‘Kijk naar provinciaal verhandelbare ammoniakrechten’



Originele beschrijving

In het stikstofdebat moeten wel snel vooruit kijken. Een aanknopingspunt is het rapport van Remkes.

Deel dit topic

Reacties

Rijkuil
Heel kort samengevat: we zuigen en knijpen de boeren leeg.
Dmv ammoniak waarmee de landbouw gesaneerd wordt door de industrie
Met een belasting op uitstoot via een zgn stoffenbalans mag je belasting gaan betalen.
Wedden dat Rutte 3 bedacht heeft dat de grote jongens net zo gematst worden als bij de vennootschapsbelasting. En zo knijpen ze tot de laatste druppel bloed er uit is. Prettige kringlooplandbouwpilots allemaal!!
Dirk van Zetten
Jij ziet het wel erg negatief, op een slimme manier kan de landbouw hier zeker zijn voordeel mee doen. Minder vee, minder intensief, geld ophalen voor verduurzaming en aanschaf grond. Onder de streep is het voor de sector prima alle een deel van de koeien, varkens en kippen op deze manier warm wordt weg gesaneerd. Er vloeit steeds wat grond weg uit de landbouw voor woningbouw, zonnepanelen en natuur. Als we het aantal stuks vee op peil willen houden worden we als sector intensiever. Beter is ook wat dieraantallen te saneren.
BertK
@Dirk van Zetten poldertje erbij zou ook kunnen
Koeien boertje
@BertK waar kan je tekenen bij het kruisje?
Rijkuil
@Dirk van Zetten Aantallen vee moeten zeker naar beneden. Mijn reactie ging daar niet over.
Die ging over het wensdenken van naïeve boeren die denken geld te gaan beuren door CO2 en N vast te leggen en dat aan te tonen via de stoffenbalans.
Wanneer onze overheid daar zin in zou hebben had die de portemonnee wel getrokken voor het reductieplan van het landbouwcollectief.
Ze zijn weer bezig een nieuw verdienmodel op te tuigen. Ga er niet van uit dat de boeren daar beter van gaan worden.
En is dat negatief? We zullen zien.
Jean-PierreK
@Dirk van Zetten , zoals het nu is ingericht verdwijnen er volgens mij bij extern salderen geen dieren uit Nederland. Alleen de industrie ed krijgen er emissierechten bij.
hans1980
@Jean-PierreK ja de uitvaart is begonnen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0