‘Veeteelt in Europa is slechter voor klimaat dan alle auto's samen’



Originele beschrijving

De veeteelt is verantwoordelijk voor 17 procent van de totale uitstoot van broeikasgassen in de Europese Unie en veroorzaakt meer schade aan het klimaat dan alle auto's bij elkaar.

Deel dit topic

Reacties

Jawis
Haha. D33 heeft even vergaderd met de rotsvervuilers van de noordzee. De oplichters bij de vn wouden ook wel even helpen. Manmanman.
Arum
😀
+2
Stemmingmakerij natuurlijk.

Dit cijfer betreft de bruto-uitstoot: de opname van CO2 tijdens de groei van planten die (ten dele) gebruikt worden voor veevoer is niet meegenomen. Als dat wordt gedaan kun je de uitstoot van CO2-equivalenten door vee daar tegenover wegstrepen. Over blijft dan de netto CO2-uitstoot van fossiel brandstofgebruik van de agrarische sector wat neerkomt op 1 tot 2%, afhankelijk van meenemen transporteren e.d.
+2
Nevergiveup
Tja de mensen die zo denken kunnen beter stoppen met eten , en auto gaan rijden, vliegen en varen. De natuurlijke en lucht schonende NH3 wordt dan minder ,de CO2 kringloop verbroken en schrikbarend hoger. Met het giftige en onnatuurlijke NOx zullen ze het dan mee moeten doen.
+2
Farma_boerke
Toch raar dat de officiele getallen anders zijn:
Voor de EU (27), Figuur 2 (tabel): eea.europa.eu/data-and-maps/indicators/…

Hier kun je zelf de sectoren vergelijken:
eea.europa.eu/data-and-maps/data/…
De landbouw is ongeveer 1/3 uitstoot (CO2) tov wat de auto's en transport uitstoten

De wereld als geheel:
Veehouderij en mest = 5.8% & transport 11.9%

ourworldindata.org/ghg-emissions-by-sector/

Creatief met getallen (bron Greenpeace) en een luie krant die niet controleert of de vergelijkingen eerlijk zijn gemaakt
Vetspuit
En mocht dat dan zo zijn, er wordt geen voedsel geproduceerd om het vervolgens op te slaan toch? Mensen die zo druk zijn met het klimaat eten zelf vast niet allemaal vegetarisch. Zie onze volgevreten klimaatpaus in Brussel bijvoorbeeld
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Vetspuit:
volgevreten

Dat is inderdaad het gevolg van méér dan sla en noten.
Jan-T
Greenpeace medewerkers zullen wel takken en boomschors gaan eten, of gaan ze de natuur grassen consumeren.
Als ze dat gaan doen. dan is het 2 vliegen in 1 klap.
natuurweides kaal en de greenpeace medewerkers verhongerd of voorzien van 1 meter grond dek.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0