LTO voorziet chaos zonder regels extern salderen

Boerengezinnen komen nog verder in onzekerheid nu het verhandelen van stikstofruimte in meerdere provincies wordt overwogen. LTO Noord roept provincies op eerst de basisvoorwaarden op orde te brengen. Anders dreigt een chaos door extern salderen, verwacht de organisatie.

Deel dit topic

Reacties

Rijkuil
'Daar moet eerst een oplossing voor komen, evenals voor de andere bedrijven die te goeder trouw hebben gehandeld
Nu bestuurders zelf in de tang zitten moet er wel een oplossing komen.
Daarom mag de boer met een NB en roostervloer de stal gaan verbouwen om de elite te helpen.
Ikke geen zin in.
Frans Z.
Ze hebben mij niks gevraagd om stallen emissiearm te maken.
BertK
Één van de basisvoorwaarden is legalisatie pas-melders en vrijgestelden onder PAS. Daar hebben we al 8,3% voor ingeleverd in een recent verleden. Zelf mogelijk nog meer, want wat ik er van teruggekocht heb komt vast van een collega dichterbij N2000 gebied.
BertK
De landbouw heeft stikstof emissie al met 2/3 teruggebracht. Desondanks wil LTO investerend in verdere reductie uit de crises komen. Voor het gemak vergeet ze te vermelden dat die investeringen in nieuwe stallen en technieken kostendekkend moet zijn. Beter als goed kunnen en willen we in de landbouw nog wel proberen, maar we willen ook zelf wat te eten over houden. Zeker als de feiten wijzen op een wankele theorie tav emissies en deposities!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0