Terug naar de basis: CDA verklaart de ‘Haagse tekentafels’ failliet

Niet het kabinet, maar boeren en natuurorganisaties moeten samen een oplossing bedenken voor het stikstofprobleem. Voor CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma is het een typisch voorbeeld van de nieuwe maatschappelijke ordening waarmee het CDA op campagne gaat: beleid moet voortaan weer van onderaf worden gemaakt, zonder ‘Haagse tekentafelplannen’.

Deel dit topic

Reacties

+4
Zwaagdijk
Verkiezing tijd breekt bijna aan...
+7
de jonge
@Zwaagdijk ze denken bij het cda ook zeker dat we allemaal een geheugen van nog minder dan een garnaal hebben
+1
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @de jonge:
ze denken bij het cda ook zeker dat we allemaal een geheugen van nog minder dan een garnaal hebben

Is dat niet dan?
BertK
Boeren hebben dacht ik sinds 1 oktober (en al eerder ook) daar al hard aan gewerkt, politiek wilde alleen niet luisteren......

In Brabant was er ook nog een dingetje wat CDA wat moeite kostte.

Klinkt wel leuk.
+3
Kringloper
Het CDA is ook bijna failliet😊
Jannus
Quote:
‘Haagse tekentafelplannen’.

trouw.nl/duurzaamheid-natuur/…
+7
suggs 73
CDA is zo onbetrouwbaar als wat , in alle lagen , heb wel vertrouwen in Omtzigt op zich , maar nu die cokesnuiver van de jong aan de touwtjes trekt nooit geen CDA weer , De Jong die de vaccins koopt van zijn broer , hoe corrupt/belangenverstrengeling wil je het hebben
+4
Markus
CDA durft in ieder geval de dwaling van Schouten te benoemen. Ik hoorde van een bevriende journalist dat CDA nog voor de boeren vecht in het kabinet. CDA probeert nog naar oplossingen te zoeken. Andere politieke partijen, zoals VVD hoor je er niet over. En wij boeren schelden op het CDA die ons nog welgezind is.
Rijkuil
@Markus CDA heeft het uitzingen van de vier jaar als prioriteit.
Dat noem ik: geen ruggengraat hebben. Als het er op aan komt stemmen ze met de andere drie mee.
+4
brabantboer1
Das politiek. Landbouw is niet het enige waar mee ze door 1 deur moeten als coalitie! Natuurlijk is het slim om op een of andere schop partij te stemmen die geen verantwoordelijkheid hoeft te nemen, probleem is echter wel dat links aan de macht zal komen doordat de gevestigde partijen zoals het CDA te weinig zetels zullen halen.
Maar met groen links, pvda, d66 en sp in de coalitie wordt het wel allemaal een stuk beter voor de landbouw in Nederland denk ik.
@Rijkuil
Rijkuil
@brabantboer1 Mooie reactie. Goede afleidingsmanoeuvre. Dat het nog erger kan dan de huidige coalitie geloof ik wel.
Maar laten we eerst eens kijken naar wat het cda de afgelopen periode voor de boeren uit de strijd gesleept heeft.
Het resultatenlijstje is wellicht nog korter dan de successen van onze minister.
Zullen we een lijst maken van 1 tot 10 met goede punten die we te danken hebben aan het cda?
Wanneer ik in een clubje mocht zitten en dan toe moest zien hoe de boeren gesloopt worden dan kwam er wel wat meer los dan het simpele spelletje wat er nu gespeeld word.
Het cda zegt graag: we proberen het beste er uit te halen voor de boeren. Nou, dat is dan niet goed genoeg. Trek dan zelf maar je conclusie.
Maar nu eerst de absolute nummer 1 graag. Ik zit er klaar voor.
+2
Brutus64
Elke stem die het CDA verliest, is winst voor Links, ik moet er niet aan denken dat Ascher en Jesse samen met die gladjanus van een Rutte, zonder het CDA aan de macht komen@Rijkuil
+1
grupstalboer
@Rijkuil Er is toch geen stikstof probleem, het zou het cda sieren als ze daar op gaan hameren.
Wij als landbouw hadden ook nooit het collectief op moeten richten, want daarmee omarm je een probleem wat er niet is. Stemmen heeft in mijn ogen geen zin meer, de democratie is te ziele ,waarschijnlijk is de uitslag al bekend voordat de stemmen "geteld"zijn.
Jannus
Quote Reactie van @Rijkuil:
Het cda zegt graag:

Het CDA zegt het zo dat ze er alle kanten mee uitkunnen en je ze niet kunt betrappen op onwaarheden
+4
brabantboer1
@Rijkuil Even terug naar de realiteit. 98 procent van de Nederlanders maakt zich geen moment druk over de landbouw zolang er maar voldoende te vreten is. Een hoop partijen lullen over de landbouwsector en weten perfect de gevoelige snaar te raken zodat die 2 procent ook weer zeker op hen gaat stemmen. Want simpelweg. 2 % is toch weer 2 zetels in de kamer.

Het CDA houdt wel een constante druk op het landbouwdossier. En helaas ze kunnen er niet altijd alles uitslepen met een coalitiepartner als d66. Liever had het cda ook alleen een meerderheid in de kamer. Dan zou je ze in zijn geheel af mogen rekenen op het landbouwbeleid.

En daarbij. Er is meer dan landbouw alleen. Ook op die fronten moeten de partners samen kunnen werken, en misschien is dat nog wel belangrijker voor deze partijen. Een coalitie met pvv en fvd is uitgesloten. Daarvoor liggen de standpunten te ver uit elkaar. Iedere stem op deze partijen is in mijn ogen verloren en winst voor links.

Het gaat niet om de tien punten die ze hebben weten binnen te slepen in het theaterzaaltje in den Haag. Het gaat er om dat Landbouw nog steeds diep geworteld is in het CDA en dat daar nog een klein beetje praktijkgevoel is bij de sector. Dit geeft een contstante druk bij de andere coalitiepartners waardoor er een klote beleid is, maar waarvan ik zeker weet dat het nog veel slechter kan....
+3
Rijkuil
@brabantboer1 De landbouw wordt simpelweg onfatsoenlijk behandeld. En dat wordt toegestaan.
Wanneer je als coalitie durft te zeggen dat er miljarden geleend gaan worden om de economie te helpen met de argumentatie dat je geld toe krijgt is een handig lapmiddel in Corona tijd
Dat de landbouw om niet het land uit gewerkt wordt past niet bij een welvarend land wat schreeuwt dat geld geen probleem is
Laat ze maar eens het lef hebben de werkelijke agenda op tafel te leggen. Paar miljard extra lenen en alle gezeik is over.
Maar dat kan niet hè
gerrie-hul
@Markus Ach voor de bühne Als het op stemmen aankomt doen ze het tegen over gestelde
Aarde
@Markus CDA stemde gewoon VOOR de Spoedwet waar de voermaatregel in stond. CDA doet niets voor de boeren. Mooie woorden, mooie kluitjes voor het riet
Markus
@Aarde Is niet waar! voermaatregel was een regeling van de minister. Heeft Tweede Kamer niet mee ingestemd. Wet maakte een regeling mogelijk. Heeft bijvoorbeeld SGP ook mee ingestemd.
+1
Rijkuil
@Markus Spoedwet gaf Schouten de volledige vrijheid om boeren te slopen. Mede mogelijk gemaakt door......jawel, ook het Cda
+1
verbi
@Markus Woont zeker niet in brabant. Daar hebben ze geprobeert ons de grond in te schoppen.
Markus
@verbi ken een aantal melkveehouders in Brabant. Die zijden dat ze CDA bleven stemmen.
JohnDeere7serie
@Markus Als fractiemedewerker van het CDA moet je wel beetje op je spelling letten, het is "zeiden" ipv "zijden" 😉
Markus
@JohnDeere7serie grapjas. Ben gewoon een melkveehouder.
Rijkuil
@Markus aha, je bent die andere😎
JC Vogelaar zei vandaag dat het cda bedacht heeft dat ze zichzelf opnieuw gaan uitvinden. Dat kan grote lol worden. Dat proces start je normaal gesproken wanneer je serieus de weg kwijt bent
+1
robbies
Quote Reactie van @verbi:
Woont zeker niet in brabant. Daar hebben ze geprobeert ons de grond in te schoppen.

Dan woon jij toch in een ander Brabant dan ik. Help me ff: Wat heeft CDA in Brabant gedaan om de veehouderij in de grond te trappen?
+2
Kars
Het cda wil 50 kinderen gaan halen in griekenbrand. Ja dag cda, 50 kinderen betekend gezinshereniging. Dus komt nog heel familie kebab achteraan.
+5
Weidezicht
@Kars hou dit maar buiten het prikkebord. Maakt voor de landbouw weinig uit, en er zijn hele groepen die net zo lief alle vluchtelingen daarvandaan hierheen zouden willen halen. Boeren hoeven de krant niet te halen met een mening over vluchtelingen. Levert alleen ongewenste stempels op.
+1
GeitBoer
@Weidezicht Lijsttrekker Hugo de Jonge wist afgelopen voorjaar duidelijk te stellen dat we er nog 1 miljoen inwoners bij krijgen de komende jaren. Bij een krimp van de autochtone bevolking kan dat niet anders dan door immigratie bewerkstelligd worden. Terwijl we al een tekort aan woonruimte hebben kan ik niet anders bedenken dat dit zeker ten koste gaat van landbouwgrond. Elke boer die nog CDA stemt bewijst de landbouw een negatieve dienst.
Jawis
@GeitBoer op wie gaan die mensen stemmen denk je? Links wordt almaar groter en groter...trek je conclusie...
+1
verbi
@Jawis FvD
EDOO
@GeitBoer Dacht ik niet. FvD en PVV stemmen is een nette manier van blanco stemmen.
Kars
@Weidezicht maakt wel degelijk uit. Daar is woningbouw voor nodig. Daarbij daarom stijgen de belastingen voor dat volk. Zorgpremies stijgen daardoor ook.
+1
groeier
@Kars
De landbouw heeft totaal geen vertrouwen meer in CDA
+1
Markus
@groeier “de landbouw”. Nou ik heb dat vertrouwen toevallig wel. Dus praat alleen voor jezelf.
+1
groeier
@Markus
Bij CDA zijn ze de laatste 15 jaar compleet de weg kwijt, CDA stemmen is links stemmen geweest.
En met op dit moment veel onrust in de partij omtrent de richting en koers ivm Omtzigt/de Jong.
+2
verbi
@Markus Wat hebben ze dan voor de landbouw gedaan de afgelopen 4 jaar?
+2
Markus
@verbi in ieder geval voorkomen wat D66 allemaal wilde.
ted9
@Markus Dat was ook het minste wat ze konden doen. Noem eens wat positieve punten dan.....die zijn er niet
arie.j
Quote Reactie van @Kars:
Het cda wil 50 kinderen gaan halen in griekenbrand. Ja dag cda, 50 kinderen betekend gezinshereniging. Dus komt nog heel familie kebab achteraan.

Voor wereldoorlog 2 wilde niemand ook de joden uit Duitsland, Ook Nederland niet, verdiep je maar eens in dat vreselijke drama en schandaal .Was slecht voor onze werkgelegenheid (jaren 30tig) en onze volksaard werd bedreigd enz.
Het onmogelijke is niemand aan gehouden
Maar dit begint er onderhand weer veel op te lijken met zulke reacties over enkele tientallen kinderen. Alsof het er tienduizenden zouden zijn.
+2
Zwaagdijk
@arie.j het is natuurlijk schreiend. Maar we kunnen niet heel afrika hier heen halen. En dat zijn we wel aan het doen. En veroorzaakt veel problemen. Niet in jou witte dorp. Maar Rotterdam Den Haag ziet letterlijk zwart. (Ik heb jaren in de bouw gewerkt) dan zie je s wat anders. Vluchtelingen is voor sommige een winstmodel geworden! En ja het zijn er 10 duizenden. Je krijg ook gezinshereniging.
arie.j
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
Maar Rotterdam Den Haag ziet letterlijk zwart. (Ik heb jaren in de bouw gewerkt) dan zie je s wat anders

En wat zie je dan in bv Rotterdam Zuid? hoofdzakelijk gastarbeiders en hun nakomeling(Turken enz.)
Heeft niets met asiel te maken.
Mensen geven af op Marokkanen en doen net of het asielzoekers waren, maar dat waren het dus niet.
nl.wikipedia.org/wiki/Marokkanen_in_Nederland/
Op de Nederlandse bevolking maakt enkele tientallen kinderen niks uit.
Gewoon geen gevoel in mensen d'r bast als ze daar tegen zijn. Zelf hebben ze geen kinderen zeker ?
+1
Zwaagdijk
@arie.j Syriërs en Eritrea. Een kleine 30 duizend per jaar. En vergeet niet. De armen blijven achter.
Mijn oma is ook als kind hier gekomen. (Hongarije) kreeg niks. Je kan niet verkopen dat buitenlanders voorrang hebben op een huis en de Hollander moet wachten. Gewoon zero beleid. Anders wakker je het aan
arie.j
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
@arie.j Syriërs en Eritrea. Een kleine 30 duizend per jaar. En vergeet niet. De armen blijven achter.Mijn oma is ook als kind hier gekomen. (Hongarije) kreeg niks. Je kan niet verkopen dat buitenlanders voorrang hebben op een huis en de Hollander moet wachten. Gewoon zero beleid. Anders wakker je het aan

30 duizend is gelijk aan 30tig in jouw ogen? Doe normaal .
Dan moet je nodig naar de oogarts. En dan naar zo'n kamp, of je hebt helemaal geen gevoel
Dichtgeschroeid heet dat .
+1
Zwaagdijk
@arie.j jij heb jou mening ik de mijne. Tuurlijk zie ik ook de beelden van de kampen. Schreiend. En zo houden we het in stand. Dus geen kampen. Meteen terug sturen. Aan hun eigen land bouwen.
arie.j
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
Aan hun eigen land bouwen.

Als dat letterlijk aan puin wordt geschoten,met de mensen erbij?
Zoek op internet maar eens naar steden als Aleppo e.d.
Denk jij echt dat iemand uit Syrië in de grootste ellende wil zitten zonder uitzicht als er kans was op terugkeer en de boel daar kon worden opgebouwd? Het zijn oorlogsvluchtelingen, geen economische
nl.wikipedia.org/wiki/Syrische_Burgeroorlog/
Twentsch Land
Hier in Nederland het allemaal proberen op te lossen voor deze groepen is ook niet altijd verstandig !

Onder de vlag van de V N mensen helpen in hun thuisland eventueel met geld van landen die het denken te moeten oplossen in eigen land voor deze groepen.

Bedenk goed dat een redelijk deel net zo graag in hun geboorteland willen wonen mits het veilig is en ze eten hebben.

@arie.j
Grasbaal
100 mensen op een geschatte populatie van 13.000 migranten. Sommigen vinden dat het er 500 moeten zijn, maar ook dat getal is natuurlijk arbitrair. Als je dan nummer 501 bent en kwetsbaar, heb je net zo veel pech als nummer 101 nu. CDA, D66 en CU kopen hun schuldgevoel immers het liefst op een rond getal af.

Intussen worden de 100 alvast van het migrantenquotum voor volgend jaar afgetrokken. Hiermee moet de VVD kunnen doen alsof het failliete asielbeleid nog consistent is.

Bron: Telegraaf van vandaag
Jannus
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
buitenlanders voorrang hebben op een huis en de Hollander moet wachten.

Als echte vluchteling heb je niet zo heel veel wensen dan slechts een dak en de mogelijkheid voor jezelf de kost te kunnen verdienen ook al is dat met ondergeschoold werk.Heb er in mijn leven een aantal ontmoet die echt met weinig tevreden zijn door alle ontberingen die ze hebben meegemaakt maar weet ook dat degene die economisch vluchteling zijn wel de nodige centen hebben (gehad) om hier te kunnen komen en de kennis hebben het hier 'zich zo comfortabel' mogelijk te maken.

De eerste groep hoor je niet,de laatsten regelmatig

Mijn ouders hebben het land ook niet kunnen ontvluchten in 40/45 door de armoedige toestanden maar hebben het overleeft en met zwaar werk weten optebouwen tot de welvaart die nu mogen prijzen
+1
Kars
@Jannus zo is dat jannus. Dat zei ons moeder ook tegen die Syriër die iets mee me zus heeft. Weet je wat die Syriër zegt. Jullie rijk land wonen grote huizen. Ja die denken, dat het allemaal is aankomen waaien.
Kars
@arie.j jij snapt echt niks. Komen ze uit onveilige landen die in oorlog liggen? Ik ken hoogst persoonlijk in prive kring een Syriër. En me zus heeft bij vluchtelingenwerk gewerkt. Achter de schermen gaat het er heel anders aan toe dan ze jouw vertellen.
Lekker de mainstream media geloven. Weet je wat me zus geleerd had in die 6 weken vluchtelingenwerk?
Dat ze meer rechts is gaan stemmen.
Weet je wat die Syriër zegt die ik ken. Jullie zijn toch rijk land, ik wil ook groot huis wonen. Jah die worst vertellen ze daar in griekenland, als jij naar nederland gaat woon je ook in een villa.
Zwaagdijk
@Kars ssst dat mag je niet zeggen dan ben je een racist een egoïst.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Kars:
@arie.j jij snapt echt niks. Komen ze uit onveilige landen die in oorlog liggen? Ik ken hoogst persoonlijk in prive kring een Syriër. En me zus heeft bij vluchtelingenwerk gewerkt. Achter de schermen gaat het er heel anders aan toe dan ze jouw vertellen.Lekker de mainstream media geloven. Weet je wat me zus geleerd had in die 6 weken vluchtelingenwerk?Dat ze meer rechts is gaan stemmen.Weet je wat die Syriër zegt die ik ken. Jullie zijn toch rijk land, ik wil ook groot huis wonen. Jah die worst vertellen ze daar in griekenland, als jij naar nederland gaat woon je ook in een villa.

Ja, hoor Jij zou in tentenkamp op Lesbos met niets jaren in de grootste ellende gaan wonen met enkel in de hoop dat je ooit nog eens verder mag. De Jihad met zijn moorden, dat was natuurlijk enkel fantasie, dat de miljoenenstad Aleppo sindsdien één grote puinhoop is, dat maar verzonnen , dat Syriese chistenen vevolgd worden natuurlijk ook
En dat Assad mannen dwingt om in zijn leger te gaan is natuurlijk ook verzonnen enz. Enz.
Immigranten zijn geen vluchtelingen.Asielzoekers zijn er in heel wat soorten Ze komen ook lang niet altijd uit een oorlogsland en gebied
Maar in Syrie zijn veel mensen alles kwijt,is het in grote gebieden zeer onveilig en enkel doffe ellende .
Zwaagdijk
@arie.j er wonen 17 miljoen mensen in Syrië. Jij wil ze dus allemaal opvangen. Volgende land in oorlog ook opvangen.
Dat is niet houdbaar!! En het is zeer egoïstisch om er wel een paar op te vangen. Ga jij maar zeggen jij wel jij niet.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
@arie.j er wonen 17 miljoen mensen in Syrië. Jij wil ze dus allemaal opvangen. Volgende land in oorlog ook opvangen.Dat is niet houdbaar!! En het is zeer egoïstisch om er wel een paar op te vangen. Ga jij maar zeggen jij wel jij niet

Ze willen niet allemaal naar het westen, en hier opvangen kun je enkel met een wat beperkt aantal. Zo mogelijk terug en opvang in de buurt of liefst het land zelf.
Doen wat je kan, maar het onmogelijke is niemand aan gehouden.
Wat mij betreft opvang van Syrische christenen met wat voorrang, want die hebben het daar dubbel slecht, maar als je dat zegt krijg je alles en iedereen over je heen wegens discriminatie.
Verder loopt mijn vrouw wel eens met de collectebus voor de ZOA, die is ook voor opvang in de regio.
zoa.nl/nieuws/…
Maar als jij daar woonde als christen met alle doffe oorlogs ellende (alle voorzieningen weg)en ook nog dreiging van de Jihad, wat zou je dan voor jezelf en je kinderen zoeken?
Zwaagdijk
@arie.j dus een christen wel, dat is 10% Vd bevolking daar. De rest is moslim. Zoiets riekt na 40/45. Dus of allemaal. Of allemaal niet. Ik stop met deze. Discussie
arie.j
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
@arie.j dus een christen wel, dat is 10% Vd bevolking daar. De rest is moslim. Zoiets riekt na 40/45. Dus of allemaal. Of allemaal niet. Ik stop met deze. Discussie

Best als jij stopt, maar die opmerking of allemaal , of allemaal niet'' is een dooddoener om jezelf schoon te praten en helemaal niets te doen en ieder maar laat kreperen .
Dan zou een paar joden redden door ze op te vangen voor de oorlog ook zinloos zijn geweest
historischnieuwsblad.nl/de-helse-tocht-van-vluchte…
Of er in de oorlog joden te laten onderduiken ook bij de zinloze dingen hebben gehoord
Grasbaal
Het zijn vooral de "kanslozen" die zorgen voor overlast, 1,2 weg daarmee en help de mensen die echt hulp nodig hebben:

Asielzoekers die nauwelijks kans maken op een verblijfsvergunning worden voortaan ondergebracht in twee aparte opvanglocaties. Zij krijgen in centra in Ter Apel en Budel-Cranendonck geen leefgeld, moeten het stellen met ’sobere opvang’ en worden gecontroleerd bij aankomst en vertrek.

Dat schrijft staatssecretaris Broekers-Knol (Justitie) aan de Tweede Kamer. Tot nu toe worden asielzoekers met kansloze aanvragen verdeeld over het hele land. Deze groep – vaak afkomstig uit veilige landen als Marokko en Algerije – zorgt relatief voor veel overlast en vertraagt bovendien de afhandeling van asielaanvragen die wél kansrijk zijn.

Bron: De Telegraaf van vandaag.
George
Quote Reactie van @Grasbaal:
Zij krijgen in centra in Ter Apel en Budel-Cranendonck geen leefgeld,

Tja hou ze maar daar , dat worden weer rovers hier.
@George Bij jou is nog wat te halen , hier is alles al weggejat .
Zwaagdijk
Dus of allemaal, of allemaal niet!
George
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
of

Allemaal niet.
hypotheekboer

vanaf ongeveer minuut 36 wordt aangegeven wat ons staat te wachten qua bevolkingsgroei in de wereld. Dat vindt niet allemaal in de meest productieve regio's plaats. Geen wonder dat er vluchtelingenstromen op gang komen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's platteland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
63
DEELNEMERS
30
WEERGAVES
4.903
TREFWOORDEN