Advies aan boeren: leer van de veehandelaar

Een gratis advies van Bennie:

Nadat minister Schouten ten langen leste de gehate veevoermaatregel introk die een aantal bouwprojecten moest oplossen, kwam een stroom reacties los. Veel boeren waren opgelucht of waarschuwden voor wat nog komen gaat, maar een aantal reacties was rancuneus. Die laatste zijn nogal kortzichtig, vindt melkveehouder Bennie Stevelink.

De BoerBurgerBeweging eiste excuses van de minister. Farmers Defence Force (FDF) en de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) stelden dat “Schouten moest opzouten”. Stichting Stikstofclaim vond het jammer dat de veevoermaatregel was ingetrokken want ze want ze had graag een rechtszaak willen voeren. Blijkbaar om de minister te laten afgaan. Dit deed mij de tenen krommen, want dit is contraproductief aan ons eigen belang.

Stel dat je een koe wilt verkopen aan de veehandelaar en een bedrag vraagt dat de veehandelaar te hoog vindt. Je kijkt in de vakbladen en komt tot de ontdekking dat de prijs die jij vroeg inderdaad te hoog was en stelt deze wat naar beneden bij. Stel dat de veehandelaar daar geen genoegen mee neemt en eist dat je excuses aanbiedt voor de te hoge prijs die je eerst vroeg.

Als je mensen beschadigt of relaties kapot maakt, ben je de handel ook kwijt. Deze denkbeeldige veehandelaar heeft in feite twee doelen: hij wil een deal sluiten over de koe maar wil ook dat je door het stof gaat. Hij wil de boer vernederen.

Iedereen begrijpt natuurlijk dat geen veehandelaar zo gek is dat hij zich op deze manier gedraagt. Hij maakt zijn eigen handel kapot. In de veehandel weet iedereen dat je voor een succesvolle handel hard moet zijn in de handel maar zacht in de relatie. Als je mensen beschadigt of relaties kapot maakt, ben je de handel ook kwijt.

Meer: foodlog.nl/artikel/…

Deel dit topic

Reacties

+3
mlkvhoudr
Ik heb t al gekscherend het Stockholm syndroom genoemd van Bennie, mij persoonlijk zal het worst zijn hoe de agrarische belangen behartigt worden als ze maar behartigt worden.
En deze minister heeft gewoon de schijn tegen dat er op een normale manier wat te regelen valt met haar
+5
weurding
Of veehandelaar komt terug en zegt ik heb me er op verkeken aanbod is beter dan ik dacht heb er en klant voor en deal moet maar doorgaan
+15
George
Als ik dit lees krommen mijn tenen ook. 😂 😂
+9
Erco
Wat een vergelijking zeg. Wat n totale onzin. Als ik de prijs niet krijg verkoop ik m wel aan de andere handelaar desnoods voor minder. De.ene keer krijgt de een wat de andere keer de andere. Mijn Veehandelaar eist echt geen excuses. Doe ik andersom ook niet
+1
weurding
@Erco als ik kijk naar b.v. P rechten handel loopt men ook wel in eerste instantie weg om vervolgens als ze duurder zijn toch maar toe te happen.... en omgekeerd natuurlijk😉
Jaap40
@weurding precies, meestal omgekeerd tegenwoordig
+13
weurding
Vraag me wel eens af of bennie alleen nog wat plaatst om reacties uit te lokken of weet ie echt niet beter
+1
Sjaakiee
@weurding inderdaad ongelofelijk wat een figuur.
George
@weurding
Ik denk dat ie echt niet beter weet , dat maakt het nog erger voor hem. Beetje sneu zelfs. 😂 😂
Erco
@George als iemand dood is dan is het niet erg voor diegene zelf. Die heeft er geen erg in dat ie dood is. Het is erg voor zijn omgeving (en nabestaanden in dit geval) en eigenlijk is dat net zo als iemand gewoon dom is...
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @weurding:
of bennie alleen nog wat plaatst

Mediageil!
+2
mlkvhoudr
@weurding hij bedoelt natuurlijk gewoon te zeggen dat je de tegenpartij niet moet beledigen alleen moet je er bij Bennie altijd wel heel erg je best voor doen om je er niet aan te gaan ergeren, dat is deze keer niet gelukt😃
+3
pieta
@mlkvhoudr De tegenpartij steeds beledigen helpt je zaak zeker niet.
Noorderling
@pieta
Vaak is er een aanleiding toe.
De een doe je al jaren zaken mee zonder gemor, overal kom je uit. Een ander kun je nog geen 5minuten uit staan. Denk je eerst nog dat het aan jezelf ligt, maar waarom gaat het met een ander dan wel goed?
de Tank
@Noorderling iedere relatie heeft een ieder een gelijk aandeel in of het loopt of niet
weurding
@pieta och... handel moet je doen naast het aangebodene, sommigen schreeuwen van 200km afstand al zoveel onzin door de telefoon dat je het liefst de hoorn er op gooit
pieta
@weurding Dat zijn dan ook de mensen waar ik het niet zo mee heb.
+3
Als schouten hier de handelaar was had ze dag 1 al buiten gestaan
puntertje
Als boeren altijd zoals betweter Bennie hadden gehandeld waren we nu nog lijfeigenen geweest.
+3
Bennie ie bint klaar voor een verzorgings tehuis.
pa
Vind het een kromme vergelijking van foodlog.
+2
Weidezicht
De veehandelaar doet een tegenbod welke hem beter past, en die veehandelaar kan niet dreigen met de verplichting dat je de koe aan hem moet verkopen op straffe van een boete, evenzogoed kan de boer de handelaar niet verplichten de koe te moeten kopen. Maar ja wat zit ik hier nu te tikken. Heer stevelink heeft een mening, of waanbeeld, hoe noem je dat, en dat verander je niet. Ondanks wel of niet meebuigen met de de minister, vandaag is een brabant een officieel begin gemaakt met het einde van de agr. Sector in nederland.
de jonge
Dit slaat kant noch wal hoe het hier geschetst word, hij moet het vergelijken met een veehandelaar die langs komt en zegt: ik haal morgen een aantal koeien bij je op of je wilt of niet het gaat gebeuren. als je dan klaar hebt gekregen dat hij dus eigenlijk wil stelen en je de koeien niet weg hoeft te doen, hoort hij niet alleen excuses aan te bieden maar ook schadevergoeding voor de stress te geven en nooit weer te komen en eigenlijk uit zijn functie gezet behoort te worden omdat het een oplichter is.
Rodeo clown
@de jonge je zit met je vergelijking al redelijk dicht tegen de fosfaatreductie. En toe gebeurde het wel.
Erik Hulstijn
Of niet. Waar komen de prijzen in de vakbladen vandaan?
+2
Rodeo clown
@Erik Hulstijn van mensen die er belang bij hebben. Slachterijen en handelaren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0