De carnivoren rukken op

Originele beschrijving

Natuurlijk doen alle flexitariërs, vegetariërs en veganisten vandaag mee met Eet Geen Dierendag. Maar dat geldt niet voor de twintigers en dertigers die het carnivoordieet omarmen en groenten en fruit hebben ingeruild voor maaltijden met bijna alleen maar vlees. ,,Dankzij dit dieet zijn mijn sombere gevoelens verdwenen.”

Steeds meer mensen worden carnivoor en eten tot wel drie kilo vlees per dag met melk en eieren toe. Het artikel stond gisteren in de Stentor en wordt vergezeld door drie foto's van gezonde en weldoorvoede mensen. Dat is nog eens wat anders dan de immer azijnpissende vegetariërs en veganisten die er uitzien als uitgemergelde graftakken met een veel te bleke huidskleur.

Deel dit topic

Reacties

+1

(klik om te vergroten)

Mkl87
3 kg per dag ja? Meer dan 900 kg per jaar.. Gem is het iets van 90 kg per jaar
+4
weurding
@Mkl87 is ook niet gezond, betwijfel ook de waarheid. 3 keer per dag een kg vlees naar binnen werken is niet te doen. Je ziet op menu's ook wel eens kilo schnitzel of t bone... meesten beginnen vol goede moed maar weinig die het bord leegkrijgen
Mkl87
@weurding stukje gelezen maar die 3 kg vlees per dag klopt ook niet. Is voor de meeste normale mensen ook niet te doen inderdaad
+5
George
@weurding
Is wel een dieet wat vol te houden is. 😄
Hoewel ik lust wel van alles graag en veel als het lekker is. 😁
Nu heb ik Campina Yoghurt griekse stijl 10% vet ontdekt. Miljaar wat is die heerlijk met wat kersenvlaaivulling erdoor. 😂 😂
+1
Quote Reactie van @George:
Campina Yoghurt griekse stijl 10% vet

Is ook goede babyvoeding!
+1
pieta
Quote Reactie van @Ян де веехоудер:
Is ook goede babyvoeding

Als je er genoeg van eet lijk je op een gegeven moment zelfs permanent zwanger. 😁
+1
Jowi
Quote Reactie van @George:
Nu heb ik Campina Yoghurt griekse stijl 10% vet ontdekt. Miljaar wat is die heerlijk met wat kersenvlaaivulling erdoor.

Als je dat al heerlijk vind dat dun spul van Campina dan moet dat van de week maar eens een keer in de winkel laten staan en een pot Katharos griekse Yoghurt proberen (gemaakt door Eissen dairy Schimmert) en gewone yoghurt eens pak proberen van Den Eelder.
+3
George
Quote Reactie van @Jowi:
dat al heerlijk vind dat dun spul van Campina

Dun spul? 10% vet Griekse stijl yoghurt dun spul? Heb je hem ooit gehad? Zo lekker vol en romig , echt heerlijk. Kijk ik heb wel vaak wat aan te merken op hun melkprijs die ze jullie betalen en allerlei domme eisen die ze niet betalen en domme investeringen in het buitenland. Maar hun producten vind ik nog steeds oké . Dus ik keur ze niet gelijk af!
+1
Jowi
@George Griekse stijl heb ik van Campina nog nooit gehad maar probeer Katharos maar eens.
Maar de gewone yoghurt van Campina is tegenover die van Den Eelder maar dun smakeloos spul.
marcsterreborn
@Jowi zo is het. Maar vriend G heeft in zijn hoofd geprent dat alleen A-merken ok zijn. Daar valt niet tegen te praten..
+2
George
Quote Reactie van @marcsterreborn:
Maar vriend G heeft in zijn hoofd geprent dat alleen A-merken ok zijn. Daar valt niet tegen te praten..

Ik ben je vriend niet en jij hoeft niet tegen mij te praten.

Ben ik positief over Campina en koop ik toegevoegde waarde producten waar een hogere marge op te halen is lees ik hier altijd is het nog niet goed. 😄
Ik bezuinig niet op eten en ben geen mislukt journalistje dat zal het wel zijn.
+1
Jowi
Quote Reactie van @George:
Ben ik positief over Campina en koop ik toegevoegde waarde producten waar een hogere marge op te halen is lees ik hier altijd is het nog niet goed.

Ben wel eens in de Campina fabriek in Eindhoven geweest daar stonden 5 inpaklijnen naast elkaar hetzelfde product(Yoghurt) in te pakken 2 met Campina pakken en 3 voor appie (tel uit je winst)
weurding
@Jowi klopt helemaal. In wolvega wordt ook de kaas verpakt voor o.a Lidl en huismerken
George
@weurding
Is het dan ook dezelfde kaas die ze onder eigen naam verkopen?
George
[quote="@Jowi" p="1800084"] 5 inpaklijnen naast elkaar hetzelfde product(Yoghurt) in te pakken 2 met Campina pakken en 3 voor appie (tel uit je winst)/quote]

Met gewoon eenvoudige zure yoghurt weet ik het niet hoe het gaat. Maar een pak vanillevla of chocolade vla en diverse andere toetjes , kwark , fruityoghurts zijn toch absoluut niet van dezelfde smaak en samenstelling. Het zijn gewoon niet dezelfde producten!
+1
pietjepuk
@George Ben het met je eens dat producten niet het zelfde zijn. Maar ik durf niet te zeggen dat ze niet van de zelfde productie lijn komen. Beetje aan de knoppen draaien en je hebt een ander product.
George
@pietjepuk
Gelukkig dat je het met me eens bent. Er zit echt wel samenstellingsverschil in.
weurding
@pietjepuk zelfde kaas andere vorm?
Frans1
@Jowi wij hebben ook al eens een melding gedaan bij de consumentenservice van Campina dat de volle yoghurt nergens op leek, maar er was niks mis mee kregen we als antwoord. Die kopen we dus ook niet meer
dewittemotor
@Jowi of yoghurt van de zuivelhoeve.
Jowi
@dewittemotor Kijk jij heb ook smaak, hebben gistermiddag ook nog een pot aardbeiensmaak van de Zuivelhoeve achter de kiezen gewerkt, daar kun je de lepel rechtop inzetten.
Het is allemaal wel wat duurder(Den Eelder of Katharos of de Zuivelhoeve) maar dan heb je ook iets exclusievers als dat van Campina of huismerken
weurding
@Jowi dat zal, maar je koopt toch van welke fabriek je ook aan levert?
+2
labella
@weurding ik moet eerlijk bekennen, ik heb jarenlang melk aan Leerdammer geleverd maar ik vond die kaas niet te vreten....
George
Quote Reactie van @labella:
geleverd maar ik vond die kaas niet te vreten....

Dat is een goede reden om hem niet te kopen!
George
Quote Reactie van @weurding:
dat zal, maar je koopt toch van welke fabriek je ook aan levert?

Dat vind ook!
+1
Frans1
@weurding wij eten de yoghurt van Campina niet omdat we die niet lekker vinden, en we leveren er toch aan. Zij vinden dat het goed is, wij niet. Volle yoghurt hoort lekker dik romig te zijn, niet waterig dun
George
Quote Reactie van @Jowi:
Kijk jij heb ook smaak, hebben gistermiddag ook nog een pot aardbeiensmaak van de Zuivelhoeve achter de kiezen gewerkt, daar kun je de lepel rechtop inzetten.

Maar ze hebben niet eens Yoghurt Griekse stijl 10% vet. 😄
George
@Jowi
Ja maar die is niet van de Zuivelhoeve.
Maar ook die zal best wel lekker zijn , ik ken hem niet. Ik ken alleen de 10% vet Griekse stijl van Campina en die is heerlijk vol en romig.

campina.nl/nl/p/…
Jowi
@George Had hier boven al gemeld dat deze door Eijssen Dairy uit Schimmert werd gemaakt en die maken al sinds 1980 griekse yoghurt hebben zelf ook 250 koeien en kopen ook melk en room van derden.
+3
George
Quote Reactie van @Jowi:
1980 griekse yoghurt hebben zelf ook 250 koeien en kopen ook melk en room van derden.

Als je dit hebt heb je geen andere nodig , jij had het over lepel die erin blijft staan. Dat gaat bij Campina ook! Zo'n lekkere combi , Campina Griekse stijl 10% en Hak Vlaai en taartfruitvulling. 😄 Heeerlijk zoooo lekker.


+4
pieta
@George Goed bezig George.
Quote Reactie van @weurding:
Je ziet op menu's ook wel eens kilo schnitzel of t bone... meesten beginnen vol goede moed maar weinig die het bord leegkrijgen

O, ik wel, van de zomer op vakantie geregeld Russisch Plateau gegeten, een kilo met verschillende soorten vlees, heerlijk!
weurding
@Ян де веехоудер oja, verschillende, maar kilo schnitzel ..... En 3 kg per dag verschillende gaat je ook tegen staan
+1
de hoef
@weurding 3 gehaktballen van een kilo gaan er hier wel in
George
@de hoef
3 kilo gehakt , je wordt zo vet als een varken jonguh. 😄
+1
weurding
@George h.o.h.
+1
George
Quote Reactie van @weurding:
h.o.h.

Hoop Over Houden?
+1
weurding
@George helemaal op helaas
George
@weurding
Oké daar was ik nooit op gekomen. 😄
+1
de hoef
@George was op het feesje van arend , dat heb jij toen gemist
+1
Twentsch Land
Hier ook wel als ik er een week over mag doen 😬

@de hoef
Hooibaaltje
Eindelijk een keer wat positiefs nieuws in de linkse media.
Vaak gaat het over Vega onderwerpen de laatste tijd en CO2 gelul.
Quote Reactie van @Hooibaaltje:
Eindelijk een keer wat positiefs nieuws in de linkse media.

Vergis je niet: veganisme is geen linkse ideologie --> vice.com/nl/article/…
+3
komelker 2
Ach jo maak je niet druk. Als iemand geen vlees wil eten moet hij of zij dat helemaal zelf weten. Bovendien is vlees uit de supermarkt van slechte kwaliteit en smaak vergeleken met een huisslachting.
Quote Reactie van @komelker 2:
vlees uit de supermarkt van slechte kwaliteit en smaak vergeleken met een huisslachting.

Daarom gaat mijn vrouw ook altijd naar de islamitische slager!
George
Quote Reactie van @Ян де веехоудер:
Daarom gaat mijn vrouw ook altijd naar de islamitische slager!

Waarom zou die beter zijn? Halal?
Quote Reactie van @George:
Waarom zou die beter zijn? Halal?

Vlees dat in de supermarkt ligt, wordt water ingespoten zodat het meer volume krijgt, dat weet toch iedereen?
George
Quote Reactie van @Ян де веехоудер:
Vlees dat in de supermarkt ligt, wordt water ingespoten zodat het meer volume krijgt, dat weet toch iedereen?

Ja ik hoef die rommel niet , maar waarom zou je dan naar een Islamitische slager gaan?
Quote Reactie van @George:
waarom zou je dan naar een Islamitische slager gaan?

Omdat ze gewoon goed vlees hebben en ik de eigenaar ken.
+1
Jaap40
@komelker 2 gelijk heb je. Als die vega's het niet opeten doe ik wel stuk extra!
+1
George
Quote Reactie van @komelker 2:
Bovendien is vlees uit de supermarkt van slechte kwaliteit en smaak vergeleken met een huisslachting.

Dat eerste ben ik zeer zeker met je eens. Dat vlees uit de supermarkten kan ik niet eten , dan werd ik denk ik ook vegetariër. 😄 Maar met een huisslachting ligt het er ook maar aan wat je gaat slachten. wij doen dat soms ook wel eens een jong Belgisch blauw beest slachten en dan kan het wel maar als je iets melktypisch slacht vind ik het ook niet te vreten. Maar hier heb je gelukkig nog verschillende ambachtelijke kwaliteits slagerijen
mlkvhoudr
@George van die grote hompen vlees op de BBQ is ook in tegenwoordig

(klik om te vergroten)

Jaap40
@George met veel mais gevoerde dieren zíjn in de regel aan de vette kant. Gust gebleven vaars zonder mais zijn super voor eigen vriezer!
marcsterreborn
@Jaap40 jij weet wat lekker is
+1
George
Quote Reactie van @Jaap40:
Gust gebleven vaars zonder mais zijn super voor eigen vriezer!

Wij voeren de vaarzen nauwelijks tot geen mais. Maar hebben in het verleden het meerdere keren gedaan zo'n dier geslacht. Maar wij vonden het niks. Vooral soepvlees.
Totaal niet te vergelijken met vlees van een goed vleesras.
Twentsch Land
Vlees van een vleesras is een smakeloze hap...moet je met de nodige kruiden en/of sausje bij.....ik heb het liefst een vaars die 1 x heeft gekalfd.....vlees met vet randje 3 tot 4 uur laten sudderen....vet randje eraf halen en je hebt heerlijk stukje vlees 😋

@George
van Ittersum
@Twentsch Land als mevrouw en meneer de burger om half zes of later thuis komt kun je wel raden hoeveel tijd die nog wil besteden aan het eten klaar maken. Lekker en goed eten vraagt tijd, snel en makkelijk moet hapklare brok zijn.
Rodeo clown
@van Ittersum in deze tijd zijn ze de hele dag thuis. Dus tijd genoeg om het eten te bereiden. En over een tijdje hebben ze zoveel tijd kunnen ze het zelf nog gaan teelen ook.
George
Quote Reactie van @Twentsch Land:
vlees met vet randje 3 tot 4 uur laten sudderen....vet randje eraf halen en je hebt heerlijk stukje vlees

Tja smaken verschillen.
Ik heb liever vlees van een goed vleesras. En de beste stukken vlees daar van zijn zo klaar. 😀
ted9
@komelker 2 Juist.Overdreven vlees consumtie is nergens goed voor. 3 x per week barbecueën al helemaal niet.
mlkvhoudr
@ted9 moet er niet aan denken zo vaak BBQ en af en toe is t wel leuk
weurding
@mlkvhoudr vraag eens bij de echte slager om een stuk bavette, 700 800 gram. Machtig lekker
+1
marcsterreborn
@weurding het meest smakelijk is toch een goede sucadelap
mlkvhoudr
@marcsterreborn alles ziet er zo verrekte lekker uit in de filmpje 😋

buorman
@marcsterreborn
Daar moesten ze hele koeien van maken"😂
George
Die foto vind ik niet zo smakelijk uitzien. Lijkt me doorregen vet taai vlees. 😀
Ik krijg er niet direct honger van.
+1
mlkvhoudr
@George buikspek van een varken is t wij eten sowieso weinig van t 🐷kwam pas ook Picanha tegen

marionsrecepten.nl/recept.php/…
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
wij eten sowieso weinig van t

Wij ook niet veel.
+1
Nico96
@mlkvhoudr picanha is staartstuk, rundvlees
+1
van Ittersum
Je "zaait" tot je 50e en je "oogst" boven je 50e. Dit is in de regel met vele dingen zo. Ook met je gezondheid, je merkt het later wel of iets goed was of niet. Kun je nu amper iets van zeggen., of het nu eten, roken of drinken is. Maar de statistieken geven je wel een indicatie
+1
mlkvhoudr
@van Ittersum dan neem ik hierbij vast afscheid van jullie 😆
dewittemotor
@van Ittersum klopt, maar dat geld ook zeker voor die veganisten. Dat moet in de toekomst ook nog maar blijken of dat werkelijk zo gezond is
+2
Quote Reactie van @dewittemotor:
geld ook zeker voor die veganisten. Dat moet in de toekomst ook nog maar blijken of dat werkelijk zo gezond is

De meeste veganisten wonen in de Randstad, laten daar nou ook net de meeste coronabesmettingen zijn. In Duitsland zijn veel minder coronabesmettingen, wordt ook veel meer vlees gegeten, misschien dat hier nog maar eens een keer een wetenschappelijk onderzoek aan gewijd moet worden.
Melkboer16
@dewittemotor ken een aantal van die veganisten en ze zien er allemaal slecht uit!
Kijk maar naar Esther Ouwehand daar word je gewoon akelig van!
van Ittersum
@dewittemotor dat zeg ik, statistieken vertellen dus wel wat overmatig in welke vorm dan ook goed of slecht is. Ontkennen heeft geeft zin. En ja de buurman zijn oom en daar weer een neef van rookte een pakje per dag en vrat 5 frikandellen in de week is nu 100 jaar oud. uitzonderingen zijn er altijd
dewittemotor
@van Ittersum 35 jaar geleden waren er nog nauwelijks pc's, dus grote groepen vergelijken was moeilijk. Om iets als gezond of ongezond te betitelen, moet je toch een behoorlijke groep mensen vele tientallen jaren gaan volgen. Dat veganisme is iets van de laatste jaren. Evt. schadelijke effecten kunnen nog lang op zich laten wachten
+2
demelkboer
Dit slaat weer helemaal door dit. 3kg per dag!!!??!!.

Uit biologie weet ik nog: kijk nasr het gebit van een soort en dan weet je wat hij eet. Bij mensen dus een beetje van alles.
Melkboer16
Begin bijna te denken dat ik op een prikkebord zit voor koks
weurding
@Melkboer16 zolang het over eigen producten gaat zie ik geen probleem.
Frans Z.
@Melkboer16 Libelle.
arie.j
Kilo vlees en 1,5 liter volle melk zeker?
Heb je niks anders per dag meer nodig.
Maar het is een flink ongezond en saai eten.
Jawis
@arie.j er zijn wel 30 soorten vlees en 20 soorten melk. je moet niet zo zeuren arie...
mlkvhoudr
.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
87
DEELNEMERS
28
WEERGAVES
6.144