LTO over Prinsjesdag: investeer in verduurzaming in plaats van opkopen boeren

Investeer in verduurzaming van boerenbedrijven in plaats van veehouderijen op te kopen, dat reageert Wim Bens van LTO Nederland op de gepresenteerde Miljoenennota. "Het kabinet wil investerend de crisis uit. Verduurzaming heeft meer effect op het verminderen van de stikstofuitstoot dan het opkopen van boerenbedrijven. Dus investeer in technische ontwikkelingen in de land- en tuinbouw."

Deel dit topic Pijn van de crisis komt bij klein gedeelte van de bevolking terecht (rtlnieuws.nl)

Het coronavirus zorgt voor flinke economische klappen, maar uit de Prinsjesdagstukken blijkt dat we volgend jaar 'gewoon' een gemiddelde koopkrachtstijging hebben van 0,8 procent. Hoe kan dat? Lang niet iedereen wordt even hard geraakt.

 Bekijk hier wat Prinsjesdag voor invloed heeft op verschillende huishoudens (nu.nl)

Hoewel het moeilijk te zeggen is wat Prinsjesdag precies voor jou betekent, is het wel mogelijk om een algemene inschatting te maken van wat bepaalde huishoudenstypes ongeveer gaan merken van het nieuwe kabinetsbeleid. Gebruik onderstaande tool om de effecten op de verschillende huishoudens te bekijken.

 Dit zijn de belangrijkste plannen van het kabinet (parool.nl)

De kabinetsplannen voor volgend jaar zijn bekend. Dit zijn de belangrijkste zaken uit de Miljoennota.

 Kabinet geeft extra impuls aan woningbouw (rd.nl)

Het kabinet geeft het komende jaar een extra impuls aan de bouw van woningen, bovenop de maatregelen en investeringen die al in gang waren gezet. In 2021 is daarvoor zeker 450 miljoen euro beschikbaar. Dat is deels extra geld en komt deels uit een bestaand potje van 1 miljard euro waarvan een deel naar voren is gehaald, meldt minister Kajsa Ollongren in haar begroting. Ook wordt de besluitvorming versneld bij veertien grote bouwlocaties.

 Prinsjesdag 2020: De Voorbeschouwing (rtlnieuws.nl)

 Prinsjesdag 2020: Recessie en de impact van corona (rtlnieuws.nl)

 De Koning noemt de aardbevingen in de troonrede. Voor het zesde jaar op rij (dvhn.nl)

,,De overheid moet naast mensen staan, niet tegenover mensen', zei koning Willem-Alexander vandaag in zijn troonrede. ,,Daarom is het zo belangrijk dat de inwoners van Groningen die door de aardbevingen zijn getroffen zo snel mogelijk kunnen rekenen op herstel van de geleden schade en versterking van hun huizen.''

 Bankensector blij met investeringsplannen kabinet (nieuws.nl)

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) is blij dat het kabinet steunmaatregelen voortzet en plannen maakt om volgend jaar extra te investeren. De banken zijn dan ook positief over de oprichting van het Nationaal Groeifonds, dat de komende vijf jaar 20 miljard euro beschikbaar stelt voor onder andere kennisontwikkeling, fysieke infrastructuur en onderzoek, ontwikkeling en innovatie. Het bericht Bankensector blij met investeringsplannen kabinet verscheen eerst op Nieuws.nl.

 'Doe landbouw niet in uitverkoop, maar investeer' (boerenbusiness.nl)

Het kabinet moet geen agrarische bedrijven gaan opkopen in een poging de stikstofuitstoot te reduceren, maar het geld juist investeren in een toekomstgerichte bedrijfsvoering voor de Nederlandse landbouw. Hiervoor pleiten LTO Nederland en de fractie van de SGP in de Tweede Kamer op deze Prinsjesdag na het bekend worden van de Miljoenennota voor 2021.

 Podcast | Dit is het belangrijkste nieuws van Prinsjesdag 2020 (nu.nl)

Dit is de NU.nl nieuwsupdate van dinsdag 15 september 2020 17.00 uur.

 Prinsjesdag 2020: Arbeidsmarkt en ondernemen (rtlnieuws.nl)

 ‘Grote jongens’ betalen voor de extraatjes: dit zijn de winnaars en verliezers (pzc.nl)

Een kabinet dat tientallen miljarden spendeert aan de bestrijding van de coronacrisis kan makkelijker ‘nu even niet’ zeggen tegen andere dure wensen uit de samenleving. Toch telt deze Prinsjesdag een aantal bescheiden winnaars, en verliezers die het gelag betalen.

 LTO over Prinsjesdag: investeer in verduurzaming in plaats van opkopen boeren (rtvoost.nl)

Investeer in verduurzaming van boerenbedrijven in plaats van veehouderijen op te kopen, dat reageert Wim Bens van LTO Nederland op de gepresenteerde Miljoenennota. "Het kabinet wil investerend de crisis uit. Verduurzaming heeft meer effect op het verminderen van de stikstofuitstoot dan het opkopen van boerenbedrijven. Dus investeer in technische ontwikkelingen in de land- en tuinbouw."

Nieuwsgrazer

Bijlages

(klik om te vergroten)

Afbeelding van gelinkte bron artikel

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!