Extern salderen: ‘Noord-Brabant en Zeeland slaan stappen over’

De manier waarop Noord-Brabant en Zeeland extern salderen gaan toestaan, stuit boerenbelangenbehartigers als NMV (Nederlandse Melkveehouders Vakbond) en ZLTO tegen de borst. De politiek in Noord-Brabant is verdeeld, terwijl er volgens experts ook kansen liggen. Wel moet er dan eerst een plan komen dat de landbouw beschermt.

En dat plan lijkt er nu niet te zijn. Extern salderen in Noord-Brabant en Zeeland gaat al deze maand in, terwijl er bijvoorbeeld nog geen goed stikstofregistratiesysteem is. Ook lijkt een gebiedsgerichte aanpak te ontbreken, iets waarvoor de commissie Remkes in het advies aan Landbouwminister Carola Schouten wel pleitte. „Het is belangrijk om de belangen van het buitengebied mee te wegen, maar dat gebeurt nu niet”, zegt Hermen Vreugdenhil, Statenlid in Noord-Brabant namens Christenunie-SGP. „We hebben in de hele discussie, die nu al bijna driekwart jaar loopt, gezegd dat er zorgvuldig moet worden omgegaan met de verschillende belangen.”


Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN