Melkveehouder uit Jutrijp wil tegenstander lesje leren

Een melkveehouder uit Jutrijp (FR) is er zo boos over dat hij op kosten is gejaagd door een buurtbewoner dat hij een onkostenvergoeding wil. Hij diende maandag een onkostendeclaratie in bij de Raad van State in Den Haag. „Om hem een lesje te leren.’’

Deel dit topic

Reacties

hoest
Klinkt als een gevalletje bezwaar maken omdat het kan, als dat zo is hoop ik dat hij een beste rekening gepresenteerd krijgt
+2
Bekkink
Natuurgebied op 19km afstand gaat het om. Dit is echt een gevalletje boertje pesten.
+7
komelker 2
Natuurgebied de Alde Feanen laat mij niet lachen. Moet je eens kijken wat daar zomerdag rondvaart met 2 takt motortjes. De Alde Feanen is eerder een recreatie gebied.
+1
Frederika
Aanpakken die NSB ers.
buorman
Zolang je geen verdere info hebt kun je er geen oordeel over geven.
Feit is dat Jutrijp op 19 km zw van de alde Feanen ligt, zijn er zat die op grotere afstand NO zitten die ook beperkt worden.
Jawis
Het schijnt dat rvs een formulier heeft voor beide partijen waarin je kunt aangeven wat jou gemaakte kosten zijn en bij winst worden die eventueel toegekend. Standaardprocedure.. linkse
journalist maakt er mooi verhaal van....
buorman
@Jawis
Dat is niet alleen bij de RvS maar bij alle rechtszaken.
Je kunt de door jou gemaakte [proces]kosten claimen bij de tegenpartij, en als jij dan in het gelijk word gesteld word de tegenpartij veelal veroordeeld tot het vergoeden daarvan.
Eea word meestal ook in de uitspraak vermeld.
Maar we weten niet wat deze boer heeft geclaimd, als dat alleen de proceskosten zijn zou er wss geen artikel over verschenen zijn omdat dat een normale gang van zaken is.
Maar mss claimt hij wel gederfde inkomsten wegens het niet mogen melken van extra koeien omdat de vergunning op zich laat wachten.
Zoals ik eerder schreef; zonder inhoudelijke info valt er weinig over te zeggen.
Melkweb
@buorman volgens mij gaat het bij het bepalen van de onkostenvergoeding dit via een puntensysteem. Tis aan de partijen zelf of ze een advocaat van 100 euro/uur nemen of één van 500 euro/uur. Dat kun je echt niet zomaar 1 op 1 claimen elhannouche.nl/rechtszaak-gewonnen-welke-kosten-wo…
buorman
@Melkweb
Kan best zijn maar veranderd er verder niets aan;

''De boer wilde na de zitting niet zeggen hoe hoog de rekening is en wat voor kosten het zijn. Het verzoek om tegenstanders van een vergunning te laten betalen is hoogst ongebruikelijk en voor zover bekend is zoiets nog nooit eerder aan de Raad van State gevraagd.''

En dan met name ''hoogst ongebruikelijk'' en ''nog nooit eerder''.
Dan hebben we het wss niet over normale proceskosten.
sjoerd de melker
Allemaal negatieve energie erin stoppen
mooi kl#te voor deze collega dat hij zo'n buurtbewoner heeft.
walker1
Ik denk wel eens dat al die bezwaar mogelijkheden te ruim en te makkelijk zijn. Natuurlijk is het goed dat men bezwaar kan maken en als die bezwaarmaker bijvoorbeeld bang is voor een flinke toename van stankoverlast als die boerderij 2 x zo groot wordt, dan snap ik zeker wel dat hij bezwaar maakt, maar in dit geval, hoe kan de de gemiddelde burger beoordelen of de uitbreiding van die boerderij gevolgen heeft voor een natuurgebied bijna 20 km verderop?
+1
robbies
@walker1 ze willen die boerderij pertinent niet, dus misbruiken de wetgeving voor persoonlijke motieven. Voor diverse activistische organisaties is het een verdienmodel: een berg bezwaren indienen op de laatste dag van de bewaartermijn, waardoor ze de overheid in gebreke kunnen stellen en een vergoeding eisen.

Het was Vollebroek helemaal niet te doen om N2000. Met MOB (en zusterorganisaties als Behoud de Peel) was hij al 40 jaar onsuccesvol in het vinden van juridische mogelijkheden om de intensieve veehouderij een hak te zetten. Met de Habitatrichtlijn en Vogelrichtlijn heeft hij nu eindelijk succes, maar de prijs voor de burger is gigantisch.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN