Enorme verschillen in rijpheid maisgewas

Soms is de mais noodrijp, soms is de plant nog groen en de korrel al rijp. In het zuidoosten van Nederland maakt de maishakselaar de eerste uren van het seizoen. Elders in Nederland blijft het gewas bij de deelnemers aan het Maismeetnet nog zeker enkele weken staan.

Deel dit topic

Reacties

+1
George
Hier begint ie ook goed af te rijpen. Korrel is prima rijp en gewas nog smakelijk groen.
Wederom goed gelukt de mais hier dit jaar.


ted9
@George Ga je er nog wat aan verdienen na al dat beregenen. Of had je het land beter in de verhuur kunnen gooien. Maïs ziet er goed uit.
+1
George
Quote Reactie van @ted9:
Ga je er nog wat aan verdienen na al dat beregenen. Of had je het land beter in de verhuur kunnen gooien. Maïs ziet er goed uit.

Hij is slechts eenmaal beregend en ja ik word er schatrijk van.
Nee ik verhuur niks.
+5
Melkboer16
@George groot gelijk als je akkerbouwwaardige grond hebt is zelf boeren beter als verhuren!
Bent in elk geval nog boer voor de fiscus en zelf mooi van de straat af
+1
George
@Melkboer16
Ik ben steeds vaker op straat met mijn E Bike. Zondag nog door Zuid Limburg gefietst. De Vaalserberg op naar 3 landenpunt. Heel wat wielrenners voorbij gefietst. 😂 Prachtig om te doen.
+6
verbi
@George Lees je bijdrage altijd graag. Sta er iedere keer van te kijken hoe je geniet van het leven en hoe je in het leven staat. Je hebt scheit aan iedereen en doet waar je zelf zin in hebt. Er is inderdaad nog meer als werken.
+1
vaak
@George Wij zijn ook het weekend in die omgeving wezen fietsen. Mooiste en zwaarste fietsomgeving van Nederland. Mooi om bergopwaarts de wielrenners te dubbelen maar omlaag zijn die "profs" hartstikke gestoord.
+1
weurding
@vaak denk toch echt dat omgeving budel vrij vlak is😂😉
+2
vaak
@weurding "In die omgeving" bedoel ik ook zuid Limburg.
weurding
@vaak 🤭

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0