Dertien activisten Animal Rebellion opgepakt bij actie in gebouw van ZLTO

Activisten van Animal Rebellion voerden maandag actie bij het pand van boerenorganisatie ZLTO in Den Bosch. Ze eisten een gesprek met de voorzitter van de organisatie. Rond halfeen greep de politie in. Dertien demonstranten werden opgepakt.
Animal Rebellion heeft het in een verklaring over 'erg aanwezig politiegeweld'. Ze gaan een klacht indienen, stelt ze. De actievoerders weigerden het gebouw te verlaten tot ZLTO zou erkennen dat de veehouderij één van de grootste bijdragers is aan de klimaatcrisis.
Animal Rebellion voerde de afgelopen dagen al actie in onze provincie om aandacht te vragen voor de klimaat- en gezondheidsproblemen in en buiten Brabant die volgens de activisten grotendeels worden veroorzaakt door de intensieve veehouderij.
Zo waren ze vrijdag al actief bij het provinciehuis in Den Bosch.
LEES OOK: Actie van Animal Rebellion bij het provinciehuis, twee actievoerders van het dak gehaald
 Dertien activisten Animal Rebellion opgepakt bij actie in gebouw van ZLTO (omroepbrabant.nl)

Activisten van Animal Rebellion voerden maandag actie bij het pand van boerenorganisatie ZLTO in Den Bosch. Ze eisten een gesprek met de voorzitter van de organisatie. Rond halfeen greep de politie in. Dertien demonstranten werden opgepakt. Animal Rebellion heeft het in een verklaring over 'erg aanwezig politiegeweld'. Ze gaan een klacht indienen, stelt ze. De actievoerders weigerden het gebouw te verlaten tot ZLTO zou erkennen dat de veehouderij één van de grootste bijdragers is aan de klimaatcrisis. Animal Rebellion voerde de afgelopen dagen al actie in onze provincie om aandacht te vragen voor de klimaat- en gezondheidsproblemen in en buiten Brabant die volgens de activisten grotendeels worden veroorzaakt door de intensieve veehouderij. Zo waren ze vrijdag al actief bij het provinciehuis in Den Bosch. LEES OOK: Actie van Animal Rebellion bij het provinciehuis, twee actievoerders van het dak gehaald

Nieuwsgrazer

Reacties

Dirk van Zetten
Niet de veehouderij, de mensheid is de veroorzaker. Gewoon teveel mensen op de planeet. De veehouderij met haar grond is nagenoeg circulair. Dat kun je van de gemiddelde Amsterdammer niet zeggen. Zij doen slechts consumeren./verbruiken
« Terug naar discussielijst

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden veehouderij , brabant , politie , zlto , gezondheidsproblemen en bosch geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!