Wandplastic op sleufsilomuur houden zonder over de muur te leggen....

Beste,
Sinds vorig jaar hebben we een extra sleufsilo langs onze loods gemaakt , de achterwand van de loods (gegoten beton muur 20 cm dik 220 hoog) de loods is 440 hoog (boven de muur is een stalen damwandplaat) word dus gebruikt als keerwand, langs de ander zijde hebben we L elementen staan van 1.25 hoog. bij het inkuilen gebruiken we wandplastic. vorig jaar hadden we met toutjes het plastic omhoog gebonden, maar dat was nogal een gepriegel.... wie weet of heeft een beter oplossing??? Ik heb ergens wel eens een systeem gezien waar je het plastic kon klemmen op een soort L profiel met een soort beugel waar je het plastic kon tussen klemmen, maar ik kan daar online niks van terugvinden. alvast bedankt voor het meedenken.

Deel dit topic

Reacties

Wolswinkel
@thefendtfreak Deze zul je waarschijnlijk niet bedoelen?!?:

googleadservices.com/pagead/aclk/…=
+5
ted9
Magneten kopen om plastic tegen damwand te houden
weurding
Pur
+1
Buorkje
Pvc buis 110 mm in stukjes van 40 cm slijpen, in de buisjes een naad flexen/slijpen. Misschien een idee geen ervaring mee. Als het maar niet te scherp is.
Buorkje
Pvc buis 110 mm in stukjes van 40 cm slijpen, in de buisjes een naad flexen/slijpen. Misschien een idee geen ervaring mee. Als het maar niet te scherp is.
sjoerd de melker
Ik zou het niet weten

Ik vind het overigens wel een beetje vreemde oplossing om tegen de schuur aan te kuilen.
Rijdt de shovel dat damwand niet naar de kl#te? Steekt toch buiten de betonnen muur neem ik aan?
Waar blijft het water in de winter naar die kant loopt? En dat water wat tegen dat damwand aan regent, waar blijft dat?
Ik zie weleens meer dat veehouders een muur hebben waar links en rechts gras (of mais) tegenaan gekuild is. Dan houd je toch nooit dat voer 100% droog?
hookwood
@sjoerd de melker De L-wandjes aan de andere kant zijn 1,25 hoog dus veel hoger wordt ie ook niet aan de andere kant neem ik aan. Moet wel een dakgoot aan de loods natuurlijk.

Ik vind het wel een praktische oplossing zo'n wand met dubbelfunctie.
Noorderling
@hookwood
In de praktijk valt dat tegen. Je kunt slurven nergens laten, wandfolie ophangen is lastig. Water kan niet over de muur en gaat dus naar voren. Wegsturen met shovel en bak over de muur lukt niet, met vast rijden kun je je ook makkelijker vast parkeren.
dieks2
@hookwood het is verkeerde zuinigheid
bio boer
@dieks2 in Engeland zie je dat ook vaak of gewoon in de loods met draagpalen miden in de bult
Frans Z.
HEBO beton.
Clicksysteem.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0