Waar let je op als je zelf een tractor koopt?

In vroegere tijden was een tractor een voertuig wat de boer hielp bij de arbeid op het land, maar tegenwoordig zijn tractors multifunctioneel. Wie over een flink stuk grond beschikt kan behoorlijk profijt hebben van een eigen tractor. Maar in vergelijking met boeren weten particulieren een stuk minder over tractoren. Hier lees je een aantal tips waar je als particulier op kan letten bij de aanschaf van een tractor bij Techniekwebshop.nl.

Bepaal waar je de tractor voor gaat gebruiken

Een tractor koop je niet zomaar. Dat doe je met een doel. Heb je een groot stuk grond en denk je erover na om een tractor in te zetten voor bepaalde werkzaamheden? Met een tractor kan je veel kanten uit. Gras zaaien wordt een eenvoudig klusje met behulp van een tractor. Datzelfde geldt voor gewassen verbouwen; met een tractor kan je een stuk sneller de grond omploegen. Ben je de trotse eigenaar van een boomgaard? In het oogstseizoen kan een tractor handig zijn, maar ook bij het appelboom snoeien kan een tractor van pas komen.

Bepaal van tevoren wat je met de tractor wil, zodat je op die manier uit kan zoeken welk voertuig het beste bij je past. Kijk onder andere naar het aantal PK van de tractor. Heb je bepaalde klussen in gedachten die zwaar zijn, dan moet de tractor over voldoende PK’s beschikken. Ook het gewicht van de tractor is belangrijk voor bepaalde klussen.

Kennis over de techniek

Voordat je overgaat op de aankoop van een tractor moet je jezelf afvragen hoe het is gesteld met je technische aanleg. Ben je technisch niet goed onderlegd, dan wordt het een zware taak om de tractor te onderhouden. Check daarom van tevoren of je geschikt bent voor een tractor. Met name als je van plan bent om een tweedehands exemplaar aan te schaffen. Die vergen meer onderhoud dan een nieuwe tractor.

En wat nog meer?

Laat je niet verleiden door de buitenkant, want de binnenkant van de trekker is veel belangrijker. Maak altijd een proefrit. Zo kom je erachter of de tractor je bevalt en of er wellicht mankementen zijn. Denk goed na of het je echt bevalt, want een tractor koop je nu eenmaal niet zo vaak in je leven. Kom je er niet uit? Vraag dan iemand uit het vak om informatie. Zij kunnen je heel goed adviseren.

Deel dit topic

Reacties

Albert Peters
Stukje reclame?beetje doorzichtig
roscho
@Albert Peters Stukje reclame?beetje doorzichtig

Misschien wel, maar doel van reclame is om iets te verkopen. Dat zie ik hier niet direct in. Waarvoor wordt hier dan reclame gemaakt?
+4
dennisbouter
Onzinnig topic het belangrijkste is toch de kleur 🤷‍♂️
Clayson M80
@dennisbouter ja rood en blauw
labella
@Clayson M80 mc cormick en landini?
Clayson M80
@labella of NH en MF
+1
geweldenaar
Ben je technisch niet goed onderlegd, dan wordt het een zware taak om de tractor te onderhouden. Check daarom van tevoren of je geschikt bent voor een tractor.

Flauwekul, onderhoud/reperatie is werk voor de dealer en de laptop.
+1
roscho
@geweldenaar onderhoud/reperatie is werk voor de dealer en de laptop.

Dat hangt er maar vanaf. Inderdaad, als je een nieuwe trekker koopt, kun je daar technisch zelf weinig meer aan doen, maar als je een oud botje als hobbytrekker koopt, kun je daar bijna alles zelf aan doen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden tractor en boer geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN