Vleermuizen of niet, gemeente Roosendaal sloopt zonder vergunning toch het stadskantoor

De gemeente Roosendaal lijkt zonder toestemming te zijn gestart met de sloop van de buitenkant van het stadskantoor. Omdat er vleermuizen zitten, mag volgens de vergunning alleen binnen in het gebouw worden gewerkt. Voor de aanpak van de buitenkant heeft de provincie nog altijd geen vergunning afgegeven, maar toch zijn de werkzaamheden begonnen. De provincie bekijkt nu of er ingegrepen moet worden.
Op beelden die Omroep Brabant maakte, is goed te zien dat de aannemer in opdracht van het stadsbestuur al bijna een kwart van het stadskantoor heeft ontmanteld. Daarbij is ook een deel van de buitengevel verwijderd.
Volledig gestriptEnigszins aan het oog onttrokken zijn er aan de achterkant van het pand stukken muur afgebroken. De ruimte die voorheen onderdak bood aan de afdeling publiekszaken, is zelfs volledig gestript. Ook aan de hoge zijgevel zijn er sloopwerkzaamheden zichtbaar.

De gemeente liet voor de zomervakantie nog weten dat er pas met de buitenkant begonnen mag worden ‘zodra alle onderzoeken zijn afgerond en de maatregelen door de provincie akkoord zijn bevonden’. Dat zou pas halverwege oktober, na het vleermuizenseizoen zijn.
MiljoenenprojectHet geduld voor het miljoenenproject wordt daarmee danig op de proef gesteld. De gemeente Roosendaal lijkt het oordeel van de provincie nu niet langer te willen afwachten en is zonder toestemming begonnen.
Een woordvoerster van de provincie bevestigt dat de aanvraag voor de vergunning nog niet in behandeling is genomen. Of en waarom de gemeente nu van zijn standpunt is afgeweken, is op het provinciehuis niet bekend.
Vragen van Omroep Brabant deed de alarmbel in Den Bosch rinkelen: "De gemeente mag werkzaamheden uitvoeren zolang ze de vleermuizen niet storen. We gaan nu ter plekke kijken en indien nodig handhaven", aldus de woordvoerster.
Waar zijn de vleermuizen?De gemeente zegt bewijs te hebben dat de vleermuizen zijn vertrokken. Over waar de dieren naar toe zijn gegaan en waarom ze weg zijn gegaan, doet de gemeente geen mededelingen. Ze geven geen inzage in de ecologische onderzoekrapporten. Een woordvoerster van de gemeente laat weten nog niet op de huidige sloopwerkzaamheden te kunnen reageren.
LEES OOK: Twee vleermuizen leggen renovatie stadskantoor Roosendaal voor maanden plat: 'Wegjagen mag niet'
Vleermuizen gaan naar school, maar als daar de slopershamer in gaat moeten ze weer verkassen
 Vleermuizen of niet, gemeente Roosendaal sloopt zonder vergunning toch het stadskantoor (omroepbrabant.nl)

De gemeente Roosendaal lijkt zonder toestemming te zijn gestart met de sloop van de buitenkant van het stadskantoor. Omdat er vleermuizen zitten, mag volgens de vergunning alleen binnen in het gebouw worden gewerkt. Voor de aanpak van de buitenkant heeft de provincie nog altijd geen vergunning afgegeven, maar toch zijn de werkzaamheden begonnen. De provincie bekijkt nu of er ingegrepen moet worden. Op beelden die Omroep Brabant maakte, is goed te zien dat de aannemer in opdracht van het stadsbestuur al bijna een kwart van het stadskantoor heeft ontmanteld. Daarbij is ook een deel van de buitengevel verwijderd. Volledig gestriptEnigszins aan het oog onttrokken zijn er aan de achterkant van het pand stukken muur afgebroken. De ruimte die voorheen onderdak bood aan de afdeling publiekszaken, is zelfs volledig gestript. Ook aan de hoge zijgevel zijn er sloopwerkzaamheden zichtbaar. De gemeente liet voor de zomervakantie nog weten dat er pas met de buitenkant begonnen mag worden ‘zodra alle onderzoeken zijn afgerond en de maatregelen door de provincie akkoord zijn bevonden’. Dat zou pas halverwege oktober, na het vleermuizenseizoen zijn. MiljoenenprojectHet geduld voor het miljoenenproject wordt daarmee danig op de proef gesteld. De gemeente Roosendaal lijkt het oordeel van de provincie nu niet langer te willen afwachten en is zonder toestemming begonnen. Een woordvoerster van de provincie bevestigt dat de aanvraag voor de vergunning nog niet in behandeling is genomen. Of en waarom de gemeente nu van zijn standpunt is afgeweken, is op het provinciehuis niet bekend. Vragen van Omroep Brabant deed de alarmbel in Den Bosch rinkelen: "De gemeente mag werkzaamheden uitvoeren zolang ze de vleermuizen niet storen. We gaan nu ter plekke kijken en indien nodig handhaven", aldus de woordvoerster. Waar zijn de vleermuizen?De gemeente zegt bewijs te hebben dat de vleermuizen zijn vertrokken. Over waar de dieren naar toe zijn gegaan en waarom ze weg zijn gegaan, doet de gemeente geen mededelingen. Ze geven geen inzage in de ecologische onderzoekrapporten. Een woordvoerster van de gemeente laat weten nog niet op de huidige sloopwerkzaamheden te kunnen reageren. LEES OOK: Twee vleermuizen leggen renovatie stadskantoor Roosendaal voor maanden plat: 'Wegjagen mag niet' Vleermuizen gaan naar school, maar als daar de slopershamer in gaat moeten ze weer verkassen

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden school , sloop , platteland , brabant , dieren en bosch geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!