik geloof ook niet daar politieke een meerderheid voor te krijgen was.
Bovendien groeide iedereen harder dan dat ze zelf voorheen aangegeven hebben.
En diegene die minst gedaan hebben en hebben meeste last. Korting fosfaat en slechte referentie rfc enz dat is eigenlijk het meest wrange over alles.
Maar eigenlijk ging het over Bennie
+1
Quote Reactie van @joske1980:
En diegene die minst gedaan hebben en hebben meeste last.

Die klagen het hardst omdat het nogal onrechtvaardig voelt. Maar ik denk niet dat er daar een van in moeilijkheden zit.
+1
@pieta
Quote:
Ik blijf vinden dat ze beter de ruimte obv het MQ hadden kunnen verdelen.

@pieta ik ben blij dat dat zo niet is gegaan, dan had ik ruim 6 ton melkquotum bij moeten kopen. Nu ook veel fosfaatrechten, maar al tel je maar €1 voor mq dan ben ik toch nu een stuk goedkoper uit.

Zat eind 2015 op de gewenste stalbezetting, maar op 2 juli maar de helft. Ik had ook gegokt op ggb.

Zo zie je maar dat iedereen er anders over denkt, net wat hem/haar het beste uitkomt
@Mkl87 Je zult nooit weten hoe het anders was gegaan. Sommige zijn er goed uitgesprongen, andere minder goed.
+2
@pieta mee eens, je moet handelen naar de situatie, niet teveel kijken als dit, als dat..
+3
Als iedereen geweten had dat er een fosfaatquotum boven ons hoofd hing. Was er niet zoveel ellende van gekomen.
Dit is het LTO aan te rekenen.
+4
@Albert Altena IN 2011 ben je voor de eerste keer gewaarschuwd Met een flimpje hier Dat er wat ging gebeuren voelde iedereeen aan maar wat!! Sommigen dachten net als met invoering qoutem ik krijg ze wel!! Want ik heb een nieuwe stal!!
Dat omschrijf je mooi 😉👍🏻

@MTSTAMMINGA
@MTSTAMMINGA
In de discussie voor extra fosfaatrechten werd ook gesteld dat men het had kunnen weten, dat er wat ging komen
Nou dan had LTO, de Melkverwerkers, maar ook de overheid hier beter op ingespeeld moeten hebben door melkquotum in fosfaatrechten om te zetten toen het melkquotum nog bestond.
@Albert Altena dit was niet in het belang van de door jou genoemde vertegenwoordigers. Niet voor niets dat er door een flink aantal gebruik is gemaakt van het gat tussen melkquota en fosfaat. Niet alleen door LTO’ers, maar deze waren zeker niet in de minderheid in deze categorie. Melkverwerkers hadden belang bij goedkope melk en overaanbod zodat boeren geen kant uit kunnen. Politiek voorziet niet de gevolgen van morgen van de beslissingen van vandaag.
@Albert Altena melkquotum omzetten in fosfaatrechten? Dan hadden ze net zo goed het melkquotum kunnen laten zoals het was. Dat was zelfs nog beter, want dat was Europees.
+1
@Mkl87 Melkquotum werd verworpen door de EU. Daar hadden wij als Holland geen vat op. Al was het wel beter geweest dat melkquotum in totaliteit gebleven was.
Maar nog was beter dat er niets was. Gewoon de markt zijn werk laten doen.
+4
Quote Reactie van @Albert Altena:
Melkquotum werd verworpen door de EU. Daar hadden wij als Holland geen vat op.

Onzin , het werd verworpen ondermeer doordat Nederland lag te drammen. Als ze achter de Duitsers en fransen waren gaan staan had het wel degelijk kans gehad dat het was gebleven.
@Albert Altena bepaalde landen, waaronder Nederland, waren grote voorstanders van afschaffing. Ze hadden ook een initiatief in kunnen dienen om als EU een alternatief systeem te behouden. Ben het met je eens dat dit ook niks is, niet voor de lange termijn.
+2
@Albert Altena Vele landen in Europa hadden geen beperking door het MQ. Kwam geeneens vol.
@MTSTAMMINGA die hem net vol hadden hadden gelijk, het met terugwerkende kracht recht en op boxen krijgen ging niet op nu
@Frans1 Wel met stikstofruimte
+1
@MTSTAMMINGA , altijd onafhankelijk blijven EN altijd de ogen en oren open houden 😄
maar veel collega’s kopieerden toen hun buurman, die de kop in ‘t zand had gestoken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
92
DEELNEMERS
38
WEERGAVES
0