CONO rijdt de melk op LNG

Transporteur Mart de Waard van Danmel Transport rijdt sinds kort met een vrachtwagen op LNG. LNG levert naar verwachting 20 procent CO2-reductie op ten opzichte van diesel. Daarnaast is een fluisterstille accu-oplegger toegevoegd. De nieuwe RMO-combinatie wordt ingezet voor het melktransport van de Noord-Hollandse veehouders die zijn aangesloten bij coöperatie CONO Kaasmakers.

Danmel Transport rijdt sinds kort met een 400 pk Scania G410 LNG 4×2-trekker langs de melkveehouderijen in Noord-Holland die zich hebben aangesloten bij de zuivelcoöperatie van CONO Kaasmakers. Met de inzet van dit vloeibare aardgas, de meest duurzame fossiele brandstof, wordt een milieuwinst van zo’n 20 procent minder CO2-uitstoot verwacht. Bovendien kan de motor in de toekomst probleemloos overschakelen naar biobrandstof.

Deel dit topic

Reacties

+2
sorry

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's transport , vrachtwagen , melk , cono en lng geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0