Meetsysteem voor koolstofvastlegging in melkveehouderij komt dichterbij

Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) hebben samen met FrieslandCampina mogelijkheden ontwikkeld voor een monitoringssysteem dat vaststelt hoeveel CO2 melkveehouders in hun bodem vastleggen.

Bron

Meetsysteem voor koolstofvastlegging in melkveehouderij komt dichterbij
nieuweoogst.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
ted9
🤣🤣🤣🤣
Frederika
Ja en?
ted9
@Frederika Schiphol en de Rotterdamse haven hebben dit ook dus we kunnen niet achter blijven natuurlijk.
+1
mlkvhoudr
Ik leg na mijn 40e al veel te makkelijk koolstof vast
+1
Het volgende gezever . weer een gemaakt probleem .
brabo
@Detukkeroettwente
in heel de wereld is CO2 echt een item, maar over N wordt alleen in Nederland gezeurd
@brabo TUURLIJK IS HET EEN ITEM , zonder CO2 geen leven !!!
hans1980
Anders is Friesland Campina niet in staat een marktconforme melkprijs te betalen
Twin Quard
De volgende vraag is dan, hoe gaat men de co2 vastlegging waarderen. Stel blijvend grasland ongeveer 100 ton, bos 60 ton. 40 ton voordeel. Bedrijven met veel blijvend grasland kunnen dit gebruiken om de co2 uitstoot te compenseren en wat er eventueel overblijft te verhandelen, en er komt een groot aantal boeren bij die aan de duurzaamheidsdoelstellingen wat co2 uitstoot betreft voldoen voor bijvoorbeeld planet proof.
+2
pieta
Quote Reactie van @Twin Quard:
er komt een groot aantal boeren bij die aan de duurzaamheidsdoelstellingen wat co2 uitstoot betreft voldoen voor bijvoorbeeld planet proof.

Die is wel lachen. Door het extensief zijn en het hebben van veel blijvend grasland (dat blijvend grasland bij mij staat ook wat minder goed gras en wat divers kruid in) maakt dat het voldoen aan de CO2 norm voor PP juist de grootste uitdaging is. Heb je veel nieuwer beter verteerbaar gras en ben je wat intensiever en voer je dus meer mais dan is de CO2 norm een lachertje.
newholland6640
Zucht
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!