WUR en EZ zien kansen voor Nederlandse zuivelketen in Iran

Het Nederlandse agro-bedrijfsleven kan een grote bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de zuivelketen in Iran. De uitdagingen op het gebied van melkkwaliteit, veevoer, watergebruik en bijvoorbeeld scholing zijn er groot.

Deel dit topic

Reacties

+7
kanniewaarzijn
Huh?? En we doen juist alles hartstikke verkeerd hier.....
+5
George
Man man man , blijf er weg.
+9
matt
@George weidecoach vast uitzenden.
dijkstra uit w
@matt stuur schouten ook maar heen.
+4
labella
@dijkstra uit w Doe maar niet, straks komt ze weer zwanger terug.....
pieta
@matt Liefst allemaal en ook de stikstofcoaches. Vooral die laatste hebben ze daar hard nodig want het stikt er van het stof. 😁
+4
Achso
@George kun je best heen gaan als je wat leren wilt. Zat bedrijven gezien met duizend koeien en meer met gemiddelde producties van 40+ per dag. Geleid door in US universities opgeleide Iraanse managers. Bekt natuurlijk niet zo lekker door de Nederlandse wijsvingertjes..
George
Quote Reactie van @Achso:
kun je best heen gaan als je wat leren wilt.

Ik wil daar niks van leren. Ik zal er nooit komen , ik heb daar niks te zoeken. Ik denk dat er meer uit Iran hier naar toe komen dan dat Nederlanders daar naar toe gaan. Bovendien vind ik zelf bedrijven met 1000 koeien ook niet zo interessant.
+2
Achso
@George ging ook niet om jou, maar om de ‘Agro-industrie’ En volgens mij lopen er ook nogal wat Nlers weg. Als je de perikelen in NL bekijkt de afgelopen tijd, dan heeft NL al helemaal geen recht van spreken
Henry1
@Achso hoe ziet de sector er in Iran uit dan? Want ik heb werkelijk geen idee... net zoiets als je wel eens foto's ziet uit andere oosterse landen. Dus extreem grote bedrijven met pivots voor beregening en voer import?

En wat misschien nog wel belangrijker is, er wordt gezegd dat dit kansen bied voor NL. Maar want dan?? Paar adviseurs die rekeningen kunnen schrijven?

Wel bijzonder trouwens dat de melkveehouderij daar draait op kennis van hun aartsvijand.
+2
Achso
@Henry1 er zijn eigenlijk 2 regios waar de melk koeien staan. Soms eigen voer verbouw, vaak import vanuit andere regios waar meer regen valt en voer Import.
Geloof me maar, dat aartsvijand komt alleen in de Politiek en CNN voor
casev
@Achso in welke hoedanigheid ben jij er geweest? Ik heb er zelf familie wonen, en er een aantal keer geweest. Helaas zijn de afstanden er groot, en een paar dagen zijn zo om...
Achso
@casev voer additieven /consultant... Inderdaad intensieve weken altijd. Afstanden groot evenals technische know-how.
Twentsch Land
Niet doen, weg blijven !
jg
Winst voor de zuivelketen, doel om van Iran een zuivel-exporterend land te maken.......
labella
Als de boeren hier straks weggepest zijn komt onze goudse kaas uit Iran!
puntertje
Zolang de bedrage niet kalfOK, KKM, KLW etc bestaat zullen de Iraniërs best interesse hebben. En zijn er best mogelijkheden, met de VS zullen ze geen zaken willen/kunnen doen.
Rodeo clown
Dat RFC die kans niet pakt.
+1
casev
Is idd een land met enorme honger naar kennis en economie, die 3 jaar geleden in de rij stonden om vrachten vol machines voor akkerbouw en tuinbouw hier te kopen. En toen kwam Trump, en zei keihard dat elk bedrijf wat met iran zaken doet in de VS op de zwarte lijst komt, inclusief de bank die de transactie begeleid. Einde handel..... in de melkveehouderij is frankrijk er overigens al jaren actief, en heeft danone er 1 of meer fabrieken. Voor de regio is dat Corona onbedoeld wel een zegen trouwens, nu trump wat anders aan zijn hoofd heeft dan stoken in die regio...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0