Haven Rotterdam juicht verleaseplan boeren toe

Havenbedrijf Rotterdam is niet alleen geïnteresseerd in stikstofrechten van de Nieuwkoopse boeren. Ook voor melkveehouders bij andere Natura 2000-gebieden biedt de verhuur van de stikstofruimte aan de grootse haven van Europa kansen. Dat stelt directeur milieuzaken Eric van der Schans van het havenbedrijf vast.

Deel dit topic

Reacties

j h p
Van der Schans, familie van Frits?
+3
Hans van Bergen
Ik roep het al maanden. Veel ammoniak rechten zitten bij al dan niet gestopte boerkes of bij half lege stallen of uitdrijvers of wat heb je. Veel N rechten worden helemaal niet benut. Deze zouden verleast kunnen worden aan het plaatselijke bouwbedrijf. Einde N oorlog. Een huis wordt ietskes duurder. De boer is gemotiveerd om wat eerder te stoppen wellicht ipv met een gebroken rug door te buffelen tot soms in de tachtig. Of een ander krimpt wat enfin ieder zijn meug.

Wat speelt er namelijk. De GROTE ECHTE ONDERMEMERS die hebben geen aktie gevoerd. Die zaten niet te suffen in een lto zaaltje met een beamer een snel pak en een aanwijs laserlampje. Nee die hebben voor vele duizenden koei vergunning aangevraagd en staan klaar om types zoals ik van de weg te blazen. Ja en die moetn dan ietskes meer betalen voor de N rechten. Dat dan weer wel.
verwijderd
+1
diekman
@Analilica het is wel een ochtend mens
Erco
@diekman nou maar n beetje zich fatsoenlijk aankleden sochtends ho maar
ted9
@Erco Word tijd voor een account met een ubn er onder.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0