Wolf slaat opnieuw toe: drie schapen doodgebeten in Someren

In Someren zijn maandag drie schapen doodgebeten. Vermoedelijk is dit het werk van de wolf die actief is op de Strabrechtse Heide.
BIJ12, dat bijtincidenten met wolven registreert, heeft dinsdag DNA afgenomen bij de schapen. Dat onderzoek moet uitwijzen of de schapen daadwerkelijk zijn gedood door de wolf. De uitslag hiervan laat normaal gesproken een week of zes op zich wachten.

Twee weken geleden werd in Heeze ook een doodgebeten schaap gevonden en daarvoor was het raak in Sterksel.

De wolf die al enige maanden ronddoolt in Brabant heeft de naam GW1625M gekregen. GW staat voor grijze wolf en de m op male (mannetje).

Wat weet jij over de wolf? Test je kennis in de WolvenQuiz:
LEES OOK:
Wolf lijkt opnieuw schapen te hebben doodgebeten, ZLTO wil maatregelen
Wolf lijkt een blijvertje en vestigt zich op de Strabrechtse Heide
 Wolf slaat opnieuw toe: drie schapen doodgebeten in Someren (omroepbrabant.nl)

In Someren zijn maandag drie schapen doodgebeten. Vermoedelijk is dit het werk van de wolf die actief is op de Strabrechtse Heide. BIJ12, dat bijtincidenten met wolven registreert, heeft dinsdag DNA afgenomen bij de schapen. Dat onderzoek moet uitwijzen of de schapen daadwerkelijk zijn gedood door de wolf. De uitslag hiervan laat normaal gesproken een week of zes op zich wachten. Twee weken geleden werd in Heeze ook een doodgebeten schaap gevonden en daarvoor was het raak in Sterksel. De wolf die al enige maanden ronddoolt in Brabant heeft de naam GW1625M gekregen. GW staat voor grijze wolf en de m op male (mannetje). Wat weet jij over de wolf? Test je kennis in de WolvenQuiz: LEES OOK: Wolf lijkt opnieuw schapen te hebben doodgebeten, ZLTO wil maatregelen Wolf lijkt een blijvertje en vestigt zich op de Strabrechtse Heide

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden schapen , brabant , wolven , wolf , schaap , zlto , kennis en test geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!