Stikstof stand van zaken

Stikstof de stand van zaken.

De veehouderij hoeft maar 1 ding te doen

Op de handen gaan zitten.

Veehouders hebben iets, stikstof, wat iedereen wil hebben.

Veehouders hoeven niets als de aanleiding er niet voor is.

Bedrijven met Wnb: gewoon door doen. Lekker blijven boeren

Bedrijven die PAS knelgeval zijn: gewoon doorboeren totdat er gehandhaafd wordt. Daarna de overheid voor het bankje lslepen wegens wanprestatie van diezelfde overheid.

Oude vergunningen: lekker doorboeren en op basis bestaand gebruik WNb aanvragen.

Extern salderen: Daar waar het in de provincie kan, voor de veehouders die bedrijfsontwikkeling kunnen wen willen realiseren en voor de veehouders die vanwege welke reden dan ook het bedrijf willen stoppen.

Meer hoeven veehouders niet te doen.

De minister en de coalitie partijen hebben het stikstofdossier verkloot.
Voorstellen die nog op enig draagvlak bij veehouders kunnen rekenen kunnen ze niet meer maken ze zijn het vertrouwen volledig kwijt .

Nadere afspraken maken met het bedrijfsleven waardoor stikstofrechten van individuele veehouders worden aangetast zullen direct juridisch worden aangevochten tot en met het in rechte persoonlijk aansprakelijk stellen van de betrokken bestuurders voor de geleden schade.

Het stikstofdossier kan in de ijskast tot na maart 2021.

Deel dit topic

Reacties

+3
frank post
Helemaal eens, zou alleen mooi zijn als we samen de boer helpen/ondersteunen waar het eerst gehandhaafd word. Als je er alleen voor staat valt dat vast niet mee en aan een rechtsbijstand advocaat heb je ook vast niet veel.
jg
@frank post Via extra donatie aan SSC?
Melkveehouder.
Je hebt als rechtsbijstand verzekerde het recht op vrije advocaat keuze! Dus zoek je eigen advocaat, dat recht heb je! @frank post
dewittemotor
JanCees, dat heb je goed gezien. We moeten nu vooral niet teveel willen en lekker achterover gaan leunen. Intern echter is er wel werk aan de winkel om goed voorbereid te zijn voor het volgende plan
Twentsch Land
Veehouderij hoeft nog maar 1 ding te doen !

Op de handen gaan zitten !

Naaaaaauwww......overheid bedenkt wel weer leipe snode en sluwe ideeen om wat stikstof gratis te gaan stelen !

Het blijft goed oppassen.
+1
BertK
@Twentsch Land idd goed oppassen en geen convenanten sluiten die door een beperkt deelvan deveehouderij worden toegejuicht. Afwachten!
JanCees
@Twentsch Land oppassen moet je altijd en niet alleen voor de overheid maar ook voor bestuurders die nog in de convenantenmodusoperandi zitten en waar de uitknop van stuk is
arie.j
Quote Reactie van @JanCees:
oppassen moet je altijd

En niet in het minst met veengrond en venige grond.
Peil naar 20cm onder maaiveld betekend geen inkomen meer van te halen.
En door de waardedaling van de grond ook je vermogen en pensioen naar de knoppen
Noorderling
@arie.j
Dus maken dat je er weg komt en een bedrijf op zand of klei terug koopt of krijgt van de provincie? Wie is uberhaubt nog koper bij dergelijke plannen die boven de markt hangen? Met schadevergoedingen en compensatie weet je het ook vaak wel. Links of rechtsom krijgen ze je weg.
j h p
De overheid heeft zichzelf hartstikke klem gezet en Vollenbroek heeft even heel hard aangedrukt.
Anpakn dat volk, ook die fietsen makers van RFC en LTO en RABO en NZO , voor het geen ze in het fosfaat verhaal hebben aangericht, bij veel boeren gezinnen, desnoods de CEL in !!! Of NOORD KOREA !!!
+1
oubi
Ik wel er graag nog 1 ding aan toevoegen; een goed inkomen verdienen. Dat gaat om dit moment nog niet zo beste met deze melkprijs.
Jaap40
Welke invloed gaat de illegale subsidie op natuurorganisaties krijgen? Er is onrechtmatig subsidie verstrekt en daarmee zijn hele gebieden onrechtmatig van bestemming gewijzigd.
Als de bestemming weer terug naar landbouw gaat is het stikstof probleem ook opgelost. @JanCees ?
JanCees
@Jaap40 Dat is een hete aardappel die de minister en de coalitie over de verkiezingen heen gaan duwen
+1
Jaap40
@JanCees kan er binnen de stikstof problematiek níet sneller akties worden ondernomen? Bevriezen van huidige natuurwetgeving, geen nieuwe gebieden, bestemming van gronden versneld herzien, natura 2000 per direct uitschakelen want onrechtmatig verkregen en onrechtmatig bestemming gewijzigd.
Stikstof ruimte te over....
jan.1
Dat kan je nou allemaal wel zeggen JanCees,maar volgens mij zit de lto weer aan tafel bij de minister.
+1
Jawis
@jan.1 klopt en ze hebben haast om nog wat dingen er door te drukken voordat wij er achter komen. Maar dan is het te laat en zal schouten zeggen dat ze dit met de sector afgesproken heeft....
Willemijn82
De zin “Veehouders hebben iets, stikstof, wat iedereen wil hebben”.. is bijna waar... Iedereen met uitzondering van iedereen die zich bezig houdt/druk maakt om de stikstofgevoelige natura2000 gebieden...
verwijderd
Frederika
@Liliala je mag wel pampers voor ben bang dat het hersenvocht is dat wegvloeit

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0