LTO: Stikstofcrisis niet op te lossen zonder nieuwe afspraken Brussel

Dirk Bruins, bestuurder bij Land- en Tuinbouworganisatie LTO en melkveehouder, ziet niet voor zich hoe Nederland uit de stikstofcrisis komt, zolang de huidige afspraken met Brussel daarover niet worden aangepast. Dat zegt hij in het radioprogramma 1 op 1.

Belangrijkste reden is de kritiek van de sector op de onderbouwing van de doelstellingen voor de stikstofreductie. Deze zijn gebaseerd op de Europese afspraken over de bescherming van Natura2000 gebieden. Om daarvan af te kunnen wijken, moet Nederland een uitzonderingspositie van Brussel krijgen. Precies op dat punt kreeg landbouwminister Carola Schouten na eerdere gesprekken hierover in Brussel nul op het rekest. Maar zolang dit niet verandert, voorziet Bruins dat het stikstofprobleem "nog heel lang voort zal slepen."

Deel dit topic

Reacties

+5
Rijkuil
Dirk heeft nogal moeite om duidelijk uit te leggen wat hij bedoelt.
Spuitje testosteron er in en dan gewoon met de vuist op tafel slaan: wij gaan als landbouw niets reduceren voor Rutte 3 er samen met Brussel voor zorgt het op papier zinvol is om te reduceren.
Wanneer je never nooit veel te streng vastgelegde normen gaat halen moet er eerst op dat vlak aanpassingen komen.
Zo niet, zoek het maar uit met je juridische schijnwerkelijkheid.
Maar ach, voor Dirk zo ver is zijn we al heel wat nieuwe voorzitters verder.
Een tip nog voor Dirk: geen domme plannetjes (voer, mest en bomvloeren) meer bedenken om vee te laten reduceren door de overheid voor de normen en gebieden aangepast zijn.
Een probleem wat niet bestaat dirkie, kun je niet oplossen simpelweg omdat het niet bestaat. En NH3 en NOX zijn TOTAAL verschillende stoffen, daar heeft LTO , het bij het rechtte eind. En men kan 100 jaar doorzeiken over niks, maar er veranderd NIKS, NUL KOMMA NUL !!! Deze onzin moet stoppen , en de verantwoordelijken strafrechtelijk vervolgen, ook bij LTO/RFC/RABO/NZO. en zonodig opsluiten .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0