Duitse landbouwminister wil reclameverbod vlees

De Duitse minister van Landbouw Julia Klöckner wil een reclameverbod op vlees. Juristen van haar ministerie hebben daar onderzoek naar gedaan. Op grond daarvan acht Klöckner een verbod afdwingbaar. Een voorstel daarvoor stuurde ze naar haar collega van justitie.

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Die Grünen
+1
labella
@hans1980 C(D)U-Vriendinnetje van Carola.
Albert Altena
Het zou beter zijn om anti-vlees reclames te verbieden.
Met minder vlees moeten er veel meer natuur in cultuur gebracht worden om aan de eiwit behoefte te voorzien.
Hooibaaltje
De Duitsers krijgen ook al te maken met linkse rakkers.
j h p
Zoals ik het lees is het een kiloknaller/aanbieding/prijs-reclameverbod en geen verbod om te adverteren.
Hooibaaltje
@j h p ok. Het gaat er uiteindelijk om dat de boer meer ontvangt voor zijn producten (Melk of vlees).
En wat de supermarkt doet......
Maar hoe ga je dat veranderen.
jan w
Op zich geen verkeerd idee. De reclame ( Kiloknallers ) op vlees kent alleen maar verliezers. Als er geen reclame op vlees meer zou zijn, kan de prijs zelfs zakken. De slachterijen slachten een heel varken. Vandaag hebben alle supers de karbonade in de aanbieding. Maar die slager moet de rest van dat varken ook slijten. Dus moet er eerst geld bij op de kilo prijs om die reclame van te betalen.
+2
weurding
Wil je Duitsers hels hebben moet je aan hun vlees komen
+1
Kringloper
@weurding Bratwurst mit Curry😋
Kringloper
Ze kunnen beter verbieden die namaak rotzooi naar vlees te vernoemen, waarom moet die Vega zooi lijken en vernoemd worden naar vleesgerechten ?. Reclame op de radio van de vegetarische slager, (waarom slager ?) luid als volgt, voor een goed stukje vlees ga je naar de vegetarische slager. (slaat als een tang op een varken)
+1
van Ittersum
Dus Nederland is niets beter (of slechter) dan de andere landen om ons heen. Soms zie je verwensingen voorbij komen over ons land dat je denkt....is het elders beter? Zie hier het bewijs
diezel
Rypke was vandaag wel erg actueel met zijn mondiale SDG doel nr. 2 ==> "uw dis van vlees noch vis"
Nu in Duitsland, binnenkort in dit theater.
bio boer
Daar begon de anti rooken ook mee de reclames in de ban
labella
@bio boer de mens is gemaakt om ook vlees te eten, als de mens was ontwikkeld om alleen planten te eten waren we wel herkauwers geweest!
bio boer
@labella we zijn gemaakt om alles te eten gezien naar ons gebid zo wel hoek tanden als maal kiezen gewoon gevarieerd eten melk zijn we gaan verdragen door de jaren is nu prima bron van hoogwaardige voedingstoffen als we het eten van dicht bij huis willen hebben en gevarieerd zijn we zeker afhankelijk van dierlijk voedsel

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0