Boeren stoeien met teelt vanggewas

Boeren die na de mais verplicht een vanggewas moeten telen, kiezen het meest voor nazaai. Bij onderzaai en gelijkzaai vallen de resultaten vaak tegen, onder andere door de droogte. Het verplichte vanggewas op zand- en lössgrond zou de nitraatuitspoeling moeten verminderen. Maar volgens LTO lukt dat nog niet.

Deel dit topic

Reacties

+8
George
Hier geen gestoei. Gewoon direct na de oogst zaaien. Vandaag het zogenaamde stikstofvanggewas gezaaid.
De stoppel bewerkt , land vlak en los liggen en de rijsporen weg. Veel beter dan heel dat onderzaai gebeuren waarbij heel de winter de rijsporen open blijven. Volgende week staat het er op na al die regen.



+2
diekman
@George boer met boeren verstand
+1
casev
@George grond ligt er prachtig bij zo George. Is dit als snijmais weggegaan?, Is er niks gedorst dit jaar?
George
Quote Reactie van @casev:
Is dit als snijmais weggegaan?

Ja laatste 2 jaar alles verkocht als snijmais , in 2018 een gedeelte gedorsen en gehakseld en in 2017 voor het laatst alles gedorsen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0