Air france klm failliet laten gaan of steunen?

We willen een groene Maatschapij, we gooien miljarden in airfrance klm. Moeten we de markt niet z’n werk laten doen en het loslaten?

Deel dit topic

Zwaagdijk

Laatste  |  

Reacties

+5
Frederika
Laat maar barsten
+1
Jannus
Quote Reactie van @Frederika:
Laat maar barsten

Hoeveel bedrijven zijn er al niet omgevallen ondanks steun,zijn bodemloze putten omdat ze tot het uiterste kapitaliseren en geen buffers hebben en dus snel omvallen zodra het een beetje tegen zit
George
@Jannus
Welke dan?
cornelissen
@George De bekendste Rijn schelde verolme, maar dat is al even geleden.
George
@cornelissen
Door Corona?
Ik weet overigens niet waar je het over hebt
+6
Weidezicht
Tja, werkgelegenheid he. We denken dat we heel wat zijn in nederland, maar een stevige basis hebben we niet (dat geldt voor heel veel landen) er is weinig maakindustrie, behalve de landbouw maar dat willen ze per definitie de nek om draaien. Veruit grootste deel van de banen zijn dienstverlenend, ondersteunend en controlerend. Vele banen dragen financieel nergens aan bij, en heel veel van die banen staan nu door corona ook nog eens op de tocht. Dus die duizenden banen bij KLM willen ze dolgraag behouden. Daaromheen kan dan de mallemolen van banen van andere instellingen, gericht op controleren, inspecteren en dat weer controleren, ook weer in de benen worden gehouden.
+2
George
Als je er zou werken zou je ook graag je baan behouden.
+3
Twentsch Land
Een deel van die daar werken kunnen wel met bejaarden gaan wandelen zodat die vertier hebben en het andere deel kan mooi de Tukker uit Twente helpen mais schoffelen op het vliegveld.

@George
+2
weurding
@George is in de landbouw ook zo, houden ze die koste wat kost in de been?
Rodeo clown
@George is het werken . Of je baan behouden om niks te doen ? En zo als het er nu uitziet denk ik dat er volgend jaar ook nog niet veel gevlogen gaat worden.
George
@Rodeo clown
Jij denkt dat die mensen daar niks doen?
Ik vind de mensen die daar werken in beveiliging , piloten of bagage tot zelfs de toiletjuffrouwen belangrijker dan jullie Qlipcontroleurs.
Rodeo clown
@George daar heb je helemaal gelijk in. Als je qlip controleurs bent .
Rodeo clown
@George ik zeg niet dat ze niks doen . Maar als je piloot bent en er is niks te vliegen en dat kan nog wel een tijd duren.
Jannus
Quote Reactie van @George:
Als je er zou werken zou je ook graag je baan behouden.

Denk je dat men je heeft omdat je een leuke snoet hebt of denkt onmisbaar te zijn??

Het is gewoon een business en bent als werknemer slecht nodig voor het werk net als je als boer de loonwerker inhuurt of de bedrijfshulp en heb je ze niet nodig dan laat jij je loonwerker ook niet leuk je tuin schoffelen omdat je hem zo aardig vind
George
@Jannus
Waarom zijn ze nu niet nodig denk je? Door alle cojonagezeik. Jullie roepen hard dat ze het moeten laten klappen , maar hoe zou je het vinden als het je zelf treft?
+1
labella
@George volgens mij laat de overheid de landbouw ook keihard vallen....
George
@labella
Niet alleen de overheid , we werden /worden zelfs van binnenuit kapot gemaakt. Maar dat neemt niet weg dat ik een ander ook van alles ga misgunnen.
@George zo mij niet veel uit makken als je wat wild en kunt heb je zo werk weer . En al latten ze het klappen . Er staat vast wel weer 1 op die het opkoopt . En de bezem er door haald . Kijk maar naar Fokker
+2
Laten klappen dat zooitje , luchtvervuiling. Maispoten 2021.
George
@Detukkeroettwente
Is dat zo'n zinvolle teelt dan?
Wie vreet die allemaal op?
Of wil je er Bioethanol van maken?😁
Jannus
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
Laten klappen dat zooitje ,

Bij natuurmonumenten zoeken ze nog handjes dus een beetje eelt kweken kan geen kwaad,hebben wij als boeren ook
George
@Jannus
Natuurmonumenten? Wordt daar ook met handen gewerkt dan?
+1
gerrie-hul
@George Tuurlijk niet Kantjes eraf lopen komt eerst en dan met de kop op tv
+6
Lepus
Als je de ene steunt, dan de ander ook. De touringcarbedrijven bv. Kapot laten gaan is hypocriet.
gerardj
Waarom altijd met het buitenland een samenwerking aangaan kijk naar tata steel fokker klm en zo zijn er nog meer voorbeelden
die landen snapen het koop een bedrijf trek het leeg en laten het kapot gaan
en kijk ook naar aviko melk unie of hoe ze het nu noemen avebe allemaal naar China maar allemaal weer terug met hangende pootjes
ted9
@gerardj Melkunie is van Arla foods en loopt als een trein.
+5
jvt
In belgie hebben we destijds nationale trots sabena laten klappen....word echt nog steeds gevlogen op zaventem, als klm failliet gaat komt schiphol echt niet stil te liggen...wat maakt het mij uit of je kunt vliegen met klm of andere maatschappij, vaak zelfs stukken betere service. Laten klappen dat zooitje, fransen lachen zich onder te tafel, nederland maar geld in duwen en hun top in parijs maar weer wat centen bij geven
brabo
@jvt
Frankrijk heeft meer geld gestoken in Air France, dan Nederland in KLM
+2
Frans1
Coronamaatregelen is geen vrije marktwerking. Hoe lang houden de meeste boeren het vol als de melk niet meer gehaald wordt?
Zwaagdijk
@Frans1 mee eens. Maar uiteindelijk houden een paar het vol. Dat is ook marktwerking. Niet leuk. Maar zo gaat het
George
@Frans1
Inderdaad het zal je maar treffen.
+4
Weidezicht
@Frans1 eens, maar veel mensen kunnen langer zonder vliegreis dan zonder eten en drinken. De boeren produceren een basisbehoefte, de klm wat minder.
+3
George
@Weidezicht
Ga je nu kijken wie het belangrijkste of zinvolste beroep heeft?
Die mensen willen ook gewoon werken om jou eerste basisbehoefte te kunnen kopen!
Denk daar maar eens over na.
weurding
@George ja, hij heeft een punt. Stikstof uitstoot weet je? Dan moet je keuzes maken🤭
George
@weurding
Nu gaat dit topic plotseling over stikstof?
weurding
@George dat mensen best zonder vliegreizen kunnen opperde weidezicht, en ja, dat is ook gelinkt aan stikstof
+1
Weidezicht
@George wat ik bedoel is dat de kans dat er voor langere tijd geen melk opgehaald wordt, niet zo groot is. Zonder inkomsten houdt niemand het lang vol. Ik gun iedereen zijn baan. Waar ik in totaal op doel is dat de NL economie drijft op dienstverlening. Dat kan lang goed gaan. Maar de basis eronder moet dan ook breed zijn. Dus dingen maken en die verkopen. Zoals de landbouw. Het is jaren hip geweest om alle produktie naar lage lonen landen te verplaatsen. Op een gegeven moment zijn hier dan alleen nog de ondersteunende diensten. Maar als de produktie en de kennis wegvloeit, blijf je ineens met lege handen achter en haal je dat niet zomaar terug. Gevolg, massa werkeloosheid. Denk je dat de Polen onze qlipcontroleurs komen halen? Echt niet. Daaro. Moet de overheid eens leren zuinig te worden op 1 van de laatste arbeidsintensieve maaksectoren in nederland. Dasr hangen dan weer veel banen omheen en zijn er veel mensen die dan geld over hebben om te spenderen aan bijvoorbeeld een vliegreis. Want een piloot voorziet echt niet in de eerste levensbehoeften. Uw zoon of schoonzoon is piloot volgens mij, maar als de burger geen werk en dus inkomsten meer heeft, gaay hij echt zijn baan niet behouden. Dat is niet wat IK wil, maar het is oorzaak gevolg.
+1
George
@Weidezicht
Dat kan allemaal wel zijn maar ook op Schiphol en KLM werken gewoon veel mensen evenals in de toeristenbrach en horeca. Deze mensen worden zwaar gedupeerd door Lockdowns en cojonamaatregelen. Dat jij ze niet belangrijk vind is een tweede. Maar ze werken wel en dat werk bestaat door de welvaart . En dat is maar goed ook. Dat het nu niet loopt komt door dat virus en nergens anders door. Heeft verder niks met eerste levensbehoefte of maakindustrie te maken! Helemaal niks en ook niet met stikstof.
Weidezicht
@George zo heet ben je niet gauw. Ik schrijf nergens dat ik sommige banen niet belangrijk vindt, al helemaal niets over stikstof en ontken ook niet dat deze mensen de lul zijn door corona. Als we alles weer op willen bouwen, zal eerst dat corona onder de knie moeten zijn of de ziekte accepteren, maar daarna zorgen dat er goede basis in de economie komt en blijft, dan komen ook de andere banen niet in gevaar/weer terug. Uiteraard is iedere burger onze consument.
George
@Weidezicht
Eindelijk nu geef je me gelijk
+1
Weidezicht
@George nee hoor, ik had ook niet de insteek het oneens met je te zijn, zoek ergens het duimpje, ik herhaal, verduidelijk wat ik eerder schreef, ergens hierboven reageerde ik op frans 1 die de vraag stelde hoelang een melkveehouder het uithoud als de melk niet opgehaald wordt. Verder kan ik je nuchtere kijk altijd zeer waarderen.
weurding
@Weidezicht dat gaat ook verder. Wordt melk niet opgehaald staat verwerking en distributie stil. Even zo dat schappen leeg komen te staan.
+2
weurding
@George vindt best dat als boeren op stikstof afgerekend worden zij dat ook mogen, dat jij een piloot in de familie hebben zal ongetwijfeld je verhitheid in discussie doen meespelen 😉
George
Quote Reactie van @weurding:
dat jij een piloot in de familie hebben zal ongetwijfeld je verhitheid in discussie doen meespelen

Dat kan meespelen , maar ik heb het hier thuis ook vaak over dat ik het klote vind voor de café's , horeca in zijn algemeen trouwens hoewel restaurants en hotels deze zomer goed gedraaid hebben. Maar als deze flauwekul weer gaat doorzetten gaan ze een moeilijke winter tegemoet . Maar ook kermisexploitanten , evenementen en dergelijke. Ik vind het vervelend en zit niet op massa werkeloosheid te wachten. Ik heb daar geen voordeel bij dat het slecht gaat en ook niet dat ze KLM of Schiphol laten klappen of niet.
Tobber
@George ach sjors hou toch op man. je loopt al 15 jaar te roepen wat een stumpers de moderne melkveehouders zijn en hoe verschrikkelijk best jij alles weg geeft aan je kids. dat je aardappels niks opbrengen dit jaar hoor ik je niet over trouwens. dat de door jouw verheerlijkte wereld buiten de landbouw nu her en der flinke klappen krijgt terwijl de melkveehouderij er bar weinig van merkt zint je gewoon niet. zeg dat dan gewoon.
+1
George
@Tobber
Nou nou wat een reactie.
Ik denk dat je je naam wel goed gekozen hebt , je moet wel een tobber zijn als je denkt dat ik melkveehouders stumpers noem.
Aardappelen? 😂
Wil je dat echt weten?
Wat zint me niet? Ik gun iedereen het beste jongen , ook de melkveehouders! Nooit anders geweest.
+1
weurding
@Weidezicht idd,aatste tijd zie je veel programma's die alleen maar gaan over de vrijetijdsbesteding van de mens b.v. door waterjetski aangedreven waterstralen 90 liter per seconde, campers, reizen naar verre oorden... stikstof uitstoot is daarvan veel groter dan de echt dagelijkse benodigdheden. Ik gun een ieder dat best maar maak dan niet zo'n ophef over het vee wat we hier hebben
+1
George
@weurding
Dat doen ze alleen in NL dat gezeur over stikstof
+1
weurding
@George ja , daar zijn we ook leidinggevend in😢
Farma_boerke
@Weidezicht de KLM kan wel voedsel binnenvliegen, dus we kunnen de boeren wel missen /sarcasme
gerrie-hul
@Frans1 Doet dat de KLM ook al melk ophalen
Nevergiveup
Je moet de kosten leggen waar ze gemaakt worden , maw. ik heb niks met die belasting slurpende lucht kastelen. Als populieren gegroeid tot onhoudbare hoogte, groei als een eik , dan kun je een storm weerstaan.

En waarom moeten die Nederlandse bedrijven altijd weer samen met die leegzuigende buitenlandse shit.

Ze moeten eens een keer tevreden zijn hoe iets is , en niet altijd weer "all for te money " risico koersen inzetten.
+1
diezel
Je kan een bedrijf van amper nog 1 miljard beurswaarde komende jaren toch niet gaan redden met tientallen miljarden (alleen al) Nederlands belastinggeld? Kan toch niet...… 😞

CEO Airfrance-KLM wil weer staatssteun: ‘3, 5 of 7 miljard, het is te vroeg om dat te zeggen’
volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/…
+1
ted9
Dat vliegen zal nog wel aantal jaar stil liggen als het zo door gaat corona muteerd momenteel en zal nog wel besmettelijker worden. Dat is dat heen en weer reizen niet echt een goed plan.
+3
Bietenbrug
Doe maar. Laat maar vallen want het komt er toch wel van.
+3
Air france is dus ook samen met klm,zijn op papier allang failliet ,dat kan niet anders,de staat betaalt presoneel en top door en waarschijnlijk ook de vaste kosten,ik noem het geld storten in een bodem loze put ,maar dat wordt nooit toeggegeven en vermeld,de kleine ondernemer krijgt een fooitje en moet zich maar zien te redden.Dus echo het hele land gaat naar de kloten als ze ons weer in een lockdown brengen,en Rutte maar roepen dat we een appeltje voor de dorst hebben,dat hebben we dus niet ,dat geld moet eerst nog verdiend worden,de staats schuld zal enorm oplopen.
Arum
😀
+4
Rijkuil
Tijd voor een realistische kijk op de blauwe vogel.
Er is al TIEN miljard gestopt in een bedrijf wat nog geen twee miljard waard is en welke op korte en middellange termijn niet meer rendabel is. Dan is overdreven trots het enige argument om nogmaals miljarden geld van ONS te doneren.
Op mijn wensenlijstje staan wel andere doelen om geld aan uit te geven.
George
Quote Reactie van @Rijkuil:
Op mijn wensenlijstje staan wel andere doelen om geld aan uit te geven.

Zoals?
Ons geld bestaat niet eens , ik weet niet waar dat geld tegenwoordig allemaal vandaan komt. Ik heb niet het gevoel dat het echt van ons af komt.
Rodeo clown
@George dat komt nog wel dat je gaat voelen dat ze wel degelijk bezig zijn jou geld over de balk aan het gooien zijn.
Elvis
@Georgedat geld komt uit de oud papierbak in brussel
Rijkuil
@George Onze collectieve voorzieningen die dit land waardevol maakten om in te leven en welke de laatste 10 jaar kapotbezuinigd zijn.
Arum
😀
Arum
😀
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!