LTO: 'Melkveesector onterecht in kwaad daglicht gesteld'

De melkveesector is met de I&R-affaire begin 2018 onterecht in een kwaad daglicht gesteld. Dat vindt LTO, nu vandaag door het Openbaar Ministerie (OM) bekend werd gemaakt dat er voor ruim honderd melkveehouders een boete is en er twintig ondernemers worden gedagvaard. Aanvankelijk zou er sprake zijn van achtduizend fraudeurs. Het nieuws van vandaag is reden voor CDA-Kamerlid Jaco Geurts om schriftelijke Kamervragen te stellen.

Deel dit topic

Reacties

Rijkuil
Met fosfaat wordt de bende vele malen groter dan met de kalverfraude
Fosforgate gaat i&r overtreffen
Waarvan akte.
+2
melluk
Dan mag er nog wel een lto er ook zijn excuus aanbieden
Jaap40
@Rijkuil beschamend
melluk
@Rijkuil Ook !
dan zijn er 2!
melluk
@Rijkuil Calon
mlkvhoudr
@melluk sorry
+2
Jannus
Quote Reactie van @melluk:
zijn excuus aanbieden

Achteraf goedpraten is de doodsteek voor een belangenbehartiger/woordvoerder,je dient niet direct je achterban in een kritisch daglicht zetten als je niet de feiten weet
+1
jan.1
Schouten flink aan de tand voelen is nu wel ff belangrijk,het is een schande dat een landbouw minister zo over de schreef kan gaan.
waakhond 3
De tweeling fraude moest hard worden aangepakt van LTO pak dan het gerommel met vee op 2-7-2015 ook aan of durven jullie dat niet ???

Rundveehouderij
Achtergrond 1 feb 2018
Er gonst een hardnekkig gerucht dat LTO-bestuurders ook met voorkennis vee hebben aangevoerd rondom de referentiedatum 2 juli 2015. Heeft u hen daar ook naar gevraagd?
“Nee, maar ik geloof daar niks van. Ik kan mijn hand er niet voor in het vuur steken, maar ik geloof daar niks van.”( woorden van calon )


Die strenge aanpak is terecht, stelt agrarische belangenorganisatie LTO. ,,Fraude is onacceptabel. Wij zijn verbijsterd over de omvang. Degenen die willens en wetens knoeien met het systeem dat belangrijk is om dieren te traceren met het oog op diergezondheid, horen geen lid te zijn van onze club'', zegt een woordvoerder. bron AD
Rijkuil
@waakhond 3 Wanneer is de rechtszaak?
+1
waakhond 3
@Rijkuil de voorbereidingen zijn in volle gang
Rijkuil
@waakhond 3 Mooi. Dan zal blijken wie er 111 te veel had. Einde carrière.
+4
sil
@Rijkuil wat zijn jullie een ongeloofelijk negatieve personen. Jullie moeten het toch wel zwaar hebben in deze samenleving. Pak een pilletje en lach eens een beetje. Reageer ook realistisch in plaats van alles af te zeiken op dit klaagbord. Gegroet, van een prikker die weinig meer prikt omdat het prikkebord is veranderd van een info medium naar een klaagbord.
+1
BertK
Laat ze de fraudeurs maar keihard aanpakken, die stelen van degenen die eerlijk proberen te zijn.

Iemand daar al bedacht dat je met een dood kalf vervangen op dezelfde manier te werk kunt gaan? Al bedacht hoe dat op te sporen?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0