Moeten alle stikstofrechten binnen de landbouw blijven?

Noord-Brabant en Zeeland zijn de eerste provincies die het extern salderen van stikstof gaan toestaan. Nieuwkoopse boeren hebben een plan bedacht om stikstofrechten te kunnen verleasen. Wat vind u van deze ontwikkelingen?

Deel dit topic

Reacties

+1
verbi
Nee laat de markt zijn werk doen zo werkt de economie.
Frans1
@verbi In principe heb je gelijk, maar die zgn vrije markt werkt niet, er wordt constant ergens gestuurd
weurding
Wie betaald bepaald, als je geen moeite hebt om je grond om die reden af te staan voor zonne energie moet je hier ook niet moeilijk over doen
+1
mlkvhoudr
Ik ben ook voor de melkprijs volgt de inflatie niet dus is het toch niet houdbaar op lange termijn wat gratis geld past me dan wel paar koetjes minder is mij prima
laatste strijder
Splits eerst de NH3 en de NOx
+3
verbi
@laatste strijder Gaan ze nooit doen. Die infra en fabrieken moeten draaien en als men het splitst dan hebben geen partij meer waar ze de stikstof kunnen kopen of weghalen. Fabrieken onderling gaat niet grootste hoop heeft nog niet eens een NB vergunning dus formeel geen stikstof en als je niks hebt kun je niks verdelen. Dus bij uitbreiding moet het wel van de landbouw komen. Het is zo krom als maar kan maar dat is eigenlijk wel de werkelijkheid helaas.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0