Mestbeleid op de schop: grote gevolgen voor veehouderijen

Om het mestbeleid simpeler en minder fraudegevoelig te maken, grijpt landbouwminister Carola Schouten drastisch in. Als het aan haar ligt, blijven er in ons land op termijn nog maar twee bedrijfsmodellen over voor veehouderijen.

Óf grondgebonden bedrijven waarbij alle geproduceerde mest op het eigen land of op dat van een collega in een (regionaal) samenwerkingsverband wordt uitgereden, óf niet-grondgebonden veehouderijen (intensieve veeteelt) waarbij alle mest wordt afgevoerd en verwerkt.

Deel dit topic

Reacties

pietjepuk
En de akkerbouw enkel aan de kunstmest?
+1
Melkboer16
Volgens mij verandert er niet zoveel! Kippemest in de verbrander en export en varkensmest verwerkt!! Komt nog tekort aan mest op zo’n manier
+3
Het volgende GEZEVER over niks, wat een wijf , oufhoepelen zamen met grappenhuis, richting oenkerk , of het klooster in .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN