Emissiearme vloer doet politieke zorg groeien

Verschillende politieke partijen in de Tweede Kamer maken zich zorgen over meetresultaten in een project van Mineral Valley Twente. Daaruit blijkt dat emissiearme vloeren niet altijd goed werken.

Deel dit topic Emissiearme vloer doet politieke zorg groeien (nieuweoogst.nl)

Verschillende politieke partijen in de Tweede Kamer maken zich zorgen over meetresultaten in een project van Mineral Valley Twente. Daaruit blijkt dat emissiearme vloeren niet altijd goed werken.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

diekman
Einde emissiearme vloer in zicht.
+1
hans1980
@diekman Eerst moeten de Brabantse boeren aan de emissie arme vloer daarna de sloophamer?

Misschien schadeclaim?
+1
bio boer
@diekman dan kunnen we ook niet meer intern salderen staat echt elk bedrijf op slot
spotmelker
@diekman wat een 'opluchting' 😁
+2
buorman
Gaan we het dan toch nog meemaken; dat het verstand z'n intrede doet bij de beleidsmakers?
''It ferstan komt mei de jierren''?
midden
Lely test momenteel op diverse locatie's afzuiging onder een emissie arme vloer en dan door een luchtwasser, dus met restprodukt spuiwater. Als je er logische over nadenkt heeft dit wel een kans van slagen. Maar persoonlijk had ik liever gehad dat Lely, niet met deze proef begonnen was!
Als het systeem een erkenning krijgt zijn we op den duur allemaal de sjaak
Jaap40
@midden lely afvoer dmv melkrobot en meststoffen systeem.... aanvoer van voer dmv voerrobot. Kan het melkgeld ook nog maar 1 kant op.
FritsSchouten83
@Jaap40 het blijft brandjes blussen deze aanpak van Lely. Het is voor ons een kostenpost en voor hun een verdienmodel.
FritsSchouten83
@FritsSchouten83 Luchtwassers zijn endofpipe en lossen niks op
Jaap40
@FritsSchouten83 wordt allemaal veel te duur al die systemen.
bio boer
@midden dat idee heb ik ook al met meerdere vertegenwoordigers besproken maar zagen er niks in ook lely niet bij nieuwbouw
huub
@midden dat is toch met alle emissie techniek? Iedereen wordt er beter van behalve de veehouder. Aan het eind van de rit mogen we alleen maar minder vee houden.
Weidezicht
Dan wordt het stal met dichte put en afzuiging en luchtwasser, of vaste mest en urine apart, of potstal met stro of een vervanger. Als je nog nieuwbouwd met alleen simpel drijfmest ga je geld weggooien. En nee, waar al dat stro vandaan moet komen weet ik niet. Hakselaar achter combine verbieden😇
+1
Waar zijn de meenste vloeren getest in het verleden en door wie ? . Als de politiek ballen heeft paken ze de grote jongens van de beton industrie aan die hebben sammen met de paar ambtenaren en de wur bepaald wat de uitkomst was van de proef opstellingen.
Jan te Raa
heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl je kon wel eens gelijk hebben,de ambtenaren die over de RAV gaan zijn dit jaar betrapt in Tirol waar ze gezellig aan het skien waren met de betonboeren aldus betrouwbare bron.
diekman
@Jan te Raa Als dat waar is mag de onderste steen boven.
@diekman dat gaat niet gebeuren
Jan te Raa
@Jan te Raa ik ben er een vergeten, Gert Jan Monteny was er ook bij, is mij verteld
Rijkuil
heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl Dat is net het probleem
Politiek heeft geen ballen. De vloeren zijn gemeten in proefstallen. Laten ze daar de focus maar op leggen en uitzoeken hoe het kan dat de werkelijkheid niet overeenkomt met de metingen.
Maar dat durven de watjes niet.
Alleen een beetje sputteren, inhoudelijk presteren ze niets.
@Rijkuil Waarom vormen wij als boeren er dan geen vuist tegen ?. Het is gvd onder tussen zo iedereen de beurs vol en wij het geziek . Wanneer staan we nu eens op met ze allen . De fdf is hier de juiste partij voor denk ik . In ons moderne dictatuur waar we in leven
robbies
heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl als Thierry de boerenstemmen binnen heeft gaat hij meteen met het landbouwdossier aan de slag denk je?

Uiteindelijk is Nederland een coalitieland en zal FvD toch met VVD en CDA moet dealen en van alle ministersposten is landbouw niet de meest populaire.
+1
@robbies dar denk ik niet . Er staat hier boven ook fdf geen fvd
robbies
heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl met al die afkortingen weet ik het ook niet meer
BertK
@robbies Wie zou zich LNV in de maag laten splitsen? Een partij die natuur wil en geen landbouw!
dewittemotor
Als die reducerende vloeren niet juist zijn, dan is de overheid hier gewoon aansprakelijk voor. Hier zakken geld in die troep geïnvesteerd en dan nu aankomen, dat ze niet werken zeker. De overheid heeft zelf de normen vastgesteld en genoemd in de diverse regelingen
@dewittemotor klop daarom zij ik hier boven ook ambtenaren
Kringloper
Gert Jan Monteny milieu advies die de meeste vloeren heeft gemeten, schijnt er ook warmpjes bij te zitten. Misschien reden voor een onderzoek?
+2
FritsSchouten83
@Kringloper heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl
Het Tac-RaV protocol is een gedrocht wat angstvallig in stand wordt gehouden door de onafhankelijke WUR de nog onafhankelijkere GertJan Monteny het is gewoon een ordinaire verdienmodel zodat de DairyCampus testruimte kan verhuren aann geile producenten die denken dat hier een onafhankelijke meeting plaats vind. Deze Campus huurt vervolgens onderzoeks in van WUR die de meeting uitvoeren.
Gekgenoeg zijn er tot op heden allleen maar betonvloeren goed gekeurd en geen mestadditieven, filtervloeren of beluchtingsystenen etc.
Hoe komt dit? Dit zijn oplossingen die iets toevoegen voor veehouderij misschien zelf verdienmodellen kunnen gaan opleveren. Als dit soort systemen eenmaal zijn goedgekeurd dan worden de poten onder het verdienmodel van WUR en Monteny weg gezaagd want het TAC-RAV meetprotocol is bedoeld voor betonvloeren die de emissie uit de kelder officieel moeten tegenhouden. Omdat dit model niet emissie in de kelder meer naar berekend worden oplossingen die de emissie in de kelder voorkomen of beperken niet goedgekeurd.
Is dat gek? Nee, want de technische adviescommissie die uiteindelijk een oordeel velt over deze meting bestaat uit jawel: WUR, Gert Jan Monteny.
Gertjan Monteny is overigens samen met Jan-Willem Erisman grondlegger van dit mooie verdienmodel. Hebben ze afspraken met de betonindustrie ? Dat blijft gissen, wat wel opvalt is dat deze sector erg stil is en hier geen enkele nieuw innovatief initiatief vandaan komt. Oké ze hebben misschien een paar nieuwe motiefjes bedacht die afvoer verbeteren, fantastisch! maarja wat voor nut heeft dat ? Want de mest en urine worden alsnog bijelkaar geflikkerd in de kelder.

Zolang er alleen maar ammoniak in de stal wordt gemeten en beoordeeld kunnen WUR, Monteny en de beton industrie nog lekker achteroverleunen en hun vloer verkopen aan wanhopige boeren die verder geen keus hebben. En over een paar jaar gebeurd hetzelfde trucje nog een keer en dan gaat het niet over ammoniak emissie maar over methaan en broeikasemissies.

Misschien is er een onderzoeksjournalist van @NieuweOogst of @Boerderij of @staff die hier in kan duiken of wordt jullie de mond gesnoerd?

O,ja Heeft Europa dan niks geregeld zodat er gelijk speelveld ontstaat? Ja dat is geregeld via het VERA meet protocol. Dan is het opgelost toch? Nee! Want stel je voor dat er onderzoeken in het buitenland gedaan worden die vervolgens in Nederland geldig zijn dat gast weer ten koste van.... het verdienmodel. Kan dit zo maar? Ja, want het wordt wel geaccepteerd door de Nederlandse toetsingscommissies maar prevaleert het nationale protocol TAC-RAV boven het VERA, dus is alles weer mooi ingedekt
@FritsSchouten83 respect hoe je het verwoord doe het je niet naar .je slaat de spijker op zijn kop
Mkl87
Op de beurs in Gorinchem vorig jaar een vloerleverancier gesproken, emissie zat toen op 7,3 kg. Ik vroeg wat hij daar kwam doen, in Brabant kon hij niks verkopen, was al 7 kg en gaat nog wel naar 6 kg. Ja ze gingen nog eens een keer opnieuw meten met beter omstandigheden.. de put leeg en alles eerst met water schoonpuiten denk ik dan. Met geld is bijna alles te koop!
@Rijkuil Waarom vormen wij als boeren er dan geen vuist tegen ?. Het is gvd onder tussen zo iedereen de beurs vol en wij het geziek . Wanneer staan we nu eens op met ze allen . De fdf is hier de juiste partij voor denk ik . In ons moderne dictatuur waar we in leven
Rijkuil
heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl Er is een club van 35000 leden die gelooft in technisch dure snufjes om een verzonnen probleem op te lossen.
@Rijkuil die 35000 leden laten we dat maar in de midden houden . de rest kunen ze ook maar beter de mond over houden
puntertje
MOB begint straks te knagen aan alle bestaande NB-vergunningen.
+1
Rijkuil
Speciaal voor de bezorgde politiek
Wat zit er in de urine afvoersleuven op de foto?
Goed kijken!
Wij boeren noemen dat stront.
Oppassen dat het niet in je ogen zit.

(klik om te vergroten)

Rijkuil
. De hoge kostprijs voor het produceren van duurzame producten betaalt zich echter vaak niet via het product terug: een melkveehouder krijgt geen cent per kilo melk extra voor de nieuwe stalvloer met lagere stikstofemissie.”
Rijkuil
@Rijkuil Dhr Bens is van harte welkom hier. Oogkassen schoonmaken en zie hoe de urine sleuven niet kunnen werken.
M.a.w.: stop met die onzinnige bomvloeren. Ze werken niet zoals de proefstallen gemeten zijn.
Richt daar de pijlen maar op.
ted9
@Rijkuil Deze boeren hoeven toch geen kunstmest mee te kopen aangezien alle stikstof in de put blijft.......
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!